题目内容

【题目】

On May 24, Theresa May gave a public speech outside Downing Street. She made the decision to resign(辞职)as the UK's prime minister(首相)after failing to pass Brexit- a plan to separate(使脱离)the UK from the European Union (EU).

May broke down in tears as she finished her speech. Many people have wondered what she’s like in her personal life.

May, who was born in 1956, is the UK's second female(女性的)prime minister after Margaret Thatcher. She had to overcome many challenges to get to this position. When she was a child, she dreamed about becoming the first female prime minister of Britain. One of her childhood friends told reporters that she had gotten angry when Thatcher became the first female prime minister before her.

May studied geography at Oxford University. After graduating, she worked in the bank. In 1997 she was elected(选举)as a member of Parliament(议会).

In June 2016, the prime minister (前首相)David Cameron decided to leave the business of Brexit behind him for May to deal with.

When May became prime minister, she was ambitious(有雄心的)about Brexit. However, she felt tired after many failed talks with the EU.

Still, I am very inspired by May. She is a strong woman who fought hard to make good deals (交易)with the EU. Although she failed most of the time, she still got up and carried on. She will go down in history.

1When did Theresa May gave her resignation speech?

_______________________________________________________________________

2Did Theresa May cry when she finished her speech?

_______________________________________________________________________

3Who is the first female prime minister of the UK?

_______________________________________________________________________

4How old is May when she was elected as a member of Parliament?

_______________________________________________________________________

5Why did May feel tired?

_______________________________________________________________________

【答案】

1On May 24.

2Yes, she did.

3Margaret Thatcher.

441.

5Because of many failed talks with the EU.

【解析】

本文讲述了2019524日,英国前首相特蕾莎·梅表示,因推动脱欧协议失败,她决定67日辞职。特蕾莎·梅出生于1956年,41岁时成为一名议员,2016年当选英国首相。

1句意:特雷莎·梅(Theresa May)是什么时候发表辞职演讲的?

根据“On May 24, Theresa May gave a public speech outside Downing Street.”可知524日,特蕾莎·梅在唐宁街外发表了公开演讲,故答案为On May 24.

2句意:特里萨·梅(Theresa May)在演讲结束时哭了吗?

根据“May broke down in tears as she finished her speech”可知特雷莎·梅在演讲结束时哭了起来。故答案为Yes, she did.

3句意:英国首位女首相是谁?

根据“May, who was born in 1956, is the UK's second female(女性的)prime minister after Margaret Thatcher.”可知特雷莎·梅出生于1956年,是英国继Margaret Thatcher之后的第二位女首相,故答案为Margaret Thatcher.

4句意:当特雷莎·梅被选为国会议员时,她多大了?

根据“May, who was born in 1956”及“In1997, she was elected(选举)as a member of Parliament”可知出生于1956年,1997年,她当选为国会议员,可知当时她41岁,故答案为41.

5句意:为什么特雷莎·梅觉得累?

根据“However, she felt tired after many failed talks with the EU.”可知在与欧盟多次谈判失败后,她感到疲惫,故答案为Because of many failed talks with the EU.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答问题):

Venus (金星) has long been one of the most misunderstood planets. Like the earth, Venus has its own atmosphere. However, the atmosphere is much thicker than that of the earth, which makes it difficult for modern scientists to study. There is much we still do not know about what this planet like. However, using special machines, scientists have unlocked many of the long-hidden secrets in recent years.

Venus is in many ways the earth’s sister planet. It is almost the same in size and chemistry as the earth. In other words, Venus is made up of almost the exact same types of materials as the earth, in about the same amounts.

In the early days of Venus’ 4-billion-year-old life, it would have appeared very similar to the earth. The two would have been almost the same. However, over a period of a few million years ago, Venus lies much closer to the sun than our planet. It has made Venus terribly hot.

Since it is closer to the sun, Venus’ temperature should be a little warmer than that of the earth. As the planet warmed, water which can be used to form oceans, lakes and rivers, evaporated(蒸发). This increase in water vapor(水蒸气)began a cycle of global warming. Water vapor is a very effective greenhouse gas. It caused the temperature to rise and more water to evaporate. The temperature then climbed still further. Today it is likely that all of Venus’s water has evaporated into the atmosphere. This atmosphere effectively keeps the sun’s energy and makes the surface to burn much hotter than it naturally would.

If you happen to find a way to survive the extreme heat on the surface of Venus, you will quickly notice something strange about the days. Venus rotates(旋转) very slowly, so that a day on Venus actually lasts longer than a year. Instead of the sun rising in the east and setting in the west, the sun would appear to rise in the west and set in the east when you are on Venus.

【1】Both Venus and the earth have their own atmosphere, don’t they?

_______________, _____________________________________________________.

【2】 How can the scientists finally get to know more about Venus in recent years?

_______________________________________________________________________.

【3】Why is Venus considered the earth’s sister planet?

_________________________________________________________________________.

【4】What has caused Venus to become completely different from the earth?

________________________________________________________________________.

【5】Please list some other strange natural phenomena(现象) on Venus besides the heat.

_________________________________________________________________________.

【6】In recent years, the earth faces the similar situation which makes Venus very hot. What do we call this kind of situation and what caused the problem on the earth?

_________________________________________________________________________.

【题目】完形填空阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

One day Mrs. Smith was sitting in her doctor’s waiting room when a young boy and his mother entered the office. The young boy caught Mrs. Smith’s attention _________he wore a patch over one eye. She felt _________ at how natural he seemed to be even though he lost one of his eyes.

The doctor’s office was very busy that day, so Mrs. Smith had an opportunity to have a chat with the boy’s mother while he played with his toy soldiers.

In the end, Mrs. Smith took the chance to ask the little boy what had happened to his eye. He _________ her question for a long moment, and then replied, lifting the patch, There’s nothing wrong with my eye. I’m a pirate (海盗)!” Then he returned to his _________ .

Mrs. Smith was there because she had lost her leg from the knee down in a car accident. Her 35 today was to check whether it had been OK enough to be fitted with a prosthetic (假肢). The loss had been _________ to her. Try as she would to be brave, she felt like a disabled fool. She knew that this loss should not have a bad effect on her life, but emotionally, she could not get out of the fear and sadness.

The word “pirate” changed her life. Immediately, she saw herself dressed as Long John Silver, a famous pirate, standing aboard a pirate ship. She stood with her legs planted wide apart. The ship rocked under the storm’s force. _________she stood firmly (稳固地). She smiled into a storm.

At that moment, the disabled image was replaced and her courage _________.

She regarded the young boy with respect, who was just busy with his soldiers.

A few minutes later, the nurse called her. As she _________ on her crutches, the

boy noticed her leg. “Hey lady,” he called, What’s wrong with your leg?” the young boy’s mother felt very sorry for her son’s question.

Mrs. Smith looked down at her shortened leg for a moment. Then she replied with a smile, “Nothing. I’m a _________ , too.”

【1】A. however B. because C. so D. although

2A. bored B. angry C. surprised D. tired

3A. answered B. described C. explained D. considered

4A. game B. choice C. action D. course

5A. dream B. direction C. trip D. prediction

6A. terrible B. lucky C. normal D. natural

7A. Hardly B. Still C. Ever D. Never

8A. developed B. broke C. lost D. returned

9A. balanced B. fell C. fixed D. knocked

10A. solider B. doctor C. mother D. pirate

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网