题目内容

【题目】 Do you know me? My name is Jenny. I am ________ English girl. My ________ color is brown. I am in Beijing now.________ phone is 857-9876.

I have two good ________ at school, Mary ________ Susan. They are very nice to ________. ________! Here ________ a photo of us. This girl is Mary. She has many green clothes. She_________ green very much. This is Susan. She likes green, too.

But she wears a white skirt in the photo. ________ is this? Oh, it is me.

1A.aB.anC.theD./

2A.likeB.niceC.favoriteD.happy

3A.HisB.HeC.MeD.My

4A.boysB.girlsC.menD.friends

5A.butB.andC.orD.so

6A.meB.IC.myD.mine

7A.Look atB.LooksC.Looks likeD.Look

8A.areB.isC.amD.has

9A.likeB.inC.likesD.wears

10A.WhatB.WhoC.HowD.Whose

【答案】

1B

2C

3D

4D

5B

6A

7D

8B

9C

10B

【解析】

这是一篇说明文。文章主要是珍妮做自我介绍,同时介绍了她的两个朋友。

1句意:我是一个英国的女孩。

句子表达“一个英国的女孩”是泛指,用不定冠词:English是元音音素开头,前面用不定冠词an。故选B

2句意:我最喜欢的颜色是棕色。

like喜欢;nice友好的;favorite最喜欢的;happy高兴的。此处缺形容词,放在color前面表达我最喜欢的用形容词favorite。故选C

3句意:我的电话号码是857-9876

his他的;he他;me我;my我的。根据前文的“I”可知是第一人称,主语名词phone前面用形容词性物主代词my表达“我的”。故选D

4句意:我在学校有两个好朋友,玛丽和苏珊。

boys男孩们;girls女孩们;men男人们,人们;friends朋友们。根据“at school”可以判断此处指的是在学校有两个好朋友,用名词friends。故选D

5句意:我在学校有两个好朋友,玛丽和苏珊。

but但是;and和;or或者;so因此。MarySusan是两个人名的并列,中间用连词and连接。故选B

6句意:他们对我很好。

me我,宾格;I我,主格;my我的,形容词性物主代词;mine我的东西,名词性物主代词。to后面缺宾语,用名词或代词;此处表达的是我的好朋友对我好,用第一人称代词;代词做宾语用宾格me。故选A

7句意:看!这里有一张我们的照片。

look at看一看;looks看,第三人称单数;looks like看一看,第三人称单数。此处是祈使句提醒读者注意,直接用动词原形look表示看,瞧。故选D

8句意:看!这是一张我们的照片。

are是,主语是复数;is是,主语是第三人称单数;am是,主语是第一人称单数;has有,第三人称单数。这是一个倒装句,主语是a photo of us,是单数名词,谓语动词用单数is,表达这是一张我们的照片。故选B

9句意:她非常喜欢绿色。

like喜欢;in介词,“be in+颜色词”表示穿着;likes喜欢,第三人称单数;wears穿戴,第三人称单数。主语she是第三人称单数,后面缺谓语动词,而且动词是第三人称单数形式;此处表达“喜欢绿色”用动词likes。故选C

10句意:这是谁?喔,这是我。

what什么;who谁;how怎样;whose谁的。根据最后一句“It’s me”可知前面的特殊疑问句问的是“这是谁”,用疑问词who。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 People sometimes like to read stories of dogs very much. They think that dogs are much clever than cats, sheep, cows or other animals in their homes.

One of my close friends, Bob, has a very big police dog named Jack. Every Sunday afternoon, Bob and Jack have a walk in the park nearby. Jack likes these walks very much. One Sunday afternoon, I paid a visit to my friend. I stayed there for a long time and my friend and I had much more talk with each other than ever before. Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Jack became worried about it. He walked around the room several times and then sat down in front of me and looked at me. But I still paid no attention (注意) to him. I went on talking with my friend. At last, Jack could not wait any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He sat down in front of me again. But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant(用意, 想要) and so did my friend.

1How many people are there in this story?

A.OneB.TwoC.ThreeD.Four

2Jack ________.

A.is close friend of mineB.enjoys long walks in the park every Sunday afternoon

C.has many close friendsD.enjoys talks in the room

3Jack was worried because ________.

A.he wanted to eat somethingB.it was Sunday afternoon again

C.he was not feeling wellD.he wanted his master (主人) to take him for a walk

4Jack took my hat in his mouth to show that ________.

A.I should leave(离开) the house at onceB.he liked my hat very much

C.he was hungry and he tried to eat itD.he wanted to have a rest

5Which of the following is true?

A.When Jack and I were talking, my friend didn’t pay any attention to us

B.When I was talking to my friend, Jack didn’t pay any attention to us

C.When my friend and I were talking, we didn’t pay any attention to Jack

D.When my friend was talking to Jack, I paid attention to them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网