题目内容

【题目】 A few days ago, I sat in the sofa watching TV. Just then I got a______from a friend of mine. I haven't seen him______a very long time. We talked about our school days on the phone, then he started talking about his______.

His mother was badly ill in hospital, she couldn't sleep at night and often talk to______. My friend was angry______her and asked his mother_______talking. Since then, his mother didn't say anything. The doctor said she had a kind of mental disease(心理疾病),she couldn't look after herself like a normal person. My friend was sad. He thought it was his fault(错误). My friend________like a baby on the telephone. He said that he would do________if his mother became better.

Do you know______our parents love us and care for us all the time? I think we should_______love our parents and take care of them. A good relationship with your parents can make you be a better and happier person.

1A.letterB.e-mailC.callD.message

2A.inB.forC.atD.of

3A.motherB.fatherC.brotherD.sister

4A.herselfB.himselfC.myselfD.yourself

5A.toB.aboutC.forD.with

6A.to go onB.to stopC.to continueD.not to stop

7A.criedB.shoutedC.laughedD.heard

8A.somethingB.anythingC.nothingD.none

9A.whatB.whomC.whereD.that

10A.tooB.eitherC.alsoD.else

【答案】

1C

2B

3A

4A

5D

6B

7A

8B

9D

10C

【解析】

文章大意:我收到一封我朋友的信。我们在电话里谈论了我们的学校生活,然后他开始谈论他的母亲。他母亲病得很重,晚上睡不着觉,经常自言自语。我的朋友生她的气,叫他妈妈不要说话。医生说她有一种精神病,她不能像正常人一样照顾自己。我的朋友很伤心。他认为这是他的错。我朋友在电话里哭得像个婴儿。他说如果他母亲好起来,他会做任何事的。你知道吗,我们的父母一直爱我们,关心我们?我认为我们也应该爱我们的父母,照顾他们。与父母的良好关系可以使你成为一个更好、更快乐的人。

1句意:就在那时我接到一个朋友的电话。

A. 信;B.电子邮件;C.电话;D.消息。空前不定冠词a可知,此空应填名词单数,根据第一段第四句We talked about our school days on the phone,我们在电话里聊了学校的生活,可知,此空应填call,意味“我接到了一个朋友的电话”故选C

2句意:我很久没见到他了。

A.……里;B.为了,跟一段时间;C.……上;D.……的,表示所属关系根据空后a very long time. 表示一段时间,要用介词for,故选B

3句意:我们在电话里谈论了我们的学校生活,然后他开始谈论他的母亲。

A.母亲;B.父亲;C.兄弟;D.姐妹。根据下句His mother was badly ill in hospital,可知,此空应填mother,故选A

4句意:他母亲病得很重,晚上睡不着觉,经常自言自语。同花顺

A.她自己;B.他自己;C.我自己;D.你自己。根据此句的主语是she ,此空应填反身代词herself,构成短语talk to oneself,自言自语。故选A

5句意:我的朋友生她的气,叫他妈妈不要说话。

A.到;B.大约;C.到;D.……一起。根据固定用法be angry with sb生某人的气。可知,我的朋友对妈妈的行为生气了。此空应填介词with,故选D

6句意:我的朋友生她的气,叫他妈妈不要说话。

A.继续;B.停;C.继续;D.不停。根据空前asked his mother 可知,此空应填动词不定式,此空是停止的意思,应填to stop,故选B

7句意:我朋友在电话里哭得像个婴儿。

A.哭;B.叫;C.笑;D.听。根据句意可知,此句缺少谓语动词,根据前面My friend was sad. He thought it was his fault(错误)可知,此空是的意思,要用过去式,应填cried,故选A

8句意:他说如果他母亲好起来,他会做任何事的。

A. 某物,用于肯定句;B.某物,用于否定句,疑问句或条件状语从句中;C. 没有什么;D. 没有一个。根据此句是条件状语从句,要用anything,表示任何事的意思,故选B

9句意:你知道吗,我们的父母一直爱我们,关心我们?

A. 什么;B.谁;C.哪里;D.那个。根据空前Do you know 可知,此句是宾语从句,从句是陈述语句,此空应填that,故选D

10句意:我认为我们也应该爱我们的父母,照顾他们。

A. too也,用于句尾,表示肯定;B. either也,用于句尾,表示否定;C. also也,用于句中,实意动词前,系动词、助动词、情态动词之后;D. else其他的,别的。根据空前情态动词should 和空后实意动词love 可知,此空应填also,故选C

完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中的单词的意思和用法,并注意空前后的搭配;最后应再读一遍短文,检查答案。例如第5小题,句意:我的朋友生她的气,叫他妈妈不要说话。A.到;B大约;C.到;D.……一起。根据固定用法be angry with sb生某人的气。可知,此空应填介词with,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Life is not easy, so I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.” When I was 14, I was _____ nervous to talk to anyone. My classmates often _____ me. I was sad but could do nothing. Later, _____ happened. It changed my life. It was an English speech contest(比赛). My mother asked me to take part in it. What a/an ______idea! It meant I had to _____ in front of all the teachers and students of my school! “Come on, boy. Believe in yourself. You are sure to _____.” Then, mother and I talked about many different topics (题目). At last I _____ the topic “Believe in yourself”. I tried my best to _____ all the speech and practised it over 100 times. _____ my mother’s great love, I did well in the contest. I could ______ believe my ears when the news came that I had won the first place. I heard the ______ from the teachers and students. Those ______ who once looked down on (瞧不起) me, now all said “Congratulations!” to me. My mother hugged me and cried ______. ______ then, everything has changed for me. When I do anything, I try to tell myself to be sure and I will ______ myself. This is true not only for a person but also for a country.

1A.soB.tooC.veryD.quite

2A.made faces atB.looked afterC.caught up withD.laughed at

3A.somethingB.nothingC.anythingD.everything

4A.interestingB.excitingC.terribleD.wonderful

5A.writeB.speakC.tellD.say

6A.winB.loseC.beatD.pass

7A.reachedB.broughtC.choseD.thought

8A.rememberB.seeC.spellD.hear

9A.AtB.ToC.WithD.As

10A.almostB.nearlyC.everD.hardly

11A.cheersB.noisesC.thanksD.wishes

12A.teachersB.classmatesC.boysD.girls

13A.angrilyB.sadlyC.quietlyD.excitedly

14A.SinceB.ExceptC.FromD.Before

15A.look forB.findC.find outD.look

【题目】 The American cowboy was a great hero through facts and stories.

In history, the real cowboy was a simple farm worker on horseback. The work was dirty, tiring and not paid very well. Cowboys had to take care of cows day and night. When they were alone with the cows, they often sang beautiful and peaceful songs to keep the animals calm and overcome their own fear. They were not well-educated, so they sang about their daily life in very simple words. Country Western music became popular first among cowboys in the American west countryside.

The cowboy quickly received popularity. Historians say that this was because the cowboy appeared during a time of change in American life. The cowboy seemed free and more independent than other Americans.

At present, the life of real cowboys has changed greatly. There is no need for the modern cowboys to sleep on the ground. Modern cowboys are paid well and are found in almost every state of the United States. Most modern cowboys do not make much money from raising cattle ().

Many do it because they love the cowboy life.

The American cowboy-a great hero through facts and stories

In history

At 1

The real cowboy was a simple farm worker on horseback.

Cowboys often sang beautiful and peaceful songs which kept the animals calm and 2 their own fear.

The cowboy seemed free and had more 3 than other Americans.

The life of real cowboys has changed greatly.

It isn't 4 for the modern cowboys to sleep on the ground.

Many cowboys keep 5 cattle because they love the cowboy life.

任务 5:根据短文(C)内容完成表格,每空一词。

【题目】 Do you have any online classes? It is possible to take classes at home. All you need is a computer _______ a headset. Many students said it is hard to focus _______ studying while taking online classes. This was true for Lian Ruohan at the Affiliated(附属的)High School of Peking University. “There _______ no classmates, no real teachers watching me. I can surf the Internet or do other things _______ I want to. It’s harder to always stay focused,” she said. Lian prepares a lot before taking her classes to make sure she will _______. She also pushes _______ to communicate with teachers. Students can come up with or answer _______ while taking online classes. But Wen Jiayi, at the Yucai Middle School Attached to Chengdu No. 7 High School, thinks online interaction(互动)isn’t enough. “The online teachers don’t really get to know me. When I don’t _______ homework, all I get is a short message _______ real concern(关心),” she said. However, online classes still have other advantages. “It __________ time and money compared to taking offline classes. Also, if I don’t understand some parts of a lesson, I can watch it over again,” Lian said.

1A.andB.soC.butD.or

2A.onB.withC.forD.in

3A.wasB.wereC.isD.are

4A.thoughB.ifC.whenD.while

5A.look throughB.pay attentionC.call onD.worry about

6A.myselfB.yourselfC.himselfD.herself

7A.agreementsB.thoughtsC.decisionsD.questions

8A.give upB.look upC.hand inD.put off

9A.in silenceB.in commonC.instead ofD.across from

10A.wastesB.causesC.protectsD.saves

【题目】 The energy which the sun radiates(辐射) goes in every direction. But only a minute part of it falls on the earth. Even so, it radiates power of about 5,000,000 horsepower per square mile per day. The sun gives us as much energy every minute as mankind uses in a year. At present, we use this energy indirectly, and it is our final source of power.

Coal(煤) represents the chemical action of the sun on green plants thousands of years ago. Water power results from the rain formed by vapor when water changes into gas under the sunshine. Even windmills(风车磨坊) operate because of air current(流) starts moving by the different heating effects of the sun in different places.

Someday, through chemistry or some types of solar engine, we should use this great source of energy more directly. Already a scientist has worked out an engine, surprisingly doing well, in which the sun’s rays are concentrated through mirrors on water to create steam.

1What do the underlined words “a minute” mean in this passage?

A.一分钟B.一点点C.片刻D.一份笔记

2How much energy does the sun radiate every ten square miles per day?

A.About 5,000,000 horsepowerB.About 208,333 horsepower

C.About 100,000,000 horsepowerD.About 50,000,000 horsepower

3Which of the following statement is not true, according to the passage?

A.Even windmills turn because of the sun.

B.The sun produces enormous energy for man to make use of.

C.Someday man will be able to use 100% of the solar energy that gets to the earth.

D.The sun produces different heating effects in different places.

4This passage is mainly about _______.

A.water powerB.our final source of power

C.how water power is producedD.the amount of solar energy that can be used

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网