题目内容

【题目】Long ago, there was a tortoise(乌龟) living in the river. Two geese()always went there to eat ____ and played with him. Soon they became good friends.

One day, the geese found there were ____ fish to eat. So they wanted to_____to a new place. They asked the tortoise to go with ____ .

The tortoise _____ very happy, but he found a problem. “How can I go with you?” I _____fly.” The geese said, “ we can hold a stick ____ us. You hold the stick with your mouth, _____ you can’t open your mouth along the way.”

Then they started their trip. When they flew, some villagers ran out _____ them. The tortoise thought, “ I’m so great. All the villagers are here to watch. I must say hello to them.” so he opened his _____ to say “Hello…”

1A. meat B. beef C. fish D. chicken

2A. many B. no C. any D. much

3A. live B. arrive C. leave D. move

4A. us B. them C. her D. him

5A. felt B. swam C. ate D. ran

6A. wasn’t B. can’t C. doesn’t D. am not

7A. above B. along C. between D. through

8A. because B. but C. or D. so

9A. sees B. to see C. saw D. to seeing

10A. mouth B. eyes C. arms D. legs

【答案】

1C

2B

3D

4B

5A

6B

7C

8B

9B

10A

【解析】

本文讲述了两只鹅和一只乌龟是要好的朋友由于没有食物需要搬到别处去觅食两只鹅想带乌龟一起走所以想了一个办法:飞行时,他们同时叼住一根木棍让乌龟用嘴叼住木棍并且不要张嘴但是乌龟见到很多好奇的村民看他们乌龟便张嘴向村民打了招呼结果掉了下去

1句意:两只鹅总是去那吃鱼并且和乌龟一起玩。A肉;B牛肉;C鱼、鱼肉;D鸡、鸡肉。根据后文fish to eat可知两只鹅总是去河里吃鱼故选C。

2句意一天大鹅发现没有鱼可以吃了。A许多;B没有;一些、任何;D很多,用于修饰不可数名词。根据后文a new place可判断河里应该是没有鱼可以吃了故选B。

3句意所以它们要搬到一个新的地方。A居住,常与介词in连用;B到达,常与介词inat连用;C离开,常与介词for连用;D搬,移动,常与介词to连用。根据语境及固定短语move to“搬到某地”可知应选D项。

4句意他们想让乌龟跟他们一起走。选项中人称代词均为宾格形式,A“我们”;B“他们”;C“她”;D“他”。根据前文Two geese…the geese found there were no fish to eat可知应填代词them指代两只鹅故选B。

5句意乌龟感到非常高兴但是他发现了一个问题。A感觉觉得;B游泳;C吃;D跑。根据后文表示转折的句子but he found a problem可知前文它听到大鹅邀请它一起走的消息是感到高兴的Afelt是感官动词feel的过去式后面可以加形容词作表语B、C、D项均不能加形容词故选A。

6句意我怎么能跟你们走呢我不会飞。A项“不是”;B“不能”;C用于包含实义动词的否定句和疑问句中,无实际意义;D我不是。根据语境可判断本空表示乌龟不具有飞行的能力,故选B。

7句意我们可以在我们之间叼住一根棒子。A“在上方”;B“沿着”;C“在之间(两者)”;D通过、凭借。根据语境可知是两只鹅共同叼住一根棒子,故应选择“两者之间”,故选C。

8句意你用嘴叼住棒子但是你不能在沿途张嘴。A因为;B但是;C或者不然;D所以根据语境可知两只鹅的办法是让乌龟在他们飞行时叼住棒子但是不能张嘴因为张嘴就会掉下去故选B表示转折。

9句意当他们飞行时一些村民跑出来看它们选项中see为实义动词“看”,分析本句可知村民们跑出来的目的是看它们,故应用to do不定式作目的状语故选B。

10句意所以它张开嘴说了“Hello….”A嘴;B眼睛;C胳膊;D腿。根据前文you can’t open your mouth along the way和后文to say…可知在飞行途中乌龟张开了嘴结果掉了下去故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
Today there are 6 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are a lot of people to feed. We need more food.
One way to produce more food is by growing stronger plants. For thousands of years,farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic material (遗传物质). Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods (转基因食品), or GM foods.
By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help with our diseases: a kind of rice is being prepared, for example, which stops people from becoming blind.
Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.
GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them, because they are unnatural. They may feed people, and then hurt them or their children later. But, both rich and poor countries are very interested in their use, and they are not going to go away. In 2050, we may think differently about them.
(1)GM foods are made by _______.
A.farmers
B.workers
C.Scientists
D.plants
(2)What are the good things about GM foods?
A.They make plants strong against diseases.
B.They are unnatural.
C.They can help in human diseases.
D.Both A and C
(3)According to the passage, GM foods______.
A.are a quick way to produce food
B.grow in the wild
C.are safe
D.are grown only in rich countries
(4)From the passage, we know that______.
A.GM foods will disappear one day in the future
B.GM foods will not disappear in the future
C.people will be interested in GM foods
D.people will have to stop using GM foods

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
D
Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned, but also can train their abilities of finishing the work alone, planning the time and doing the duties. But some children don't like to complete the work. Why?
Some children feel it is very difficult to do their homework, because they can't understand their teacher clearly, and cannot follow their teacher's teaching process (过程). Maybe there is something wrong with their intelligence.
But some children's intelligence is normal. They are even cleverer, but they don't listen to the teacher carefully. It is hard for them to sit well and pay attention to anything.
Some children love their teacher and then like the subject. Their interest depends on the teacher who teaches them. So every teacher should make children love you and the subject you teach. So they can do their homework happily.
(1)Doing homework can help children ______.
A.master the knowledge
B.train their abilities
C.1earn new lessons
D.Both A and B
(2)Some children find the homework difficult. Which reason is NOT right?
A.They can't understand their teacher clearly.
B.They cannot follow their teacher's teaching process.
C.The intelligence of all the students isn't normal.
D.They don't listen to the teacher carefully.
(3)What's the meaning of the underlined word “intelligence”?
A.Homework.
B.The quality of being clever.
C.Health.
D.Learning method.
(4)What is the best title of the passage?
A.Some Children don't Like Their Teacher
B.Children's Homework Is Very Difficult
C.Why don't Some Children Like to Do Homework?
D.Why can't Some Children Study the Subjects Well?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网