题目内容

7.Do you love Beats headphones,True Religion jeans,and UGG shoes?These are some of the most popular brands(牌子) around.They are also expensive.But some experts say they are not much better than cheaper brands.
For example,Jim Wilcox works for Consumer Reports.He tested all kinds of headphones.He says that $80Koss Pro headphones provide basically the same quality and comfort as Beats.So why do people pay twice or even 10times as much for the hottest brands?
Experts say it's because fashionable,expensive brands send a message.Brands say"I belong"or"I can afford it."
Some people think that expensive brand names are worth the price.They say that some designer clothes really are top quality and that they last longer than cheaper brands.Some teenagers choose to wear popular brands because these brands make them feel good about themselves.
Alexandra Allam,17,likes to buy brand-name products."I'd rather spend the extra money to get something I know I'll be satisfied with,"she says.Her friend Emmy Swan agrees,saying"As long as you can afford it,it seems reasonable to buy what you want."But not all teenagers agree."Spending hundreds of dollars for designer sunglasses is stupid and unreasonable,"says Daniel Steinbrecher,16."It's fake(假的) happiness."
People who are against wearing expensive brand names say that many designer brands aren't any better."It's wasteful to buy things just because they are popular,"says Edmund Williams,15."You'll feel better if you buy things because you like them.If you have extra money to spend,it would be better to give it to people in need."
42.The example of Jim's report wants to tell usD.
A.popular brands make people comfortable
B.Koss Pro headphones are better than Beats
C.the hottest brands are of the highest quality
D.less-known brands may offer the same quality as name brands
43.According to experts,people choose the hottest brands probablyA.
A.to show off                
B.for their better quality
C.for their better designs        
D.to belong to a special group
44.What does Edmund think of expensive brands?A
A.They are not worth the price.
B.They make him feel confident.
C.They need to improve their quality.
D.They pay too much attention to personal likes.
45.The text is mainly aboutD.
A.how to buy things willingly
B.the competition between brands
C.the different values of teenagers
D.whether expensive brands are worth high prices.

分析 文章大意:主要主要通过了一些例子的对比,告诉人们追求品牌的同时,不是品牌的也有同样的质量,建议人们要合理消费.

解答 42-45:DAAD
42题答案:D 细节题.根据第二段Jim Wilcox works for Consumer Reports.He tested all kinds of headphones.He says that $80Koss Pro headphones provide basically the same quality and comfort as Beats,可知为消费者报告.他测试了各种耳机.他说,80美元的耳机80Koss Pro headphones 提供基本相同的质量和舒适.由此可知消费者们对于品牌了解不多,一些鲜为人知的品牌可以像品牌商品一样提供相同的质量,故答案是D.
43题答案:A 细节题.根据第三段Brands say"I belong"or"I can afford it,可知人们选择最热门的品牌是出于炫耀心理,故答案是A.
44题答案:A 细节题.根据最后一段It's wasteful to buy things just because they are popular,可知仅仅因为它们受欢迎买东西是一种浪费,可知他认为昂贵品牌并不值那个价,故答案是A.
45题答案:D 主旨题.根据第一段They are also expensive.But some experts say they are not much better than cheaper brands.他们也很贵,但一些专家说,他们并不比便宜的品牌好得多,随后文章从正反两面对此进行了讨论,由此可知,文章主要讨论了昂贵的品牌值不值得的问题,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关题目
19.Go to your local public library,and you will find an unusual activity is appearing more and more:Practicing reading with trained dogs.How would you feel about taking time once a week to read aloud to a dog?
Each dog in a reading program experiencea special training session.The trainers also receive training; they learn how to interact(互动)with the students and the dogs.Each program has high standards.There have been many studies of the interactions between humans and dogs that show dogs lower people's blood pressure and heart rate.People become more relaxed and calm and will completely forget what they are scared of when they have a dog nearby.
Unlike at school,where students sit at desks or tables,students and dogs sit together on special reading mats.Some students lie next to the dogs.Each student reads to one dog,so there is a quiet din of voices in the room.The dog has been taught a command to pay attention to the reader.So when the trainer sayssomething to the dog,itfocuses on the studentat once.But sometimes,the students read the dogs to sleep!
The dog's trainer is also present.He or she watches the dog carefully to make sure that the dog behaves.Sometimes,the trainer gives the dog a break when the dog becomes restless.While the trainer doesn't help with the reading,the trainer talks to the student about the dogandexplains how to take care of pets and how to be safe around animals.
Students who read to dogs show the benefits of this interaction.They are calmer and can avoid worrying about getting all the words correct.The dog just wants to hear the story.As students learn more about the dogs they read to,they also learn that they have gained a new friend.
Not only do students change their reading habitswith the dogs during the program,but they also change their school habits.Their reading skills increase by twelve to twenty percent.They start raising theirhands and answering questions more often.They pay more attention in class.Some students start arriving at school earlier and are absent less often.
Dogs are not just for playing fetch with anymore.Now they can help people become better readers.Next time you visit your local library,be on the lookout for four-legged creatures (生物) who want to hear a good story.
52.The underlined word"command"in Paragraph 3probably means"B".
A.lesson  
B.order  
C.language  
D.rule
53.From the passage,we can learn that this activity canD.
A.help students be more helpful and clever
B.help increase reading speed by 8percent
C.make the trained dogs fall asleepquickly
D.make students be more active in school
54.The writer wants to tell us thatA.
A.the students can benefit from reading with dogs
B.the dogscan betrained to understand the story
C.the students can be taught to train dogs well
D.the trainers help students to read correctly
55.What is probably the best title for this passage?C
A.Why do we need dogs?
B.Where can we read books?
C.Who can help us read books?
D.How do we change the habits?
18.In a big amusement park,there was a group of students sitting on the ground.They were listening to a speech after spending a happy morning there.At the beginning of the speech,the speaker told them a story about himself."When I was in middle school,our class was once asked to write about our dreams.That night I wrote down my dream of opening up an amusement park.However,my teacher gave me an F and told me to write it again,"the speaker said."Her reason was just that it was impossible for a poor boy to make such a dream come true.I went back home and asked my father what I should do.He told me to make the decision by myself.So I decided to make no changes.‘You can keep the F and I'll keep my dream,'I said to my teacher."
"And what happened?"the students asked.All of them were anxious(焦虑的)to know more about the story.
"This is what is happening now.You are listening to my speech in my dream park,"said the speaker."I told you the story in order to make you know one thing:follow your hearts,keep your dreams and never let others destroy(破坏) your dreams."
When the students were leaving the park,their teacher went over to the speaker."Thank you,Mr.Black.I think my students have learned a lot from your speech.Here I have to say sorry to you.Some years ago.I was once a dream stealer and stole a lot of students'dreams,including yours.Luckily you had enoughgumption and didn't give up your dream because of me,"she said and then left.
56.Why did the speaker's teacher think it was impossible for him to make his dream come true?B
A.Because he was silly.
B.Because he was very poor.
C.Because he didn't study hard.
D.Because she didn't like him and wanted to hurt him.
57.The underlined word"gumption"meansB in Chinese.
A.抱怨
B.进取心
C.财富
D.负担
58.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The speaker's father encouraged him to keep his dream.
B.The speech was dull(乏味的)and boring for the students.
C.The speaker's teacher felt sorry for what she had done some years before.
D.The speech was given in a hall of a school in the morning.
59.What can we infer(推断)from the passage?A
A.The students'teacher was once the speaker's teacher.
B.The speaker's teacher often encouraged her students by stealing their dreams.
C.The students got to the amusement park at noon.
D.The speaker's teacher would give up teaching after the speech.
60.The speaker told his story toB.
A.Show his achievement.
B.tell the students to keep their dreams.
C.make the students know about his school life.
D.help his amusement park have more visitors.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网