题目内容

【题目】阅读下面四篇短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
D

Few of us have heard of Nils Bohlin, but whenever we take a car journey his invention makes us safer. Found in almost every modern car, the three-point seat belt reduces our chances of death or injury by at least 50% . While feeling thankful to this engineer from Volvo, you may also wonder how he came up with such a great idea.
Having worked as a plane designer before, Nils knew clearly that the pilots were willing to put on anything to keep them safe in an accident, but to his surprise, most people in the cars just didn't want to be uncomfortable for even a minute. To improve the safety for people in the cars, he decided to find a perfect system which should be simple, effective and convenient. In the end, he invented the three-point seat belt, which has been considered as one of the greatest inventions in history.
Seat belts prevent people in the cars from serious injury in five ways.
Keep people inside. People who are thrown out from a car are four times more likely to be killed than those who stay inside.
Protect the strongest parts of the body. Seat belts are designed to fix your body at its strongest parts. For an older child and adult, these parts are the hips* and shoulders.
Spread out the force* in an accident. Seat belts spread the force of the accident over a wide area of the body. By putting less stress on one area, they can help you avoid serious injury.
Help the body to slow down, A quick speed causes injury. With the help of the seat belts, your body can have more time to slow down in an accident.[
Protect your brain and spinal cord*. These two key parts injuries may be hard to see immediately, but they can cause death. Therefore, it's of great importance to protect these parts.
It takes only a few seconds to buckle* up once you get in the car, but this simple action could save your life. Why wouldn't you?
(1)Three-point seat belts reduce chances of death or injury by at least___________.
A.10%
B.30%
C.40%
D.50%
(2)Nils Bohlin invented the three-point seat belt in order to___________.
A.take a car journey quickly
B.show thanks to the engineer
C.keep the pilots safe in an accident
D.make people in the cars safer
(3)From the passage we can learn____________.
A.hips and shoulders aren't the older children and adults' strongest parts
B.seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car
C.the body has more time to slow down in an accident thanks to seat belts
D.head and spinal cord injuries might be easy to see immediately in an accident[
(4)This passage is mainly about_____________.
A.how seat belts are made
B.how seat belts are used
C.how seat belts save lives
D.how seat belts develop better

【答案】
(1)D
(2)D
(3)C
(4)C
【解析】本文讲的是博林发明安全带的过程,及安全带带给我们的好处。所以我们要珍惜生命,最好系上它。
⑴细节理解题 根据这句话Found in almost every modem car, the three-point seat belt reduces our chances of death or injury (伤害)by at least 50% .知答案。故选D。
⑵细节理解题 根据这段话 To improve the safety for people in the cars, he decided to find a perfect system which should be simple, effective and convenient.In the end, he invented the three-point seat belt, which has been considered as one of the greatest inventions in history.知答案。故选D。
⑶细节理解题 A.hips and shoulders aren’t the older children and adults’strongest parts臀部和肩膀是不是年龄较大的儿童和成年人的最强大的部分
B.seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car安全带可以让你的膝盖和脚远离汽车的坚硬部分
C.the body has more time to slow down in an accident with the help of seat belts在安全带的帮助下,身体有更多的时间在一次事故中减速
D.head and spinal cord injuries might be easy to see immediately and cause death头部和脊髓损伤可能很容易看到,并导致死亡 根据答案意思及文章意思。C符合文意。故选C。
⑷细节理解题 这篇文章主要讲就是安全带是如何使人更加安全的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网