题目内容

【题目】Please sit down and enjoy your meal.Just don't talk about it.

These are the requirements at a popular dining party that is known as "silent dinners".It encourages people who take part in the dining party not to speak for one to two hours and not to use electronic devices.Instead,the idea is to just on the food.

"Silent dinner parties are fast growing," said Honi Ryan,who has hosted 32 silent dinner parties in 11 cities across eight countries,including Germany,Australia and the United States."The way we communicate is changing so fast that we need to stop and think about it."

According to a 2013 nationwide survey,restaurant noise came in second only to poor service among customer(顾客) complaints.And 19 percent of diners who took part in the survey said noise and crowds disturbed them most while eating out.

Though silent dinners may seem curious,the idea is not a new one.Yogis(瑜伽信徒) have long enjoyed silent meals as part of a deepened practice.In fact,it was a trip to a temple(寺庙) in India by a man that encouraged one Brooklyn restaurant recently to add a silent dinner to its event programming.

"We'll make a small speech at the beginning of the meal to make sure everyone understands what is happening and ask them not to speak or use their mobile phones for at least an hour," said EAT Greenpoint owner Jordan Colon.And background music will be turned off,too.

"It's funny;when I first opened EAT,I didn't play music for some time and people had very different reactions(反映) to that," said Colon."Some people who come out to eat are ready to party,but it was so quiet without music.But I wanted to create an environment that makes you relaxed."

Although personal reactions to a silent dinner may be various,in general they are more likely to get into a lot of talk afterwards,said Ryan."At the end of the night people always have a lot to say about silence.But the most reaction is that there is always a good laugh."

【1】The first paragraph is written to be a(n)____

A.conclusion B.introduction

C.argument D.warning

【2】At silent dinner parties,people should not____.

A.leave before they finish eating

B.just pay attention to the food

C.use a mobile phone or listen to music

D.take electronic devices to the party

【3】What does the writer try to tell us in Paragraph 5?

A.Silent meals help people live longer.

B.Yogis are the first to hold silent dinners.

C.More and more people like eating in silence.

D.The idea of eating in silence appeared long ago.

【4】In Jordan Colon's opinion,silent dinners ____.

A.make people comfortable and relaxed

B.are hard to be accepted by most people

C.can help him to attract more customers

D.provide a chance to get to know others

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【解析】

试题分析:短文大意:该文介绍了“沉默的晚餐”鼓励人们参加聚餐不说一到两小时不使用电子设备。这是为了使人们舒适放松。

【1】细节理解题。根据These are the requirements at a popular dining party that is known as "silent dinners".It encourages people who take part in the dining party not to speak for one to two hours and not to use electronic devices.Instead,the idea is to just on the food.的描述可知这些都是在一个受欢迎的餐厅聚会,被称为“沉默的晚餐”的要求。它鼓励人们参加聚餐不说话一到两小时不使用电子设备。这应该是一个简介说明,所以该选B。

【2】细节理解题。根据第六段"We'll make a small speech at the beginning of the meal to make sure everyone understands what is happening and ask them not to speak or use their mobile phones for at least an hour," said EAT Greenpoint owner Jordan Colon.And background music will be turned off,too.的描述可知沉默的晚宴不允许使用手机和听音乐,所以该选C。

【3】段落大意题。根据Though silent dinners may seem curious,the idea is not a new one.Yogis(瑜伽信徒) have long enjoyed silent meals as part of a deepened practice.可知本段是要告诉人们沉默就餐的想法很早就有,所以该选D。

【4】细节理解题。细读短文结合Some people who come out to eat are ready to party,but it was so quiet without music.But I wanted to create an environment that makes you relaxed.可知按照乔丹的意见,沉默的晚餐是为了使人们舒适放松,所以该选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A recently study found people’s lives are made shorter in North China. It is showed the life expectancy(平均寿命) had been cut down by 5.5 years there. Researchers think that the heavy air pollution in China should be to blame(承担责任). It’s really the truth. Our government has already done something. However. it doesn’t seem to work so well.

“Air pollution in China is doing harm to people’s health. The harm is much more serious than we can imagine.” said Chen Yuyu of Beijing University. one of researchers of this study.

Dirty air brings serious problems in North China. In January this year. the air pollution was worse than that in other places. That was caused by rising temperature and waste gas(废气) from coal heating.

Chinese government should strongly fight against air pollution. They should think of more proper ways to deal with the problem. People should be encouraged to take buses. ride bicycles or walk. instead of driving cars. The factories that pollute heavily should be closed.

“We need to improve our environment. although it might be expensive. Protecting our environment means protecting ourselves.” Li Hongbin. another researcher of the study said.

【1The passage above may come from a(n) ?

A. story B. advertisement

C. report D. diary

2Which of the following is Li Hongbin’s idea?

A. The life expectancy had been cut by 5.5 years.

B. Chinese government should close some factories that pollute heavily.

C. People need to makepollution less. although it might cost a lot.

D. The air problem brings us serious problems.

3What’s the main idea of the passage?

A. Air pollution in North China is caused by waste gas.

B. To save the environment. our government should do something more.

C. The temperature becomes higher and higher in North China.

D. How air pollution in North China is caused.

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题):

Isabel Allende’s novels are enjoyed all over the world. She is famous for her creativity and imagination. And her own personal story is as amazing as any she has ever told in a novel. Born in 1942, Allende’s family moved often during her childhood. She went to school in South America, Europe, and Asia. As a young woman, she became a journalist in Santiago, Chile’s (智利) capital city. Then, she got married and had two children. In 1970, everything began to change.

Leaving home

Isabel Allende’s uncle was a political leader named Salvador Allende. In 1970, her uncle was elected president of Chile. In 1973, Augusto Pinochet led a military takeover (军事接管) of the Chilean government. President Allende was killed during the fighting. When Isabel Allende began to fear for her life, she and her family decided to move to Venezuela (委内瑞拉).

From Newspaper to Novels

It was really a painful experience for Isabel Allende to flee her country. Without this experience, however, Allende says she never would have begun writing novels. Then she got a phone call from Chile. Her grandfather was dying. She knew she could not return home to be with him, but she wanted to respect him in some way. “I decided to write a letter about all the things he told us when we were young,” Allende explains. Later, he wrote a long letter which became Allende’s first novel, The House of the Spirits.

The Writing Life

“I spent ten, twelve hours a day in a room, writing,” Allende says, “I don’t talk to anybody; I don’t answer the phone.” When she finishes the first draft (草稿) of a new novel, Allende mails a copy to her toughest critic (最严厉的评论家). “I send it to my mother in Chile. She reads it and comes here with a red pencil. We fight for a month at least. Allende then goes back to work until she feels the book is finished. “The storytelling is the fun part,” she says. “The writing can be a lot of work!”

【1Isabel Allende’s own personal story is very amazing, isn’t it?

【2】What was Isabel Allende before she got married?

【3How did the military takeover influence (影响) Isabel Allende’s life?

【4Why did Isabel Allende start writing her first novel?

【5】How do you understand We fight for a month at least in the last paragraph?

【6】What kind of person do you think Isabel Allende is? Give your reason(s).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网