题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
If you want to study English well, you need to do the following things.
Joining an English club is a good idea and joining an international club (where English is in use at least some of the time) is, for many people, even better.
In order to learn English well, you should keep practicing it as much as possible. There are several good ways to help you with the English study.
First, you may take notes of any mistakes made by you, so as to get familiar with the correct usage of the English language.
Second, it's important to improve your ability, especially the ability of reading comprehension(理解). By reading more English articles, you will build your sense of English.
Third, try to form a reciting(背诵) habit. Well-written paragraphs are worth reciting. By memorizing them, you will find that writing English articles is not so difficult.
Last but not the least, you should always use a dictionary with both Chinese and English explanations. It will tell you the differences between these two beautiful languages.
(1)Who may be the most suitable readers of this article?
A.Anyone who knows English.
B.Anyone who wants to learn English well.
C.English teachers.
D.Students.
(2)From this article, we know we can use the following ways to learn English well except__________.
A.going abroad to learn English
B.joining an English club
C.Keeping practicing it as much as possible
D.trying to form a reciting habit
(3)By reading more English articles, you will build _____________.
A.your knowledge of English grammar
B.your ability of English writing
C.your ability of singing English writing songs
D.your sense of English
(4)According to the passage, English learners had better use a dictionary .
A.which is expensive
B.with Chinese and English explanations
C.with Chinese explanations
D.which is published(出版) in Britain
(5)What's the best title of the article?
A.We should take notes of any mistake made by us.
B.We should read English more.
C.How to learn English well.
D.We should buy a dictionary with both Chinese and English explanations.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍了一些学好英语的方法。
(1)判断推理。谁可能是本文最合适的读者?A.Anyone who likes maths.任何爱好数学的人;B.Anyone whowants to learn English well.任何想把英语学好的人;C.English teachers. 英语教师;D.Anyone who wants to learn Chinese well.任何想把汉语学好的人。本文主要讲述英语学习方法,所以最适合英语爱好者。所以答案是B。
(2)推理判断。题意:从本文中,我们知道我们可以用哪些方法把英语学好?除了出国学习英语。A.going abroad to learn English去外国学好英语,文中没有提到;B.joining an English club参加英语俱乐部,第2自然段有提到;C.Keeping practicing it as much as possible 尽量多练习,第3自然段的主要内容;D.tryingto form a reciting habit尽力养成背诵的习惯,倒数第2自然段有提到。所以答案是A。
(3)细节理解。题意:通过多读英语文章,我们可以建立什么? A.your knowledge of English grammar 英语语法知识;B.your ability of English writing你的英语写作能力;C.your ability of singing English writing songs 你写英语歌、唱英语歌的能力;D.your sense of English你对英语的感觉。从第5自然段可知,是建立对英语的感觉。故选D。
(4)B细节理解题。根据you should always use a dictionary with both Chinese and English explanations.故选B。
(5)标题归纳,根据本文重点讲解了怎样成为一名很好英语学习者,所以答案是C。
【题目】 假设你是Leo,你的好朋友Peter邀请你周五去参加晚宴,但是你很忙。请你根据下面的时刻表,表达你对他邀请的感谢,告诉他你很忙不能参加聚会,并陈述不能参加的理由。要求书写工整,句意连贯,词数在70词左右,开头结尾已给出,不计入总词数。
时间 | 活动 |
1:30-3:00 | 参加英语俱乐部活动 |
3:30-4:30 | 看牙医 |
5:00-6:30 | 和朋友一起打篮球 |
7:00-9:00 | 上钢琴课 |
Dear Peter,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope you can have a good time!
Your friend,
Leo