题目内容

【题目】 It was mid June, and it was very hot. There was a large desert in Africa with no sign of life except a little rose. There was not a bird or tree in ________. The sand became piles of burning coal as the days went by. But the little rose still _______stood in the sun. The sun was very surprised to see the rose’s ability to ________such terrible conditions.

One day, the sun said to the little flower, “Dear, rose! I am the strongest power in this universe. I have the _________to give and take life. Thousands of living things die every day, _______they are not able to stand my heat. But you have been suffering even my hottest rays without any doubt. May I know the reason that gave you this huge__________? ”

“Oh, dear sun,” the little rose said gently, “I don’t know much about this desert. But it appears large and there seems to be ________in the whole world. I begin to feel ________for the loneliness of this desert and decided to help it as possible as I could. And in this process, I never ________anything that made me sad. I just want to be a good friend to the desert and get rid of it loneliness.”

Touched by the little rose’s care for the large desert, the sun offered a __________--millions of other roses that filled the desert with their sweet smells and turned the whole desert into a great oasis(绿洲) of life.

1A.silenceB.sightC.turnD.trouble

2A.carefullyB.happilyC.successfullyD.easily

3A.changeB.followC.improveD.survive

4A.powerB.chanceC.dutyD.light

5A.whileB.asC.whenD.and

6A.attentionB.interestC.strengthD.success

7A.someone elseB.nobody elseC.noneD.no one

8A.happyB.luckyC.sorryD.angry

9A.changedB.brokeC.controlledD.experienced

10A.celebrationB.dreamC.praiseD.reward

【答案】

1B

2C

3D

4A

5B

6C

7B

8C

9D

10D

【解析】

本文主要讲述了玫瑰花在巨大的沙漠用自己的热情抵抗了太阳的照射,感动了太阳,太阳奖励给玫瑰花一个绿洲。

1句意:那里看不见一只鸟或一棵树。

A. 沉默;B. 视线;C. 转向;D. 麻烦;根据句意理解表达,那里看不到一只鸟或是一棵树,是与看有关,视线里没有,所以选择B答案。

2句意:但是那朵小玫瑰仍然成功地站在阳光下。

A. 仔细地;B. 开心地;C. 成功地;D. 容易地;根据前句there was not a bird or tree可知,没有一棵树或者是没有一只鸟,却只有一支小玫瑰在沙漠中,那就是成功的,所以选择C

3句意:到玫瑰在如此恶劣的条件下生存的能力,太阳感到非常惊讶。

A. 改变;B. 跟随;C. 提高;D. 生存;根据句意理解可知,这里表达的是玫瑰在如此恶劣的条件下能够生存的能力,生存是survive,所以选择D答案。

4句意:我有能力给予和索取生命。

A. 权利;B. 机会;C. 责任;D. 光;根据前句I am the strongest power in this universe.可知,这里表达的是有权利,权利是power,所以选择A

5句意:每天有成千上万的生物死亡,因为它们无法承受我的热量。

A. ……时;B. 因为;C. ……时;D. 和;根据句意理解可知,成千上万的死亡是因为承受不了太阳的热,这里表示原因,所以选择B答案。

6句意:我能知道给您这么大力量的原因吗?

A. 注意;B. 兴趣;C. 力量;D. 成功;根据句意理解可知,这里表达的是这么大力量的原因是什么,表示力量用strength,所以选择C

7句意:世界上似乎没有别人了。

A. 有别的人;B. 没有别的人;C. 没有;D. 没有人;根据句意理解可知,这里表达的是除了这个沙漠没有别的人,所以这里选择B

8句意:我开始为这片沙漠的寂寞感到抱歉。

A. 开心的;B. 幸运的;C. 抱歉的;D. 生气的;根据句意理解可知,这里是为沙漠的孤独感到抱歉,英语中结构是feel sorry for sth,所以这里填sorry,所以选择C

9句意:从未经历过令我难过的事情。

A. 改变;B. 打破;C. 控制;D. 经历;根据句意理解可知,这里表达的是没有经历过,经历是experience,所以这里选择D

10句意:太阳给玫瑰花一个奖励,让数百万的其他玫瑰花布满沙漠。

A. 庆祝;B. 梦想;C. 表扬;D. 奖励;根据句意理解可知,这里表达的是给它一个奖励,奖励是reward,所以选择D答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 English playwright Arthur Wing Pinero said, “Where there’s tea, there’s hope.” Similarly, a Chinese saying goes that “Firewood, rice, cooking oil, salt, sauce, vinegar and tea are the seven necessities to begin a day.”

Tea is, without doubt, welcomed all over the world. According to Statista, a German website for statistics(数据), global tea production reached about 5.8 million tons in 2018. It has become the most consumed beverage(饮品) in the world – after water, of course.

According to the UN, tea is much more than just a hot drink. It’s a big part of many cultures around the world. You probably know that people in China use top-grade tea to show respect when receiving important guests. Meanwhile, the British tradition of afternoon tea is an important part of that country’s identity. Making Malaysia’s pulled tea has become a sort of art form, where drinkers take pride in its entertainment aspects.

Apart from its cultural significance(意义), tea is also a medicine, used from ancient times to modern day. “Tea is cold and lowers the fire,” Chinese Ming Dynasty herbalist Li Shizhen once said. The health benefits of tea are still being discovered today: preventing heart disease, obesity and cancer have all been linked to drinking green tea, according to the National Center for Biotechnology Information in the US.

Hot or cold, bagged or loose-leaf, tea is more than a drink – it’s a social custom and also a magic medicine, a link to the past and a way of life. (改编自 21 世纪英语网站)

1What is the most consumed beverage in the world?

A.CoffeeB.TeaC.WaterD.Beer

2What do Chinese do to show respect when receiving important guests according to the passage?

A.Cook a big meal for them.

B.Offer them a cup of top-grade tea.

C.Send them some great presents.

D.Ask them to stay for a longer time.

3Which of the following is NOT the benefits of drinking tea?

A.It can help your skin become better.B.It can help lower the fire.

C.It prevents heart diseases and cancer.D.It helps prevent obesity.

4The author use the famous sayings about tea in paragraph 1 to

A.Show the importance of tea in people’s life.

B.Show that tea is everywhere in our life.

C.Prove that tea has a long history.

D.Prove that tea is more popular in China than in the western countries.

5What does the underlined sentence mean in the last paragraph?

A.Tea is very important because it’s a popular drink.

B.Tea is important in many ways.

C.Everyone drinks tea in their social lives.

D.Tea is actually not a drink.

【题目】 Have you ever heard of Wu Dajing? He was born in Jiamusi, Heilongjiang Province on July 24, 1994. He is a world-famous Chinese short track speed skater(短道速滑运动员). He is very handsome. He is 1.82 metres tall, but his weight is just 73 kilograms. He enjoys watching TV plays in his free time, although he is always busy training. Jiang Shuying is his favorite actress in China.

Wu Dajing showed great interest in skating when he was very young. In 2004, he began to train for short track speed skating. In November, 2010 he became a member of China’s national team and trained even harder. With the help of his chief coach Li Yan, he skates better and faster.

Because of his good performance(表现), Wu Dajing was chosen for the Chinese team at the Winter Olympic Games. He won a silver medal in the men’s 500 metres at 2014 Winter Olympic Games in Sochi, Russia, as well as a bronze(铜牌) in the men’s 5,000-metre relay race(接力赛). On February 22, 2018 he won a gold medal in the men’s 500 metres at the 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang and at the same time broke the record of Olympic Games. He also won a silver in the men’s 5,000-metre relay race as a member of Chinese men’s team. He is a symbol of courage and success. As Chinese, we are all proud of him.

回答下面5个问题,每题答案不超过五个词

1What does Wu Dajing do in his free time?

___________________________________________________________

2When did he become a member of China’s national team?

___________________________________________________________

3Who helps him skate better and faster?

___________________________________________________________

4Why was he chosen for the Chinese team at the Winter Olympic Games?

___________________________________________________________

5How many medals did he win at the 2018 Winter Olympic Games?

___________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网