题目内容
【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words
Everyone knows animals are our friends. So we should be friendly to them. But some people kill the rare animals, such as pandas, golden monkeys and so on in order to get money. It will cause these animals to disappear soon.
Perhaps the most famous rare animal is panda. Twenty years ago it was nearly extinct (灭绝的). Now, its n【1】 are growing again. It is even a symbol for wildlife conservation (保存,保护). But many other species have not been as l【2】 as the panda. Some are already extinct. Today, many more are in serious danger. This is because man hurts them and d【3】 their habitat. Is it too late to save wildlife?
A serious habitat problem arises (出现) because of pollution or o【4】 new lands. Habitats take many years to grow again. When the wild animals lose their homes, the natural balance is also changed. If one animal, bird, or insect d【5】, all the others suffer, too.
This is what is happening in the forests of South America. Africa and Asia. Habitats and animals are disappearing in Europe, too. Since 1947 in Britain, for example, 50% of the woods, low wet land, and 95% of meadows have disappeared. And what has taken the place of these green, natural places? Houses, farms, cities, streets, roads, and factories. Because of this (and pollution too) several British species are dying.
Then, what is the s【6】 ? There is only one way to save wild animals and wild habitats – conservation. This means man should protect animals in danger by establishing law, opening more national parks, building fewer new roads, planting more forests, and cutting pollution. If not, many wild animals will soon have just one habitat—the zoo!\
If everyone is involved in the p【7】 of wild life, we’re sure man will be a good friend of animals rather than their enemy.
【答案】
【1】number
【2】lucky
【3】destroys
【4】opening
【5】disappears
【6】solution
【7】protection
【解析】
本文讲述了目前野生动物面临的情况,呼吁我们要保护濒临的野生动物,与动物做朋友而不是做它们的敌人。
【1】句意:20年前,它几乎要灭绝。现在,它们的数量正在增长。
its是形容词性物主代词,后接名词,根据“Twenty years ago it was nearly extinct”20年前它几乎要灭绝,和空格后growing,可知是数量正在增长,所以空格处是number。故答案为number。
【2】句意:但是,许多其他品种的动物就没有像熊猫这么幸运。
固定搭配not as…as 不如……,中间接形容词或副词原级,be是系动词,后接形容词,所以空格处是形容词原级。根据“It is even a symbol for wildlife conservation”和“Some are already extinct”,可知,一些灭绝的动物不像熊猫这样幸运能被保护起来,所以空格处填lucky。故答案为lucky。
【3】句意:如今,一些更多的动物面临更加危险的处境。这是因为人类伤害它们,并破坏它们的栖息地。
and是并列关系连词,and前是谓语动词hurts+宾语them,空格处也是谓语动词三单形式。空格处后habitat表示栖息地,可推测空格处用动词destroy表示破坏,符合句意。故答案为destroys。
【4】句意:因为污染和开发新的土地,所以栖息地一系列的问题就出现了。
because of后接名词或名词词组,所以空格处要用动词ing形式。根据句意,是因为污染和开发新的土地,导致了栖息地产生了一系列的问题,所以空格处用动词open+ing形式。故答案为opening。
【5】句意:如果一个动物,一只鸟或一个昆虫消失了,那其他的动物也会慢慢消失。
根据句子结构,空格处填写的是谓语动词,主语是单数,所以谓语动词要用三单形式。根据“This is what is happening in the forests of South America. Africa and Asia. Habitats and animals are disappearing in Europe, too”,讲述的是栖息地和动物正在慢慢消失的事情也发生在别的地区,可知,空格处是动词disappears。故答案为disappears。
【6】句意:然后,解决方法是什么呢?拯救野生动物和栖息地的唯一方法就是保护他们。
定冠词the,后接名词。谓语动词是is,所以空格处是可数名词单数或不可数名词。根据下文“There is only one way”,讲述的是办法,可知,此处问的是解决方案是什么。故答案为solution。
【7】句意:如果每个人都参与去保护野生动物,我们确定人类将成为动物的朋友而不是敌人。
定冠词the,后接名词。根据 “we’re sure man will be a good friend of animals rather than their enemy”我们确定人类将成为动物的好朋友而不是他们的敌人,可知,空格处所在句子是在提倡我们每个人都参与进来去保护野生动物,所以空格处是protection。故答案为protection。