题目内容
【题目】![]()
Daisy is a teenager and she set up her own company in 2015. At that time, she was only 14. Her company could earn 1.3 million dollars a year with the invention of a kind of super sweet. It could save kids’ teeth instead of destroying them.
It all began when Daisy went to a bank with her dad in 2012. At that time, a clerk in the bank gave her some sweets. However, her dad warned her that the sweets were bad for her teeth. But Daisy didn’t want to miss the sweets. She said, “Why can’t I make some healthy sweets? They are good for my teeth so that my parents can’t say no to them.” With that in mind, Daisy asked her dad if she could start her own company. With her dad’s permission(允许), she spent the following three years realizing her dream.
Though her dad helped, it was believed that Daisy’s success came from her hard work. She talked to dentists about what a healthier sweet would contain and learned more about teeth cleaning. She spent many hours a day researching online and making experiments to get a recipe(配方) that was tasty and did no harm to the teeth. Therefore, she succeeded in making a kind of sweet only using natural materials and it can reduce bacteria(细菌) in kid's mouths. Daisy and her father had a business meeting with a supermarket owner. He finally agreed to sell the sweets.
As the sweet’s success grew, Daisy became famous. She kept her interest in the sweet she created. She was also positive about what the future might bring. She hoped that every kid could have a clean mouth and a sweet smile.
With her parents’ help, Daisy was generally able to live a normal teenage life. Although she started her business early in life, she didn’t just want to make money. Daisy wanted to do what she could to help others find their smiles. She was generous enough to donate nearly half of the money she earned every year to an organization called Big Smiles.
With her wisdom and effort, it seems that anything could be possible.
【1】Daisy set up her own company when she was ________.
A.twelveB.thirteenC.fourteenD.fifteen
【2】The underlined word that in paragraph 2 refers to the idea of________.
A.arguing with her dad in the bankB.making some healthy sweets
C.asking the clerk for more sweetsD.saying no to all kinds of sweets
【3】Paragraph 3 mainly tells us ________.
A.where Daisy sold her sweets
B.what some dentists did for Daisy
C.how Daisy’s parents helped her
D.how hard Daisy worked on making sweets
【4】According to Daisy, she expected ________ from her business.
A.to earn more moneyB.to beat other companies
C.to make herself a good dentistD.to help others find smiles
【5】The underlined word donate in paragraph 5 most probably means ________.
A.giveB.raiseC.receiveD.cancel
【6】The best title for the passage is “ ________ ” .
A.How to get on well with parentsB.Tips for teenagers to start business
C.Daisy and the super sweetsD.The importance of keeping smiles
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【5】A
【6】C
【解析】
文章大意:黛西是个十几岁的孩子,她在2015年成立了自己的公司。在她父亲的允许下,她花了三年时间实现了她的梦想。尽管黛西的父亲帮助了她,但人们相信黛西的成功来自她的努力工作。尽管她很早就开始创业,但她并不只是想赚钱。黛西想尽她所能帮助别人找到微笑。她很慷慨,把每年挣来的钱的近一半捐给了一个名为“大微笑”的组织。有了她的智慧和努力,一切似乎都有可能。
【1】细节理解题。根据文中“Daisy is a teenager and she set up her own company in 2015. At that time, she was only 14.” 黛西是个十几岁的孩子,她在2015年成立了自己的公司。那时,她才14岁。可知,故答案为C。
【2】词义猜测题。根据文中“She said, “Why can’t I make some healthy sweets? They are good for my teeth so that my parents can’t say no to them.” With that in mind, Daisy asked her dad if she could start her own company.” 她说:“为什么我不能做一些健康的糖果呢?“它们对我的牙齿有好处,所以我的父母不能对它们说不。”考虑到这一点,黛西问她爸爸,她是否可以开办自己的公司,可知,故答案为B。
【3】细节理解题。根据文中“Though her dad helped, it was believed that Daisy’s success came from her hard work.” 尽管黛西的父亲帮助了她,但人们相信黛西的成功来自她的努力工作。可知,第3段主要告诉我们黛西在做糖果方面是多么努力,故答案为D。
【4】细节理解题。根据文中“Daisy wanted to do what she could to help others find their smiles.” 黛西想尽她所能帮助别人找到微笑。可知,故答案为D。
【5】词义猜测题。根据文中“She was generous enough to donate nearly half of the money she earned every year to an organization called Big Smiles.” 她很慷慨,把每年挣来的钱的近一半捐给了一个名为“大微笑”的组织。可知,第5段中带下划线的单词“donate”很可能“给,捐赠“的意思,故答案为A。
【6】细节理解题。根据文中内容可知,黛西是个十几岁的孩子,她在2015年成立了自己的公司。在她父亲的允许下,她花了三年时间实现了她的梦想。可知,这篇文章最好的标题是黛西和超级糖果,故答案为C。