题目内容

【题目】你一定还保存着你小时候最喜欢的东西吧。它是一个玩具、一本书还是别的什么东西呢?请用英语向大家介绍一下你的这个东西,作为你们班英语园地的稿件。(每空一词)

My favorite thing from childhood is a toy car. I have had it since I was three. I got it on my third birthday. My uncle gave it to me 1a birthday gift. I love it. It is quite 2 from other toys because it can make some sounds. It can 3 me of my pleasant childhood. I often slept with it. When I played out, I often took it with me. I must take4 of it. It is old,5 I still like it very much.

【答案】

1as

2different

3remind

4care

5but

【解析】

短文讲述的是作者从小最喜欢的一辆叔叔送给他的玩具车。

1句意:我叔叔把它作为生日礼物送给我。

根据句意理解及前句I got it on my third birthday.可知,这里表达的是“作为,当做”,是一个介词,英语是as,故答案为as

2句意:它和其他玩具很不一样。

根据句意理解及后句because it can make some sounds.因为它能发出声音。可知这是与其他玩具不一样的,英语中表达“与……不同”是固定结构be different from,故答案为different

3句意:它能让我想起我愉快的童年。

根据句意理解可知,这里表达的是“使我想起……”,英语结构是remind me of …,空格前是情态动词can,所以后面要接动词原形,故答案为remind

4句意:我必须照顾它。

根据句意理解及前句My favorite thing from childhood is a toy car.When I played out, I often took it with me.可知,这里表达的是“照顾”,英语是固定短语take care of,故答案为care

5句意:它很旧,但我还是很喜欢。

根据前后句It is old.I still like it very much.可知,两句是转折关系,所以应该用转折关系的连词,故答案为but

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
C
Almost all animals need to sleep to stay healthy. But sleeping can also be dangerous because other animals may hurt those who are sleeping. This leads to many different ways of sleeping that help them stay safe. Some of these ways may surprise you!
Almost all bats sleep upside down. They hang from a branch of a tree or the ceiling of a cave. Up high, bats are safe from most other animals. If they are in danger, they just fly away.
A dolphin sleeps with just half its brain at a time. It must stay awake to breathe and to watch for danger. Dolphin mothers and babies can go without sleep for as long as two months to stay safe.
Some ducks sleep with just half their brains, too. These ducks often sleep in a line. The ducks at both ends help to keep the group safe. They keep one eye open to watch for danger. The ducks in the middle sleep deeply with both eyes closed.
Seals breathe air, but that doesn't stop some of them from sleeping underwater. They hold their breath and dive deep to sleep for up to twenty minutes at a time. Sleeping deep underwater helps these seals stay safe from animals that hunt them near the surface.
Horses often sleep standing up. Their legs lock in place so they don't fall over. If a horse is lying down, it needs a long time to get up. A horse can run from danger more quickly if it is already standing.
A flamingo can sleep while standing on one leg. The standing leg locks so it stays straight. The other leg remains close to the flamingo's body. Its head rests on its back. A flamingo lives (and sleeps) near many other birds to stay safe.
Some seabirds can sleep while they fly. These large birds spend most of their lives over the ocean. They are in danger on the water, but they are safe in the air. They fly for many hours without flapping(拍打)their wings. Sometimes they sleep while they are flying.
Would you like to sleep how they sleep?
(1)The animals that sleep with half their brains are _______.
A.ducks and seals
B.dolphins and ducks
C.bats and dolphins
D.flamingos and seabirds
(2)Horses often stand up when they sleep because _______.
A.they can run from danger quickly
B.they are afraid of falling over
C.this helps them to sleep deeply
D.it takes them a long time to go to sleep
(3)The underlined word "hunt" in Paragraph 5 probably means _______.
A.offer to help
B.come to teach
C.refuse to protect
D.want to kill
(4)Which of the following can be the best title for the passage?
A.How animals sleep
B.Sleep to stay healthy
C.Sleep as animals do
D.What sleeping animals are like

【题目】When I was ten, my mother worked all day so I had to take care of my younger brother. At that time my little brother was about four years old and he missed mum all the time.
One day, after I had given him his dinner, he started crying for mum. He was so young and really needed mum. So I dressed him, put on his shoes, carried him on my back and walked out. Soon he fell asleep. About half an hour later, I found that he had lost a shoe while sleeping. I took him off my back and put him down. I knew we needed to find that shoe, for our mother couldn't afford new shoes. We had to go back to find it, so I told my brother to wait right there. A man heard it and stopped me just before I walked off. He asked me, “You are leaving your brother here to find the shoe? What would you do if he is not here when you return?"I did not know how to answer that question. He continued, “It's OK if you can't find the shoe, but it is not OK to lose your brother.”Then he sent us to mum's workplace by taxi.
My whole life I have depended on (依靠) the kindness of many strangers, I feel regretful that I cannot find them and say thank you. I do not even remember what the man's face looked like, but he taught me a lesson—people are more important than things.
(1)Why did the younger brother cry for his mother?
A.Because he was hungry
B.Because he missed his mother
C.Because he wanted to sleep
D.Because he wanted to play outside.
(2)What does the underlined word “regretful” in the last paragraph mean?
A.Sorry
B.Happy
C.Excited
D.Angry
(3)What did the man mean by saying “It's OK if you can't find the shoe, but it is not OK to lose your brother.”?
A.People are more important than things.
B.Things are more important than people.
C.Both the shoe and your brother are important.
D.The shoe is more important than your brother.
(4)According to the passage, which word can best describe the man?
A.Rude.
B.Funny
C.Silly.
D.Kind.

【题目】 There is a famous English saying “You are what you eat”, and it means what you put in your mouth will become part of you. Many experts (专家) use it to tell people it’s important to have a good eating habit. For example, too much sweet food makes a person overweight. To avoid being fat, kids are told to keep off sweet food. However, a team of American scientists have discovered something new about eating sweet food.

“When we say some people are ‘sweet’, we mean they are kind and friendly to us. Perhaps this word can help us learn more about people’s feelings and acts.” said Brian Meier, a scientist from the study team. “Taste is something we experience every day. What we have done is to find whether we can know someone’s character and behavior depending on their taste.”

In one of their experiments, college students were asked questions about their character — whether, for example, they were soft-hearted or not. Then they were asked to make a list of their favorite food. According to their answers, the scientists found that the students who liked sweet food were nicer.

In their another experiment, the scientists found that people who preferred sweet food such as cookies and chocolate were more willing to help other people in need, and those who ate non-sweet food such as chips weren’t. For example, people with a sweet tooth were more likely to volunteer to clean up their city, visit sick children in the hospital and so on.

The result of the experiments is that people’s helpfulness or being nice has something to do with their taste for sweet food. So eating sweet food is a useful way to make people nice and helpful. Next time, try some ice-cream.

1The underlined word “it” refers to ________.

A.the sweet foodB.the eating habit

C.the American teamD.the English saying

2According to the result of the experiments, sweet food makes people ________.

A.overweightB.excitedC.relaxedD.friendly

3It can be learnt from the passage that ________.

A.scientists asked college students questions about their future

B.scientists told college students not to eat sweet food

C.people with a sweet tooth are more willing to help others

D.people’s character has nothing to do with their taste

【题目】阅读理解。
News Review
Head-on Train Crash
On May 18,two trains had a head-on crash (正面相撞) near New York City. Over 250 people were on the trains then. About 60 people were hurt, but no deaths were reported.
Travel Time
Tourists came together to Mount Tai on May 1.Over 180,000 tourists visited the place of great interest during the three-day holiday, from April 29 to May 1.
Brave Volunteer
Liao Zhi, a dance teacher from Chengdu who lost her 1-year-old daughter and her legs in the 2008 Wenchuan earthquake, arrived in Ya'an 13 hours after the earthquake. The dancer said she had had a terrible time herself and knew what people needed most, so she decided to come and offer help.
Tomato Competition
A tomato competition was held in Huainan, Anhui Province, on April 16.The best tomatoes were chosen according to their shape, color and taste. The competition hoped to encourage the farmers to grow better tomatoes.
(1)About people were hurt in the head-on crash.
A.18
B.29
C.60
D.250
(2)A lot of people visited Mount Tai.
A.13 hours after the earthquake
B.on May 18
C.during the May Day holiday
D.on April 16
(3)Zhi, the dance teacher from, came to Ya'an to offer help.
A.Huainan
B.Chengdu
C.Taishan
D.New York
(4)Liao Zhi lost her daughter and her legs .
A.in Wenchuan earthquake
B.in Ya'an earthquake
C.when she took a train
D.when she climbed mountains
(5)he tomato competition in Anhui Province was held to .
A.help the people in Ya'an
B.save the people on the trains
C.forget the terrible time
D.help grow better tomatoes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网