题目内容

【题目】 Science Night

It’s almost time for Science Night.

I need a partner. Who should I ask?

I have three friends who all want to help.

How can I choose just one for the task?

My best friend Jule is fun to be around.

But she’s as chatty as a bird.

When she start to talk-just watch out!

I can’t get in a single word.

Still, that might work for Science Night;

She’d show our project to the crowd.

Jule’s voice would boom out like a drum.

I wouldn’t mind if she were extra loud!

And then there’s Dan, who’s really shy

But wise as an owl—he’s so smart?

He’d help with the thinking for the job.

He wouldn’t talk, but he’d do his part.

But what about Shel, who’s good at art?

He paints and draws and sculpts so well.

Our project would look great no doubt!

I’m sure I should be asking Shel.

How can I choose just one from three?

I need them all! I’m feeling sick.

I’m as dizzy as a spinning top.

When trying to choose. I just can’t pick!

But wait—why not ask them all to help?

A group of four is better than one.

I’d love to work with all my friends.

In such a group, we’d have such fun!

The work could be shared by four of us.

Be me and Shel and Dan and Jule.

We’d fit together like puzzle pieces.

And take the grand prize in the school!

1The speaker compares Jule’s voice to a drum to show _________.

A.how loud her voice isB.that she likes to play drums

C.how nice her voice isD.that she likes to order others

2What does the speaker learn in this poem?

A.Projects should be done alone.B.Doing a project is difficult.

C.Puzzles are easy to put together.D.Everybody has their talent.

【答案】

1A

2D

【解析】

文章大意:短文讲了为了一个科学项目选择伙伴,作者详细的介绍了三个朋友的优点,告诉我们每个人都是有优点的,要擅长发挥优点。

1

细节理解题。根据文中的信息Jule’s voice would boom out like a drum. Jule的声音会像敲鼓一样。以及下文I wouldn’t mind if she were extra loud!我不介意她特别大的声音!可知作者将Jule的声音比作鼓点,以显示她的声音有多大声。故答案选A

2

推理判断题。根据文中的信息:She’d show our project to the crowd. Jule’s voice would boom out like a drum. 她会向大家展示我们的项目,Jule的声音会像敲鼓一样。He’d help with the thinking for the job. He wouldn’t talk, but he’d do his part. 他会帮助做这项工作的思考。他不爱说话,但他会尽自己的一份力。He paints and draws and sculpts so well. Our project would look great no doubt! 他画的画和造型很好,我们的项目看起来毫无疑问!How can I choose just one from three? I need them all! 怎样才能从三个中选择一个?他们我都需要! The work could be shared by four of us. Be me and Shel and Dan and Jule. We’d fit together like puzzle pieces. And take the grand prize in the school! 这项工作可以由我们四个人共同分担,我和ShelDanJule,我们组合在一起,就像拼图游戏一样.并在学校里获得大奖!可知每个人都有自己的天赋。故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Ned wanted to escape (逃跑) from the Nautilus while we were in the Mediterranean. However, he had no chance. The submarine (潜水艇) mostly stayed deep under the water.

Between Sicily and Gibraltar, I saw many shipwrecks. Some of them were very old. Others were more recent. I thought about all the bad memories that these shipwrecks had brought to people. So many men had died! As it surfaced, I wondered where it would go next on this strange journey.

Ned Land came to my room. “Tonight!” he said. “Tonight?” I was not ready for this. “Tonight,” he repeated, “we are a few miles off the Spanish coast. It will be dark, and the wind is blowing in the right direction. You agreed, Dr. Aronnax, to escape with me. Remember your promise!” I said nothing. “At nine o’clock,” continued Ned Land, “I will go to the staircase with Conseil. You will wait in the library for our signal.” “The sea is far from calm,” I said. “Yes, but if we don’t go tonight, we will soon be too far from land!” I knew he was right.

At seven o’clock, I was so nervous that I felt sick. Only two hours to go! As I looked around, I saw that Captain Nemo’s bedroom door was open. The room was empty. I saw pictures of famous liberators like Abraham Lincoln and John Brown on the walls. Was Captain Nemo a liberator, too?

It was eight o’clock. I dressed in my waterproof clothes and boots and went to the dark library. I waited for Ned’s signal. Just then, the engines stopped and came to rest on the ocean floor.

The library door opened, and Captain Nemo entered. He told me that we were in Vigo Bay. A Spanish commander had burned his own ships there in 1702 to prevent the British Navy from taking a great deal of gold they were carrying. He took me to the window. The people working on the Nautilus were bringing the gold to the submarine. Now, I knew how Captain Nemo had become so rich.

“But of what use is all this gold to you?” I asked.

“It is of no use to me!” he replied, “but it can help people who are oppressed ( ).” He stopped. Perhaps he thought he had said too much. However, I now understood what those liberators meant to him.

Ned Land came to my room the next morning. “We were unlucky,” he said, “the Nautilus stopped just as we were about to escape. Perhaps we can try again tonight.” Early in the afternoon, the Nautilus surfaced. We went onto the board, but the land was already out of sight. Escape was impossible now.

1According to the passage, a “liberator” is a person who _______.

A.works as a national leaderB.works to free others

C.works to find hidden treasureD.works in the library

2Which of the following shows the right order of the story?

①The submarine passed many shipwrecks.

②The Nautilus moved away from Spanish coast.

③Captain Nemo knew the secret of the gold in Vigo Bay.

④Ned told Dr. Aronnax about the plan to escape.

A.③①④②B.①④③②C.③①②④D.①④②③

3What can we learn from the passage?

A.Captain Nemo helped people by getting gold from a Spanish commander.

B.Dr. Aronnax wasn’t willing to get away from the submarine Nautilus at all.

C.Sailing on the ocean must be dangerous and caused a large number of deaths.

D.Ned Land had got everything ready before he wanted to escape that night.

【题目】 Hello, everyone! Welcome to today's programme. I will tell you something about some famous places of interest in Xuzhou.

Xuzhou is in the north—west of Jiangsu Province. The original name of Xuzhou is Pengcheng, with 6000—year culture. As a beautiful city with a long history, Xuzhou has many historicalsites and places of interest, including Tombs of Han Dynasty, Yunlong scentic spot(风景区), the Huai Hai Campaign Memorial Tower, Pengzu Park and so on. Guishan Han Tomb is the tomb for Liu Zhu and his wife, the sixth Prince and Princess of Chu State. Everything needed in daily life can till be seen under the ground palace. Yunlong scentic spot is in the south of Xuzhou with a body of water of 5.8 square kilometers, and a land area of 5.6 square kilometers. The lake is surrounded (围绕)by green hills, along the green lake bank, we can enjoy the beautiful scenes of four seasons. As we know Pengzu is from Xuzhou, he is famous for his long life, about 800 years. He is good at cooking. To memory him, Pengzu park was built.

If you come to visit Xuzhou, you can enjoy many kinds of delicious local food, such as Yuanzhi dog meat, fish wrapped in mutton and so on.

Thank you for listening, welcome to Xuzhou!

1What is this?

A.A noticeB.A letterC.A radio programmeD.An advertisement

2How many attractions(景点)are mentioned in the passage?

A.FourB.FiveC.SixD.Seven

3Which of the following sentences is right?

A.Xuzhou is in the north—east of Jiangsu Province.

B.Pengzu Park was built to memory Pengzu.

C.Pengcheng is a name of a famous person fron Xuzhou.

D.Yunlong scentic spot has an area of 5. 8 square kilometers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网