题目内容
【题目】 Would you like to live in a city where buildings turn the light off for you, and self-driving cars will find the nearest parking space themselves? Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.
Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a “telepresence” system(远程遥控系统)---allowing users to control the heating and looks, take part in video meeting, and receive education, healthcare and around the city, escalators(自动扶梯) will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.
The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.
About 75% of the world's population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener," said Dan Hill, head of a research company.
【1】According to the text, living in a “smart” city________.
A.is not a green wayB.will be far from you
C.will soon become trueD.is completely impossible
【2】What is Paragraph 2 mainly about?
A.A city of the future.B.A meeting in Songdo.
C.A plan to build a house.D.A report on public health.
【3】Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to_________.
A.drive people out of citiesB.control the world's population
C.develop his own companyD.solve the cities' coming problems
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【解析】
文章大意:文章主要讲述了未来的智能城市的生活状况。
【1】细节理解题。根据文章第一段第三行“living in a “smart” city like this could happen sooner than you think”“在这样一个“智能”的城市生活可能比你想象的要快。”故选C。
【2】主旨大意题。根据文章第二段第一、二行“Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built”“几个世纪以来,我们生活的城镇发生了巨大的变化,同时正在建设全新的城市。”以及下面讲的是城市的智能化,可知,第二段主要讲的是城市的未来,故选A。
【3】细节理解题。根据文章倒数第一、二行“Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener”“让城市更智能是一条出路,我认为这将反过来让城市更绿”可知,让城市更智能化可以解决城市未来的问题,故选D。