题目内容

【题目】 Yang Yu, 14, of Jilin, hasn’t adapted (适应) himself to the changes in his classroom since the first day of this term: teachers now hold classes with a computer and screen. “Instead of writing on the blackboard as before, they click the mouse and show us the Power Point (PPT) slides (幻灯片) on the screen. Sometimes, there is not even one word on the blackboard after a whole class,” Yang said. “I’m not quite used to the multimedia (多媒体) class.”

More and more middle schools in China now use multimedia in class. Teachers put their courses on a computer and show their lessons with a PPT. To make the lessons more interesting, they play animations (动画) and movies.

Hu Wei, an English teacher in Sichuan, thinks multimedia class seems to be more interesting than traditional classes. His students practice their oral English by following music and animations on a computer. “It helps them speak English bravely and actively,” Hu says. “Besides, it’s also a helpful tool for teachers because showing PPTs saves us more time than writing notes on the blackboard.”

However, multimedia class makes things more difficult for students like Liu Yifang, a 15-year-old Beijinger. She can’t take all her notes as before. “There are no words on the blackboard, but many on the screen,” Liu says. “Besides, my teacher speaks so fast that I can’t catch up.”

Liu thinks it is not the best way to learn. “For me, I like the old way. I agree that the multimedia is helpful, but so is the blackboard,” Liu says. “If teachers can use both tools properly in class, I think that will be really good for everyone.”

1What equipment (设备) do Yang Yu’s teachers use in multimedia class?

____________________________________

2According to Paragraph 2, what can teachers do to make their lessons more interesting?

____________________________________

3How do teachers save students more time in class according to Hu Wei?

____________________________________

4How many reasons does Liu Yifang mention why she can’t take all her notes as before?

____________________________________

5What’s Liu Yifang’s advice on class teaching?

____________________________________

【答案】

1A computer and screen

2They play animations and movies

3By showing PPTs

4Two

5Teachers can use both tools properly in class

【解析】

文章大意:文章介绍了现在课堂上教师使用多媒体上课,虽有好多优点,但部分学是不是很适应,建议老式的方法与新方法结合着用。

1细节理解题。根据teachers now hold classes with a computer and screen.老师们现在用电脑和屏幕来上课;故答案是:A computer and screen

2细节理解题。根据To make the lessons more interestingthey play animations and movies.为了使课程更有趣,他们播放动画和电影;故答案是:They play animations and movies

3细节理解题。根据it's also a helpful tool for teachers because showing PPTs saves us more time than writing notes on the blackboard"这对教师来说也是一个有用的工具,因为显示PPT比在黑板上写笔记节省了我们更多的时间";故答案是:By showing PPTs

4细节理解题。根据There are no words on the blackboardbut many on the screen" Liu says."Besidesmy teacher speaks so fast that I can't catch up""黑板上没有单词,但屏幕上有很多单词,"刘说,"此外,我的老师说得太快,我赶不上了"。可知是两个原因;故答案是Two

5细节理解题。根据"If teachers can use both tools properly in class I think that will be really good for everyone""如果老师能在课堂上正确地使用这两种工具,我认为这对每个人都有好处。"故答案是:Teachers can use both tools properly in class

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The earth is about 4,600 million years old. Modern man has lived on the earth for only 35,000 years, but during that time, we have changed our planet in many ways. Many of the things that we have done are good, but more are not good for the earth.

Water Pollution

A lot of people, birds and fish die each day because of water pollution. Factories have polluted the land and the water. As a result, many rivers and lakes are now dead.

Air Pollution

In big cities, factories, as well as cars, trucks and buses are the main causes of air pollution. Many people in cities now have serious health problems. For example, Mexico city used to be a beautiful sunny capital, but today it is always covered by thick brown clouds.

Soil Pollution

In order to have a good harvest, most of the farmers use chemicals too much in their fields. That’s bad for the soil. But this kind of pollution is difficult to stop.

Hope For The Future

These problems are very serious for our future, so all of us should do something to improve our environment. If we can stop pollution, our planet will become more and more beautiful and our health will be better. Let’s be greener people!

根据短文内容,选择正确答案。

1_____ have made the earth change a lot.

A. Human beingsB. AnimalsC. PlantsD. People in other planets

2There are _____ kinds of pollution in this passage.

A. twoB. threeC. fourD. five

3_____ is a big problem now.

A. Pollution.B. Population.C. EducationD. Medical treatment

4Which sentence is NOT true according to the passage?

A. Most of the things that we have done are good for our planet.

B. We must stop the factories from pouring waste water into the rivers and lakes.

C. Because of water pollution, many rivers and lakes are now dead.

D. Water pollution is very serious nowadays.

5Which sentence is TRUE?

A. Though Mexico city is always covered by thick brown clouds, it’s still a beautiful sunny capital.

B. Air pollution can make people sick.

C. Now fewer farmers use chemicals in the fields.

D. Factories, cars, trucks and buses are the main causes of soil pollution.

【题目】The Greatest Gift

Kerrie and I had always been close friends through elementary school and middle school. But when high school started, everything seemed to change between us. I was more independent and did whatever suited me. However, Kerrie wanted to be liked. She was willing to do anything to become ________, which was the only thing she wanted.

At the end of our first year, she finally got invited to the biggest ________of the year. As her best friend, I helped her get ready for the party. After I watched her leave, I headed into the house with a big sigh and ________ that everything could go back the way it used to be between us.

At about 2: 00 a.m., my phone rang. It was Kerrie's mother. I could hear the worry in her voice. "Kerrie's been in an accident," she said. My mind began racing in _______.

"She was hit by a truck," her mother continued to say." _______, it wasn't too bad. She has got a fracture (骨折). The doctor said she'd be OK in a month."

After taking control of my thoughts again, I ________ to calm down and hurried to the hospital.

Over the next few days, I learned more about what had happened. Kerrie had wanted to _______ in so badly at the party that she tried to please everyone. After the party, some girls told her to get a taxi for them. While Kerrie was standing in the cold waiting for a taxi, a truck came out of nowhere and hit her.

In the following weeks, I visited Kerrie every day. However, no one at the party ever came to see her, even the girls that she had tried to get a taxi for.

It was Kerrie's birthday when she left the hospital. I asked her what she wanted and she told me she had already received the greatest gift from me — unconditional love and true friendship since I had always been there to ________ her no matter what happened.

1A.silentB.popularC.responsibleD.comfortable

2A.clubB.meetingC.partyD.dinner

3A.hopedB.realizedC.predictedD.suggested

4A.sadnessB.fearC.pleasureD.surprise

5A.TerriblyB.StrangelyC.CrazilyD.Luckily

6A.managedB.failedC.frightenedD.needed

7A.giveB.comeC.breakD.fit

8A.judgeB.acceptC.supportD.hurt

【题目】 All live poultry(家禽) markets in Shanghai will be closed from April, 6th after H7N9 bird flu virus was found on a farm product market, the government announced. On the morning of April, 5th, 20,536 birds were killed at the Huhuai market, where the virus was found the day before.

Up to now, the city has reported six cases of H7N9 bird flu, and four people have died from the virus (病毒). The other two, an adult and a 4-year-old boy, remain in a hospital.

So far, 16 H7N9 cases have been confirmed(确诊) in China. Apart from the Shanghai cases, six are in Jiangsu, three in Zhejiang and one in Anhui provinces. Two people died in Zhejiang.

Shanghai's two surviving patients "are getting better", Wu Fan, chief of the city's Center for Disease Control and Prevention, said at a news conference (记者招待会) on Friday. "Not all H7N9 cases lead to worse illness."Wu suggested that people with a fever and runny nose who suspect(怀疑) they have the virus go to hospital immediately. "The most important factor (因素) in limiting the number of H7N9 patients depends on whether the virus can spread among human beings. So far we haven't found any cases that show this kind of virus can spread from person to person," Wu said. Up to now there are no effective vaccines (疫苗) for H7N9, experts said, but using Tamiflu (克流感) may be effective in the early stages (阶段).

"Breathing masks and Banlangen (板蓝根), a traditional Chinese herbal medicine that may help fight against the virus, are in high demand. Xue Li, a sales clerk at a drugstore in Wuxi, said their Banlangen was sold out and all the masks were out of stock.

1When was the bird flu virus found at the Huhuai market?

A.April 6thB.April 5thC.April 4thD.April 3rd

2What does “the city” refer to in Paragraph 2?

A.ShanghaiB.HangzhouC.WuxiD.Zhejiang

3According to the passage, what do you know about Shanghai’s two surviving patients?

A.Their illness becomes worse.B.They are becoming better.

C.They are out of hospital now.D.They are dying.

4In order to limit the number of H7N9 patients, the most important thing is to _________.

A.get vaccinesB.buy breathing masks and Banlangen

C.find out whether H7N9 can spread among peopleD.kill all the poultry.

5According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A.Three cases of H7N9 bird flu have been found in Zhejiang.

B.Not all H7N9 cases will become worse.

C.Few people go to the drugstore to buy breathing masks and Banlangen.

D.H7N9 patients can take Tamiflu in the early stages.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网