题目内容

【题目】Eric Liddell was known as the flying Scotsman(苏格兰人)because he ran so fast. But he is most remembered as a man of honor and bravery.

He was born in 1902 in Tianjin, north China. Eric lived in China until the age of five. After that his parents sent him to school in England. In 1920, Ericwent to the University of Edinburgh to study science.

Sports played a large part in his life and he was chosen to be part of Britain’s 1924 Olympic team. The games were in Paris. At the Olympics, he won a bronze medal in the 200-meter race and then a gold medal in the 400-meter race, setting a world record.

Though famous in Scotland, Eric still loved and remembered China. He wanted to go back to the country where he was born. In 1925, he went to China and worked as a middle school teacher in Tianjin. Then he went to Hebei Province to help the poor people there.

During the Second World War, Eric chose to stay. He wanted to help the sick and give hope to the Chinese people. In 1945, Eric was very ill. He had a chance to leave China but he refused. Instead he gave it to a woman. This great man died six months before the end of the war. Many people still remember his service to the Chinese people.

1Eric went to China to ________.

A. study science. B. help Chinese people

C. attend the Olympic Games D. set a world record

2Eric lived in China for about ________ years all together.

A. 5 B. 20 C. 25 D. 30

3What does the underlined word “it” mean in Paragraph 4?

A. the service B. the chance C. the medal D. the race

【答案】

1B

2C

3B

【解析】本文介绍了伊利克·里达尔的一生。他是1902年生于天津的苏格兰人,他多次在跑步比赛获得奖牌。1925年他来到中国在天津一所中学当教师,然后去河北省帮助那儿的穷人。日本入侵中国后,他选择了留下来帮助病人和给中国人民以希望。1943年,他被日本人关进了潍坊集中营,在狱中他继续帮助老人并和孩子们做游戏,教他们科学。1945年,他生病后获得离开集中营的机会,但是他把这个机会让给了一名孕妇,而他在抗日战争结束前六个月时去世了。但是人们却记住了他的奉献精神和勇敢的心。

4.4】C 推理判断题。题意:伊利克在中国总共住了多少年?A. 5五年;B. 20二十年;C. 25.二十五年。根据短文,小时候他在中国生活了五年,1925年返回中国到1945年去世共20年,所以他一共在中国生活了25年,故选C。

1题意:埃里克到中国来________。A. study science. 研究科学;B. help Chinese people帮助中国人民;C. attend the Olympic Games参加奥运会;D. set a world record创世界纪录。根据第4段和第5Though famous in Scotland, Eric still loved and remembered China. He wanted to go back to the country where he was born. In 1925, he went to China and worked as a middle school teacher in Tianjin. Then he went to Hebei Province to help the poor people there. During the Second World War, Eric chose to stay. He wanted to help the sick and give hope to the Chinese people.(虽然在苏格兰很著名的,埃里克仍然爱戴和怀念中国。他想回到他出生的那个国家。1925,他来到中国,先后在天津中学教师。然后他去河北省帮助那里的穷人。第二次世界大战期间,埃里克选择留下来。他想帮助病人,给中国人民带来希望。)可知选B。

2题意:埃里克在中国生活一共大约________年。A. 5;B. 20;C. 25;D. 30。根据第2段第1He was born in 1902 in Tianjin, north China. Eric lived in China until the age of five.(1902出生在天津,华北。埃里克在中国生活一直到五岁。、第四段第3In 1925, he went to China and worked as a middle school teacher in Tianjin.(1925,他来到中国,在天津中学当一名教师。)和第5In 1945, Eric was very ill. He had a chance to leave China but he refused.(1945,埃里克病得很厉害。他有机会离开中国但他拒绝。 This great man died six months before the end of the war.(这个伟人在战争结束前六个月去世了。)可知埃里克在中国一共生活了5+(1945-1925)=25(年);故选C。

3题意:.4段中画线词“it”指代什么?A. the service服务;B. the chance机会;C. the medal奖牌;D. the race比赛。根据最后一段第34In 1945, Eric was very ill. He had a chance to leave China but he refused. Instead he gave it to a woman.(1945,埃里克病得很厉害。他有机会离开中国但他拒绝。相反,他把它给了一个女人。)可知it指的是机会,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you want to become a better reader, what should you know about speed of reading?

Some people read very rapidly, while others read very slowly. But which one is better?

The rapid reader may be a good reader when he reads a storybook for fun. But he may not be able to slow down enough to read directions carefully. He may read so rapidly that he does not take time to understand fully the ideas and information which are important to remember.

The slow reader may be a good reader when he reads directions for making something. But he may spend too much time in reading a simple story which is meant to be enjoyed but is not important enough to be remembered.

So, you see, either a rapid reader or a slow reader is not really a good one. If you wish to become a better reader, here are four important things to remember about speed of reading.

(1). Knowing why you are reading will often help you to know whether to read rapidly or slowly.

(2). Some things should be read slowly throughout. Examples are directions for making or doing something, science and history books, and Maths problems. You must read such things slowly or remember each important step and understand each important idea.

(3).Some things should be read rapidly throughout. Examples are simple stories for enjoyment, letters from friends and bits of news from hometown papers.

(4). In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along. You will need to read certain pages rapidly and then slow down and do more careful reading when you come to important ideas.

1What should be read rapidly?

A. Directions for making something. B. Maths problems.

C. Science and history books. D. Storybooks, newspapers, personal letters, etc.

2What is the important thing you should keep in mind about speed of reading?

A. To read as fast as you can. B. To fit your reading speed to your needs.

C. To read as slowly as possible. D. To keep your reading at a certain speed.

3Which title best gives the main idea of the passage?

A. Something about Careful Reading. B. Be a Rapid Reader.

C. How to Read? D. How to Be a Slow Reader?

【题目】下面文中有五处(第31-35题)需要添加小标题,请从以下选项(A, B, C, D, E, F)中选出符

合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

A. Still not sure?

B. Where to practice?

C. How much can you afford?

D. Are you born with it?

E. What fits you well?

F. What’s a better choice?

Many people would like to learn how to play a musical instrument, but they are put off by one big problem: What to play. Here are a few questions to help you decide.

1________

Many instruments are of different uses, but some are more fit for certain music. Some instruments may help you enjoy the music you like, so consider this before you start.

2________

If you want to play with other people, what kind of instrument would be better? Your first thought of playing the violin, for example, might disappear when too many people are competing with you!

3________

Many people live in flats and practicing the drums, for example, will drive your neighbors crazy. Think about where and when you are going to practice, as well as the feelings of the people you live with or near.

4________

This is quite true that many instruments can be bought at different prices. But this doesn't change the fact that many, such as the piano, are always pretty expensive. If you can't afford your chosen instrument,will you be able to borrow someone else's or hire one.

5________

Talk to people you know who already play instruments. They might even let you try theirs. It's also a good idea to find an experienced music teacher who can give you some advice and push you in the right direction.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网