题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
Atlantis, a beautiful and wealthy island, is supposed to exist over 11, 000 years ago. In the middle of the Atlantic Ocean, it was a center for trade. Its people were very wealthy and powerful. The rulers of Atlantis controlled their people and land, and their power spread to Europe and Africa.
The weather was very good in Atlantis, and therefore people could grow food all year around. Many different kinds of vegetables, fruits and nuts grew there, and a lot of different animals lived on the island, including elephants.
Atlantis was the home of Poseidon, the Greek God of the Sea. Poseidon had ten sons, who became the first rulers of Atlantis. The island’s many hills, fields and rivers were divided between the ten brothers. The eldest son, Atlas, was the first king of Atlantis. He controlled the island’s central hill and its area nearby.
At the top of the central hill, a temple was built in memory of Atlas’s father, Poseidon. Inside the temple was a huge gold statue of Poseidon. The rulers of Atlantis discussed laws in the temple.
For centuries the people of Atlantis lived simple, honest and happy lives. However, over time they began to change. They enjoyed the power they had and wanted to have more of it. When the God Zeus saw how corrupt (腐败) the people of Atlantis were, he was very angry and gathered the other gods together. At last the gods agreed with Zeus and decided to sink (下沉) the island. In one short day and a half, the island of Atlantis, its people and its memory were destroyed forever, swallowed (吞) up by the sea.
Atlantis: The Lost Island
Brief【1】 of the island | ●It is a beautiful and wealthy island which is supposed to have existed over 11,000 years ago. ●It 【2】 in the middle of the Atlantic ocean and became a center for trade. ●The rulers of it got its people and land【3】 control. |
Weather on the island | ●It had very good weather. ●It was suitable to grow food the【4】year. ●It was 【5】 in fruits, vegetables and animals. |
Stories about the island | ●It was the home of Poseidon, the Greek God of the Sea. ●The ten brothers 【6】its hills, fields and rivers with each other. ●The eldest son, Atlas was the first to 【7】 the island. ●A temple was built on the top of the central hill to 【8】 people of Poseidon. |
【9】 for the sinking of the island | ●People wanted to enjoy more power which made them corrupt. ●Zeus gathered the other Gods to decide to 【10】 them by sinking the island, which was swallowed up by the sea in one and a half days. |
【答案】
【1】introduction
【2】was/lay
【3】under
【4】whole
【5】rich
【6】shared
【7】rule/ control
【8】remind
【9】Reasons
【10】punish
【解析】
本文讲述了亚特兰蒂斯,一个美丽而富饶的岛屿。据说存在于11000多年前,它的人民非常富有和强大。亚特兰蒂斯的天气非常好,因此人们可以全年种植食物。亚特兰蒂斯是希腊海神波塞冬的故乡,波塞冬有十个儿子,岛上的许多山丘、田野和河流被分给了十兄弟。长子阿特拉斯是亚特兰蒂斯的第一位国王,亚特兰蒂斯人过着简单、诚实和幸福的生活,随着时间的推移,他们享受自己拥有的权力,并希望拥有更多。当宙斯神看到腐败的亚特兰蒂斯人,他决定下沉岛屿。亚特兰提斯岛的人民和它的记忆永远被毁。
【1】根据表格右边“Atlantis, a beautiful and wealthy island, is supposed to exist over 11, 000 years ago”可知是对岛屿的介绍,故答案为introduction。
【2】根据文中“In the middle of the Atlantic Ocean, it was a center for trade.”可知此处是“坐落于”,且是一般过去时,故答案为was/lay。
【3】under control表示“处于控制之下”;根据文中“The rulers of Atlantis controlled their people and land”可知此处是“under”,故答案为under。
【4】all year around=the whole year表示“整年”,结合“ and therefore people could grow food all year around. ”可知此处缺“whole”,故答案为whole。
【5】根据“Many different kinds of vegetables, fruits and nuts grew there, and a lot of different animals lived on the island, including elephants.”可知此处很富有,结合“was”可知此处缺形容词,故答案为rich。
【6】share sth with sb表示“与……分享”;根据“The island’s many hills, fields and rivers were divided between the ten brothers.”可知此处是“分享”,结合全文是一般过去时,故答案为shared。
【7】分析句子可知此处缺动词原形,结合“The eldest son, Atlas, was the first king of Atlantis. He controlled the island’s central hill and its area nearby.”可知此处是“控制”,故答案为rule/ control。
【8】remind sb of 表示“使……想起”;分析句子可知此处缺动词不定式作目的状语,根据“At the top of the central hill, a temple was built in memory of Atlas’s father, Poseidon.”可知此处是“使……想起”,故答案为remind。
【9】根据表格右边内容可知是“理由”,且右边有两点,所以此处用名词复数,放句首,需大写。故答案为Reasons。
【10】根据decide to do sth表示“决定做某事”,所以句中缺动词原形。结合“God Zeus saw how corrupt (腐败) the people of Atlantis were, he was very angry and gathered the other gods together.”可知是“惩罚”,故答案为punish。