题目内容
【题目】
![]()
Have you learned something about robots? There are all kinds of robots. They are in different shapes. They can do lots of work.
Robot teachers, who are working in elementary schools now, have been very popular with pupils during a project in some South Korean school, a government report said on Thursday.
The elementary school children get on well with the robot teachers. They like the robotic teachers more than the ordinary ones because they never get angry and always kind to the students. The Ministry of Knowledge said.
English teaching robots were sent to three provincial schools for eight weeks starting in late December. There they teach students as teachers. More and more students like studying and the other robot teachers were also sent out. They can teach math, science and art.
The researchers found that the English-teaching robots helped raise interest in the language and helped the students feel more confident.
“Tele-presence” robots are controlled by an English and are equipped with a microphone and video camera. Many people think we can use these robot teachers in the village far away from the cities so that the children in these areas can also get better education.
The government has expressed great interest in robots to give rural school children more learning chances. I think in the future we can see more and more robot teachers working with the students. But I think the robot teachers can’t replace the
【1】Where do these robot teachers work now?
A. In shops. B. In elementary schools
C. In universities. D. In middle schools.
【2】Why do school children like the robotic teachers more than the ordinary ones?
A. Because robot teachers are very clever.
B. Because they know much knowledge.
C. Because they are very kind to the students.
D. Because they never feel tired.
【3】How long have the English-teaching robots been teaching?
A. Five weeks. B. Six weeks.
C. Seven weeks. D. Eight weeks.
【4】From the passage we know that ____________.
A. there will be more robot teachers in schools
B. there will be no human teachers in the future
C. South Korean schools have too many robot teachers
D. there are no teachers in the village far from cities
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
试题分析:短文大意:一些机器人老师出现在小学学校当中,深受同学们的喜欢,因为这些机器人老师从不生气,总是善待学生。研究人员发现,机器人英语老师有助于提高语言的兴趣,并帮助学生们树立更大的信心。在机器人给农村学校的孩子提供更多的学习机会方面,政府已表示了极大的兴趣。相信将来有可能会在学校里出现更多的机器人老师。
【1】B细节理解题。根据短文第二段中的句子“Robot teachers, who are working in elementary schools now, have been very popular with pupils during a project in some South Korean school,”可知,这些机器人老师现在小学学校工作,故答案为B。
【2】C细节理解题。根据短文第三段中的句子“They like the robotic teachers more than the ordinary ones because they never get angry and always kind to the students.”可知,因为机器人老师从不生气,总是善待学生。因此同学们非常喜欢他们。答案为C。
【3】D细节理解题。根据短文第四段中的句子“English teaching robots were sent to three provincial schools for eight weeks starting in late December.”可知,从事英语教学的机器人要进行为期八周的教学。故答案为D。
【4】A细节理解题。根据短文最后一段中的句子“The government has expressed great interest in robots to give rural school children more learning chances. I think in the future we can see more and more robot teachers working with the students.”可知,将来有可能会在学校里出现更多的机器人老师,答案为A。