题目内容

【题目】从方框中选出正确的句子补全对话, 并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑(其中有两项是多余的)

AHello, Lisa. Why are you worried?

BI can’t find my Chinese dictionary. Could you please tell me where I can get a new one?

ASure. 1 You can buy one dictionary there easily.

BWhen does it close?

AIt usually closes at 5:30 p.m. It’s 4:30 now. 2

BOK, I will. But how long does it take to go there?

A3

BCan I take a bus there?

AYes. It takes you about five minutes to get there by bus.

B4

AOver there! It’s just next to our school.

BThanks a lot.

A: 5

A.You’d better hurry up.

B.There is a bookstore on the Jiefang Road.

C.It depends on how you get there.

D.You’re welcome.

E.It’s far from our school.

F.Where is the bus station?

G.Is there a book store near here?

【答案】

1B

2A

3C

4F

5D

【解析】

本文讲述了丽莎找不到她的中文字典,她朋友告诉她解放路上有一家书店,在那里可以很容易买到一本字典。书店通常下午5点半关门,乘公共汽车到那里大约需要五分钟。

1句意:解放路上有一家书店。

根据“Could you please tell me where I can get a new one”及回答是“Sure.”可知回答内容应该是告诉对方哪里有书店,可推测出此处是“解放路上有一家书店”,故选B

2句意:你最好快点。

根据“It usually closes at 5:30 p.m. It’s 4:30 now.”可知通常下午5点半关门,现在四点半了,可推测出此处是“你最好快点”,故选A

3句意:这取决于你怎么去那里。

根据“ But how long does it take to go there”及“Can I take a bus there”可知但是到那里要多长时间呢,我可以乘公共汽车去吗,可推测出此处是“这取决于你怎么去那里”,故选C

4句意:汽车站在哪儿?

根据“Over there! It’s just next to our school.”可知在那里!它就在我们学校旁边,可推测出此处是“汽车站在哪儿”,故选F

5句意:不客气。

根据“Thanks a lot.”可知非常感谢,可推测出此处回答是“不客气”,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I was in the third grade, I was chosen to be the princess in the school play. ___________weeks my mother had helped me practice my lines(台词). But once on the stage, every word ___________from my head. Then my teacher asked me to change my role to be narrator(旁白者)for the play. ___________I didn't tell my mother what had happened that day, she noticed my ___________and asked if I wanted to take walk in the garden.

It was lovely spring day. We could see dandelions(蒲公英)popping(炸开)through the grass in bunches. I watched my mother bend down by one of the bunches. "I think I will dig up all these weeds(野草)," she said. "From now on, we'll ___________have roses in this garden."

"But I like the dandelions, I said. "All flowers are ___________, even dandelions!"

My mother looked at me seriously. "Yes every flower gives pleasure in its own way, doesn't it?" I nodded. "And that is ___________of people, too," she added.

When I realized that she had guessed my pain, I started to cry and told her the ___________. "But you will be wonderful narrator," she said, ___________me of how much I loved to read stories aloud.

Thanks to my mother's encouragement, I got to know everybody had his or her own ______________ in the world. I felt proud of the role in the play.

1A.ForB.InC.OnD.After

2A.developeB.cameC.failedD.disappeared

3A.ifB.BecauseC.ThoughD.Since

4A.difficultyB.mistakeC.dangerD.unhappiness

5A.stillB.onlyC.hardlyD.also

6A.healthyB.harmlessC.freshD.beautiful

7A.trueB.kindC.sameD.clever

8A.newsB.truthC.storyD.history

9A.representingB.complainingC.recommendingD.reminding

10A.honorB.progressC.valueD.interest

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. Similarly, music is part of many people's lives, whether it is played on the radio on your drive to work or played in a concert. Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities.

Both have a writing system.

In English we record language using the alphabet, which is a collection of letters. Similarly, we use notes to keep a record of music. Musicians read notes and create meaning in the form of music which we can hear. So just as you read English, you can read music. By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. We can read the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago, which is really quite exciting.

Both vary with culture.

You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation.

Both share emotion.

How do you know that I am angry? Of course you may be able to see it in my face, but you will know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. Music can show you exactly how the composer was or is feeling, and allows us to share that emotion. When you feel happy, you might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness. In contrast, you probably also listen to sad music when you are feeling down. I think we have all used music to express or process our emotions, often combining it with language in the form of song lyrics.

How1are language and music?

2a writing system

Language is3with the alphabet-a collection of letters.

We use notes to keep a record of music.

Language and music can both be written and heard to share experiences and4through time.

Varying with culture

Language helps us tell where someone comes from.

Music carries a local colour because of its own5

Those different styles of music6us with music for every situation.

Sharing emotion

The words will7tell the writer's feelings and music shows us the8feelings as well.

We can express or process our emotions by combining9with language in the form of song lyrics.

Both language and music are of great10to our culture.

【题目】 Are you angry about the noise of your alarm clock every morning? Still feel sleepy after getting up? Now, you can say goodbye to that annoying alarm clock, and you needn’t hear its unpleasant noise every morning.

The Glo Pillow(发光枕头) can wake you up with soft LED lights. They produce the soft light over 40 minutes just like the sunrise.

The pillow is taking the place of the traditional alarm clock. It was designed by Eoin McNally and Ian Walton to be against the pressure of a “24 hour” lifestyle.

The pillow uses a kind of LED material below the surface. It wakes the user up with light. The material can also show the time on the pillow’s surface, and it is perfect for those who sleep with their heads completely buried face down into the pillow. Forty minutes before the pre-set(预设) alarm time, the pillow begins to glow and gently brings the user out of sleep. The natural waking process helps to set “body clock” and makes people build a healthy sleep-and-wake habit slowly.

1The noise of the alarm may make people ______.

A.relaxedB.happyC.excitedD.Angry

2Thepillow wakes people up with ______.

A.lightB.soundC.smellD.touch

3If the user wants to get up at 6:40a.m., the Glo Pillow will start working at ______.

A.6:00a.m.B.6:10a.m.C.6:20a.m.D.6:30a.m.

4The writer thinks that ______.

A.nobody likes the alarm clock because it always makes people angry

B.everyone will use the Glo Pillow instead of the traditional alarm clock

C.it’s common to sleep with our heads completely buried face down into the pillow.

D.The Glo Pillow can help people build a healthy sleep-and-wake habit slowly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网