题目内容
【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。
Many countries follow special customs when a child’s baby teeth fall out.【1】
For example, Koreans have the custom of throwing the fallen tooth onto the roof of a house so that a magpie (喜鹊) can take the tooth away and bring a new tooth for the child.【2】
【3】In Mexico and Spain, for example, it is thought that a mouse takes a fallen tooth away and leaves some money. But in Mongolia, it is dogs that take children’s teeth away. Dogs are highly respected in Mongolian culture. It is believed that the new tooth will grow strong if the baby tooth is fed to a dog, so parents in Mongolia will put their children’s fallen teeth in a piece of meat and feed it to a dog.
In France and the USA, a child will put a fallen tooth under his or her pillow before going to bed. It is thought that in the early morning, when the child is still sleeping, the Tooth Fairy will take the tooth away and leave something else under the pillow. What she will leave is hard to know. 【4】However, in the United States, she may leave money.
A.These customs all connect baby teeth with animals.
B.It is said that in France the Tooth Fairy may leave some candies.
C.Many of these customs tell stories about animals taking the teeth.
D.This custom is also followed by some other Asian countries, such as Japan and Vietnam.
E.Other countries, though, have tooth customs about other animals.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】E
【4】B
【解析】
文章介绍了不同国家的风俗习惯。小孩子掉牙,有的国家扔到屋顶上,有的国家放在枕头下。
【1】根据Koreans have the custom of throwing the fallen tooth onto the roof of a house so that a magpie (喜鹊) can take the tooth away and bring a new tooth for the child韩国有一个把掉落的牙齿扔到房顶上的风俗,目的是喜鹊能带走这个牙齿,给孩子带来新的牙齿;In Mexico and Spain, for example, it is thought that a mouse takes a fallen tooth away and leaves some money.在墨西哥和西班牙,认为老鼠带走掉落的牙齿,留下一些钱;结合选项,可知是“这些风俗都是把孩子的牙齿和动物联系起来”,起到引起下文的作用;故选A。
【2】根据Koreans have the custom of throwing the fallen tooth onto the roof of a house so that a magpie (喜鹊) can take the tooth away and bring a new tooth for the child韩国有一个把掉落的牙齿扔到房顶上的风俗,目的是喜鹊能带走这个牙齿,给孩子带来新的牙齿,结合选项,可知是“这些风俗也被其他的亚洲国家沿用,例如日本和越南”,起到承接上文的作用;故选D。
【3】根据Koreans have the custom of throwing the fallen tooth onto the roof of a house so that a magpie (喜鹊) can take the tooth away and bring a new tooth for the child韩国有一个把掉落的牙齿扔到房顶上的风俗,目的是喜鹊能带走这个牙齿,给孩子带来新的牙齿,和 In Mexico and Spain, for example, it is thought that a mouse takes a fallen tooth away and leaves some money. 在墨西哥和西班牙,认为老鼠带走掉落的牙齿,留下一些钱;结合选项,可知是“其他的国家也有和动物有关的牙齿风俗”,起到承上启下的作用;故选E。
【4】根据What she will leave is hard to know.她会留下什么很难说,和However, in the United States, she may leave money.然而,在美国,她也许会留下一些钱;结合选项,可知是“据说在法国牙齿仙女会留下一些糖果”;起到承上启下的作用;故选B。
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
What will man be like in the future — in 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today, for man is slowly changing all the time. Now look at the chart below, and you’ll find some differences.
Body part | Changes | Reasons |
Height | Grow taller | About 3 inches taller than 500 years ago |
Head | Larger | Man uses brains more and more |
Eyes | Grow stronger | |
Arms and legs | Grow weaker | Used less |
Fingers | Grow more sensitive | Used a great deal in modern life |
Hair | Disappear | Does not serve a useful purpose any longer |
Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature(生物) to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be human being, with thoughts and emotions(情感) similar to our owns.
【1】The height of man will __________ in 5,000 or even 50,000 years from now.
A.grow shorterB.steadyC.grow tallerD.disappear
【2】The reason for believing that future man will be different is that man __________.
A.began to change five hundred years agoB.never stops changing
C.stops changingD.has recently begun to change
【3】People’s heads will grow larger. This is because their brains will __________.
A.grow faster than at presentB.not be used
C.play an important partD.be used more and more
【4】Man uses fingers great deal in modern life, so in the future man’s fingers will grow __________.
A.shorterB.thickerC.longerD.more sensitive
【5】Future man’s hair will __________.
A.grow darkerB.disappear
C.stop growing completelyD.grow longer
【6】Future man will probably __________.
A.have strong eyesB.have weaker eyes
C.have one eyeD.have to wear better glasses