题目内容

【题目】 Children know that summer is probably the most fun of all seasons. However, experts say it is also the most dangerous, especially for children aged 14 and under. In its first study of children’s safety in the US, the National Safe Kids Campaign (NSKC) found that nearly half of the injury-related(与受伤相关的) deaths among children happened in summer.

Experts are not surprised by the study’s results. They always know summer is a dangerous season for children. During the summer, children are out of school and spend more time outdoors. They are more likely to get into an accident or be injured. “While we encourage children to be active and spend more time outdoors, they need to understand the importance of safety,” said Everett Koop, an expert of the NSKC.

To help children stay safe, the NSKC started a “Make it a Safe Kids Summer” Campaign during National Safe Kids Week, from May 5th to May 12th. Here are some important summer safety tips from the NSKC:

●Always wear your seat belt.

●Make sure there is an adult around when you decide to go swimming.

●Wear a life jacket(救生衣) when on a boat or doing water sports.

●Obey all traffic rules.

●Don’t meet e-pals alone.

根据短文内容,回答下列问题。

1Which season is the most dangerous for children aged 14 and under?

_____________________________________________________________________

2Are experts surprised by the study’s results?

_____________________________________________________________________

3What do children need to understand if we encourage them to spend more time outdoors?

_____________________________________________________________________

4How many summer safety tips does the NSKC provide?

_____________________________________________________________________

5What’s the purpose in writing this passage?

_____________________________________________________________________

【答案】

1Summer

2No, they aren’t.

3The importance of safety

4Five

5To help children stay safe

【解析】

本文论述了夏天是孩子们最喜欢的时光,但专家指出这也有可能是最危险的时候,文章给出了一些建议,如何保证孩子在夏天的安全。

1根据Children know that summer is probably the most fun of all seasons. However, experts say it is also the most dangerous, especially for children aged 14 and under,可知夏天是最危险的季节,故答案为Summer.

2根据Experts are not surprised by the study’s results,可知专家并不惊讶,故答案为No, they aren’t.

3根据While we encourage children to be active and spend more time outdoors, they need to understand the importance of safety,可知还需要提醒孩子们注意安全,故答案为The importance of safety

4根据文章最后几段,可知共给了5条建议,故答案为Five.

5通读全文,可知文章主要给出了一些建议,如何保证孩子们在夏天的安全,故答案为To help children stay safe.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In 1952, my dad worked far away from home. Christmas was coming. He called and said that he couldn’t celebrate the holiday with us. He didn’t get enough money and he didn’t have a way to get back.

Mum was sad but she understood him. She told my two sisters, brother and me right away. The news made me sad. Christmas wouldn’t be the same without Dad. I knew he had tried his best, but I still went to bed on Christmas Eve with a heavy heart.

When I woke up on Christmas morning, I saw the presents. I was happy with the presents, so I went outside to play with my sisters and brother. I didn’t want Mum to see how sad I was because I couldn’t show Dad my presents.

As we were playing, I looked up and found my dad was far away. I ran inside to tell Mum, but she just said, “Don’t make up stories, dear.”

I went outside. I ran down the stairs. Dad was home! As I ran into his arms, Dad told me that he tried everything to get home for Christmas, but he couldn’t make it. At the last minute, a group of workers decided to drive a car home.

The best present wasn’t under the tree that year.

1Why couldn’t the writer’s father go back home to celebrate Christmas at first? ______

Because he worked very far away.

Because he didn’t have much money.

Because he had an important meeting.

Because he didn’t have a way to go back home.

A.①②③B.①③④C.①②④D.②③④

2How did the writer feel when she went to bed on Christmas Eve?______

A.She felt excited.B.She felt sad.C.She felt relaxed.D.She felt afraid.

3Why did the writer’s mother say “Don’t make up stories, dear.” to her? ______

A.Because the writer always told lies.

B.Because she was very busy at that time.

C.Because she didn’t want her husband to be home.

D.Because she didn’t believe her husband was back.

4What can we learn from the passage?______

A.There were five people in the writer’s family.

B.The writer’s father went back home by car.

C.The writer’s father went back home on Christmas Eve.

D.The writer’s mother couldn’t understand the writer’s father.

5What was the best Christmas present for the writer that year? ______

A.Her father’s coming back.B.The present her dad bought for her.

C.The present from her mum.D.The present under the Christmas tree.

【题目】 Tell a story and tell it well, and you may open wide the eyes of a child, open up lines of communication in a business, or even open people's mind to another culture or race.

"Most local stories are based on a larger theme, " American storyteller Opalanga Pugh says, "Cinderella (灰姑娘), or the central idea of a good child protected by her goodness, appears in different forms in almost every culture of the world. "

Working with students in schools, Pugh helps them understand their own cultures and the general messages of the stories. She works with prisoner too, helping them knowing who they are by telling stories that her listeners can write, direct, and act in their own lives. If they don't like the story they are living, they can rewrite the story. Pugh also works to help open up lines of communication between managers and workers. "To do business well, " she says, "there is a greater need for communication. " Storytelling can have a great influence on either side of the manager-worker relationship, she says.

Pugh spent several years in Nigeria, where she learned how closely storytelling was connected to the everyday life of the people there. The advantages of storytelling are found everywhere, she says.

"I learned how people used stories to spread their culture, " she says, "We are all storytellers. We all have a story to tell. We tell everybody's story. "

1The underlined sentence (Paragraph 3) suggests that prisoners can _____.

A.start a new lifeB.settle down in another place

C.direct filmsD.become good actors

2Pugh has practised storytelling with _____ groups of people.

A.2B.3C.4D.5

3What is the main idea of the text?

A.Storytelling can influence the way people think.

B.Storytelling is vital to the growth of business.

C.Storytelling is the best way to educate children in school.

D.Storytelling helps people understand themselves and others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网