题目内容

【题目】书面表达

阅读使人明智,阅读使人充实。请根据下面图表信息写一篇短文,介绍课外阅读的益处、你的课外阅读情况及你的阅读计划。

提示: 1. 短文应包括图表中的全部信息,条理清楚,行文连贯;

2.短文中不能出现真实的人名和地名;

3.80字左右,开头已给出,不计入总词数。

Reading Outside Class

As we all know, reading has a lot of benefit.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

【答案】

参考范文:

Reading Outside Class

As we all know,reading has a lot of benefit. It can open up our eyes because books are full of knowledge,and it makes us wiser and richer in life. I like reading newspapers and magazines,from which I get lots of fun and learn about what's going on around the world. I also read story books and novels in my spare time which make me relaxed and happy. I seldom read ebooks because they're bad for eyes. On weekends,I usually spend a whole afternoon reading in the library. And I also read for about half an hour before going to bed every night.

Summer vacations is coming. I plan to do more reading. I am going to read more classics and more English books to improve my language skills. I'm sure reading can make a difference to my life.

【解析】

试题分析:考生首先要认真阅读前面的提示,认真审题,确定文章的中心。注意文章文体和时态。本文主要介绍阅读的益处、阅读的种类、阅读的习惯和计划,因此用一般现在时。根据情景的发展,按顺序安排好材料。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。

温馨提醒:考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

【亮点说明】这篇短文使用了一些固定句式和短语,为文章增色不少.如: be full of knowledgein my spare timebe bad for eyes;It makes us wiser and richer in lifeOn weekends,I usually spend a whole afternoon reading in the library;I'm sure reading can make a difference to my life。学习中注意总结,牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Please sit down and enjoy your meal.Just don't talk about it.

These are the requirements at a popular dining party that is known as "silent dinners".It encourages people who take part in the dining party not to speak for one to two hours and not to use electronic devices.Instead,the idea is to just on the food.

"Silent dinner parties are fast growing," said Honi Ryan,who has hosted 32 silent dinner parties in 11 cities across eight countries,including Germany,Australia and the United States."The way we communicate is changing so fast that we need to stop and think about it."

According to a 2013 nationwide survey,restaurant noise came in second only to poor service among customer(顾客) complaints.And 19 percent of diners who took part in the survey said noise and crowds disturbed them most while eating out.

Though silent dinners may seem curious,the idea is not a new one.Yogis(瑜伽信徒) have long enjoyed silent meals as part of a deepened practice.In fact,it was a trip to a temple(寺庙) in India by a man that encouraged one Brooklyn restaurant recently to add a silent dinner to its event programming.

"We'll make a small speech at the beginning of the meal to make sure everyone understands what is happening and ask them not to speak or use their mobile phones for at least an hour," said EAT Greenpoint owner Jordan Colon.And background music will be turned off,too.

"It's funny;when I first opened EAT,I didn't play music for some time and people had very different reactions(反映) to that," said Colon."Some people who come out to eat are ready to party,but it was so quiet without music.But I wanted to create an environment that makes you relaxed."

Although personal reactions to a silent dinner may be various,in general they are more likely to get into a lot of talk afterwards,said Ryan."At the end of the night people always have a lot to say about silence.But the most reaction is that there is always a good laugh."

【1】The first paragraph is written to be a(n)____

A.conclusion B.introduction

C.argument D.warning

【2】At silent dinner parties,people should not____.

A.leave before they finish eating

B.just pay attention to the food

C.use a mobile phone or listen to music

D.take electronic devices to the party

【3】What does the writer try to tell us in Paragraph 5?

A.Silent meals help people live longer.

B.Yogis are the first to hold silent dinners.

C.More and more people like eating in silence.

D.The idea of eating in silence appeared long ago.

【4】In Jordan Colon's opinion,silent dinners ____.

A.make people comfortable and relaxed

B.are hard to be accepted by most people

C.can help him to attract more customers

D.provide a chance to get to know others

【题目】What is “American” food ? To many people , American food means hamburgers, hot dogs , and fried chicken . However , are those the only kinds of food in the U.S.?

Except for Thanksgiving turkey , it’s hard to find a typical “American” food . The United States is a land of immigrants(移民) . When people move to America , they bring their cooking styles with them . So Americans eat food from many different countries. That’s why you can find almost all kinds of ethnic (异国风味的) food in America, such as Italian pizza , Mexican tacos (墨西哥饼) and Chinese fried rolls. But they don’t taste quite like the real taste of the food .

As a large country-style cooking, take a trip to New England and try seafood dishes , and travel through the Midwest for baked food.

Now Americans live at a fast speed and often have some fast food. One of the most common quick American meals is sandwiches . Some Americans also choose to eat unhealthy food, but others prefer “all natural” eating habits. They refuse to eat any food with additives(添加剂).

American culture is a good example of the saying : “You are what you eat.” The different kinds of food show the different kinds of personal taste . Anyway , it’s all American.

【1】Which food is mentioned in the passage

Hamburgers

pan cakes

turkey

Chinese fried rolls

Italian noodles

A. ①②③ B.①③④

C. ②④⑤ D. ③④⑤

【2】 The saying “You are what you eat” means .

A. 入乡随俗 B. 想吃就吃

C. 食如其人 D. 你吃你的

【3】People can find almost kinds of ethnic food in America because .

A. America has many foods from different countries

B. the United States is a land of immigrants

C. America is a large country

D. America has many foreign food factories

【4】From the passage , we know that .

A. the typical “American” food is American fast food

B. the style of food in South America is baked food

C. all the Americans like to eat natural food

D. it is hard to find a typical “American” food

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网