题目内容

【题目】 Would you like to live in a city where buildings turn the light off for you, and self-driving cars will find the nearest parking space themselves? Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.

Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a “telepresence” system(远程遥控系统)---allowing users to control the heating and looks, take part in video meeting, and receive education, healthcare and around the city, escalators(自动扶梯) will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.

The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.

About 75% of the world's population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener," said Dan Hill, head of a research company.

1According to the text, living in a “smart” city________.

A.is not a green wayB.will be far from you

C.will soon become trueD.is completely impossible

2What is Paragraph 2 mainly about?

A.A city of the future.B.A meeting in Songdo.

C.A plan to build a house.D.A report on public health.

3Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to_________.

A.drive people out of citiesB.control the world's population

C.develop his own companyD.solve the cities' coming problems

【答案】

1C

2A

3D

【解析】

文章大意:文章主要讲述了未来的智能城市的生活状况。

1细节理解题。根据文章第一段第三行“living in a “smart” city like this could happen sooner than you think”“在这样一个“智能”的城市生活可能比你想象的要快。”故选C

2主旨大意题。根据文章第二段第一、二行“Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built”“几个世纪以来,我们生活的城镇发生了巨大的变化,同时正在建设全新的城市。”以及下面讲的是城市的智能化,可知,第二段主要讲的是城市的未来,故选A

3细节理解题。根据文章倒数第一、二行“Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener”“让城市更智能是一条出路,我认为这将反过来让城市更绿”可知,让城市更智能化可以解决城市未来的问题,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I try to be a good father. Give my kids love. Work nights to pay for their schooling. But _______ with Michael Hoyt, I am nothing.

This love _______ began in Winchester, 43 years ago, when Rick was strangled(勒住)by the umbilical cord(脐带)during birth, leaving him brain-damaged and unable to _______ his limbs(四肢)."He'll be a vegetable the _______ of his life," Doctors told Michael and his wife, Judy, when Rick was nine months old.

But the Hoyts weren't _______ it. Because they noticed that Rick's _______ followed them around the room. When Rick was 11 they took him to the engineering department and asked if there was anything to help the boy communicate. But doctors told the parents that there was _______going on in their son's brain.

"Tell him a joke," Michael said to the doctors. They did and Rick _______. Actually a lot was going on in his brain.

Equipped(装备)with a computer that allowed him to control the cursor(光标), _______the side of his head, Rick was ____________ able to communicate. What is his first word? "Run!" And after a high school classmate was paralyzed(瘫痪)in a(n) ____________ and the school organized a charity run(慈善跑)for him, Rick typed, "Dad, I want to do that."

Yeah, right. How was Michael, a man who never ran more than a mile ____________ going to push his son five miles?

____________, he tried. Surprisingly, that day changed Rick's life. "Dad," he typed, "when we were running, it felt like I wasn’t ____________ anymore!"

And that sentence also changed Michael's life. He wanted to give Rick that feeling as ____________as he could. Eighty-five times he's pushed his disabled son, Rick, 26.2 miles in marathons. Eight times in triathlon(铁人三项).

No question about it," Rick types. "My dad is the Strongest Dad in the World."

1A.connectedB.comparedC.filledD.treated

2A.speechB.nightC.storyD.movie

3A.controlB.rushC.protectD.enjoy

4A.nameB.restC.endD.case

5A.knowingB.admiringC.hopingD.believing

6A.earsB.limbsC.eyesD.brains

7A.everythingB.somethingC.nothingD.anything

8A.criedB.laughedC.typedD.moved

9A.forB.inC.withD.at

10A.badlyB.widelyC.hardlyD.finally

11A.accidentB.societyC.surveyD.marathon

【/span>12A.any timeB.in timeC.at a timeD.for a long time

13A.SoB.HoweverC.ThoughD.Besides

14A.disabledB.confidentC.relaxedD.regretful

15A.soonB.longC.fastD.often

【题目】 Every child in the UK must receive a full-time education until the age of 16. Parents can choose to send their children either to a state school, which is free, A__________to a private school, where a fee is required.

The school year is generally divided into three terms. Each termBends in a holiday. The summer holiday is the longest and usually lasts from the middle of July to theCbeginning of September. EducationD有两个主要的阶段—primary school and secondary school. Primary schools are for students from the age of 5 to 11. The main subjects are Maths, English, History, Geography, Science, Art, Music and PE. Secondary schools are for students from the age of 11 to 16 or 18. The same subjects are taught there, as well as other subjects such as foreign languages usually French, German or Spanish, Technology and Computer Studies.

After the age of 16, students can either find a job or continue their studies at a school or college until they are 18. E_____________ the ages of 16 and 18, students must choose only three or four subjects to study. At the end of the two years, they must take some important exams. If they do well, they can then go on to study at university. FThere are over_____universities in the UK, and the most famous are the University of Oxford and the University of Cambridge.

1】在文中(A)和(E)的空白处填入适当的单词:____________________

2】写出文中画线部分(B)和(C)的同义词或近义词:____________________

3】将文中画线部分(D)译成英语:________________________________________

4】将文中画线部分(F)改写为:There are __________ __________100 universities in the UK.

5】从文中找出两个表示语言类的名词:____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网