题目内容

【题目】 As the saying goes, ”Friends are treasure in our life.” I remember when I was growing up, my mum always_______ ,“Half the fun of doing anything is sharing with others.” It’s true. Friends make _______ enjoy the taste of our success and joys and comfort us in our challenging moments. They provide a mirror for us _______ more about ourselves. I’ve always looked at friends as family _______. They enrich our lives. As a famous writer once said, “A friend is a present which you give_______.” To be a good friend, it’s important to be a good listener. Hear _______ your friend says first rather than making conclusions quickly. Sometimes _______ is useful to repeat their words back to them. It can help them realize whether their words were what they wanted to say.

Patience is an important part of being a good friend_______. You know the old golden rule, “ Care _______ others the way you would like them to care for you.” The support of a friend during a________ time can make the difference between success ________ failure. Encouragement and confidence are the ________ gifts that can change a person’s life.

We should choose our friends________, because they can have a great influence on our lives. As ________ told me, “ The attitudes of your friends are like the buttons on a lift. They will ________ take you up or down.”

1A.saidB.toldC.talkedD.spoke

2A.usB.meC.herD.them

3A.learningB.learnsC.will learnD.to learn

4A.friendsB.childrenC.membersD.enemies

5A.herselfB.yourselfC.himselfD.myself

6A.whatB.thatC.whichD.whose

7A.thisB.thatC.theseD.it

8A.neverB.eitherC.tooD.also

9A.ofB.withC.forD.in

10A.easyB.difficultC.happyD.wonderful

11A.butB.soC.andD.or

12A.bestB.betterC.worseD.worst

13A.carelessB.carefullyC.carefulD.carelessly

14A.anyoneB.someoneC.everyoneD.no one

15A.neitherB.allC.bothD.either

【答案】

1A

2A

3D

4C

5B

6A

7D

8C

9C

10B

11C

12A

13B

14B

15D

【解析】

朋友是我们生活中的财富,文章讲述了择友的标准和成为一个好朋友的方法。

1

句意:我记得我小时候,我妈妈总是说,做任何事情的一半乐趣,就是和别人分享。

said说;told告诉;talked谈话;spoke讲(语言)。根据句中“Half the fun of doing anything is sharing with others.”可知,这是妈妈说话的内容,所以此处使用said。故选A

2

句意:朋友使我们享受成功的滋味和快乐,并在我们面临挑战的时候安慰我们。

us我们;me我;her她;them他们。根据句中“our success and joys”可知,此处是“使我们享受成功的滋味和快乐”,所以使用us。故选A

3

句意:他们为我们提供了一面镜子,让我们更好地了解自己。

learn学习,了解;learnslearn的第三人称单数形式,learninglearn的动名词形式;will learn将要了解;to learn动词不定式,去了解。根据句中“They provide a mirror for us”可知,他们为我们提供了镜子的目的是为了让我们更好地了解自己,所以此处使用动词不定式to learn表示目的。故选D

4

句意:我一直把朋友当成家庭成员。

friends朋友;children孩子们;members成员;enemies敌人。根据下文中“They enrich our lives.”可知,朋友丰富了我们的生活,结合句中“looked at friends as”可知,此处是“我一直把朋友当成自己的家庭成员”,所以使用members。故选C

5

句意:正如一位著名作家曾经说过,朋友是你送给自己的礼物。

herself她自己;yourself你自己;himself他自己;myself我自己。根据句中you可知,此处使用yourself,表示“你送给你自己的礼物”。故选B

6

句意:先听听你朋友说什么,而不是匆忙下结论。

what什么;that那样;which哪一个;whose谁的。根据句中“your friend says”可知,此处是你朋友说的内容,所以使用whatwhat your friend says作动词hear的宾语。故选A

7

句意:有时把他们的话重复给他们听是有用的。

this这个;that那个;these这些;it作形式主语。根据句中“to repeat their words back to them”可知,此处使用itit在句中作形式主语,真正主语是to repeat their words back to them。故选D

8

句意:耐心也是成为好朋友的重要部分。

never从不;either也,用于否定句中;too也,用于肯定句中;also也。根据上文中“To be a good friend, it’s important to be a good listener.”可知,要成为一个好朋友,做一个好的倾听者是很重要的,所以此处是“耐心也是成为好朋友的重要部分”;由于该句为肯定句,所以不能使用eitheralso通常用于主语之后,而不是在句子末尾,所以此处使用too。故选C

9

句意:用你希望别人关心你的方式去关心别人。

of属于……的;with用;for为了;in在……里;根据句中care可知,此处使用care for,表示“关心”,所以此处使用for。故选C

10

句意:在困难时期,朋友的支持可以决定成败。

easy容易的;difficult困难的;happy开心的;wonderful精彩的。根据句中support可知,此处是“在困难的时候有朋友的支持”,所以使用difficult。故选B

11

句意:在困难时期,朋友的支持可以决定成败。

but但是;so因此;and并且,和;or或者。根据句中between可知,此处是between…and…在……和……之间。故选C

12

句意:鼓励和自信是改变一个人生活的最好礼物。

best最好的;better更好的;worse更糟糕的;worst最糟糕的。根据句中the可知,此处使用形容词最高级,所以排除BC;根据句中“change a person’s life”可知,此处使用best,表示“鼓励和自信是改变一个人生活的最好礼物”。故选A

13

句意:我们应该谨慎地选择朋友,因为他们对我们的生活有很大的影响。

careless粗心的;carefully谨慎地;careful小心的;carelessly粗心地。根据句中“because they can have a great influence on our lives”可知,因为朋友对我们的生活有很大的影响,我们应该谨慎地选择朋友。故选B

14

句意:正如有人告诉我的那样,你朋友的态度就像电梯上的按钮,他们会带你上升或下降。

anyone任何人;someone有人;everyone人人;no one没有人。根据下文中“The attitudes of your friends are like the buttons on a lift.”可知,这是有人告诉我的话,所以此处是“有人告诉我”,所以使用someone。故选B

15

句意:正如有人告诉我的那样,你朋友的态度就像电梯上的按钮,他们会带你上升或下降。

neither两者都不;all所有;both两者都;either(两者之中的)任何一个。根据句中or可知,此处是either…or…要么……,要么……,或者……,或者……。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 World Book Day is coming. What's your favorite book? Here are the answers of four students in Sunshine Middle School.

My favorite book is A Friend like Henry. It's about how a family dog helps a boy deal with his autism (自闭症) . When I felt sad, my best friend gave me this book. It cheered me up.

David

Reading in the holiday is an interesting thing. Twenty Thousand Leagues Under the Sea is my favorite book. It's about a captain's travels under the sea. The story is very interesting and the pictures are fantastic. This book can make you relaxed.

Tony

I like reading the Four Great Classical Novels of China although I'm a foreigner from Sydney. I can't wait to tell the book Romance of the Three Kingdoms (《三国演义》). I learned a lot about the three kingdoms of Wei, Shu and Wu. If you are interested in history, don't miss it.

Bob

In my opinion, The Little Prince is the best one. In this book, a young prince falls to the Earth from a small planet and experiences a lot. It's not just a fiction, and it also tells us about the correct values.

Mary

1If Sarah likes books with fantastic pictures, which book should she choose?

A.A Friend like Henry.B.Twenty Thousand Leagues under the Sea.

C.Romance of the Three Kingdoms.D.The Little Prince.

2As for the book Romance of the Three Kingdoms, which of the following is NOT TRUE?

A.It can make people feel relaxed.

B.It is one of the Four Great Classical Novels of China.

C.It talks a lot about the three kingdoms in China.

D.It will be loved by the people who are interested in history.

3We can learn about _________ from The Little Prince.

A.Chinese historyB.correct valuesC.making friendsD.keeping dogs

【题目】 Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, genes(基因) and aging(老化). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eye-sight from UV rays.

Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamin A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly(定期的) and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition(状况) for a long time.

All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.

problems

Many of us have poor eyesight because of paying 1 attention to eye care

Not enough food, genes and aging can cause poor eyesight

Eating healthy foods which are rich in vitamins A, C and E will do good to eyesight

Televisions and computers are the causes of poor eyesight as 2 as reading

It’s best to take a break now and then do eye exercises more

Something dirty can make your eyes 3 and they will make you feel uncomfortable

Clean your eyes by 4 cold water

UV rays can do harm to our eyes

Wear 5 to protect our eyesight from UV rays

【题目】 Some people like to get up early, but some do not. In fact, it is_________ good for us to get up early every day. Maybe those who don't like getting up early will not believe this, but it is true. Scientists made a survey in about one _________people, and then they found that early rising(早起) people had _________ disease(疾病) than late rising people, and early rising people ___________look healthier than late rising people, and so on. So we may know early rising is helpful in more than one way.

First, it helps to keep us _________. We all need fresh air. But air is never so fresh_________early in the morning. Besides, it is useful to do morning _________.

Secondly, early rising helps us in our studies. In the morning we learn more quickly and find ___________ easier to understand what we learn.

Thirdly, early rising can give us a _________of our work for the day. We cannot work well without a good plan.

Fourthly, early rising gives us enough time to get ready for our work, such as to wash our hands and faces and eat our breakfast.

As the English proverb(谚语)______________ , "Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy(富裕的) and wise. "

1A.realB.reallyC.trueD.not

2A.thousandB.thousandsC.thousand ofD.thousands of

3A.littleB.fewerC.moreD.less

4A.tooB.justC.alsoD.only

5A.healthyB.healthC.healthilyD.unhealthy

6A.thatB.soC.muchD.as

7A.to exerciseB.exercisesC.exercisingD.exercised

8A.themB.theyC.theseD.it

9A.chanceB.reportC.planD.result

10A.talksB.speaksC.saysD.tells

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网