题目内容

【题目】 On April 26, 2017, a big Chinese ship caught the eyes of the whole world. China's first homemade aircraft carrier(航空母舰)hit the water in Dalian, Liaoning.

The new big ship is China's second aircraft carrier. It was designed in China and built in China, too. It is about 315 meters long and 75 meters wide. That is a bit larger than three soccer fields.

An aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an An aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an aircraft carrier is so hard and expensive. It costs a lot of money and needs a large amount of steel and other special materials. For example, a basic aircraft carrier is made of 60,000 tons of steel. It also uses complex(复杂的)technologies, including radar, electrics, mechanics and weapons. Finally, it takes years to build one. Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one. China has become the seventh country in the world that can build an aircraft carrier by itself, after the USA, Russia, England, France, Italy and Spain.

1In which year did China's first homemade aircraft carrier hit the water?

A. In 2017.B. In 2016.C. In 2018.D. In 2019.

2What's the best title of this passage?

A. An Airport on the Sea

B. China Has Bought the Second Aircraft Carrier

C. China's Homemade Aircraft Carrier

D. The Sixth Country to Build an Aircraft Carver

3What is not needed to build the aircraft carrier?

A. special materialsB. technologiesC. steelD. wood

4How many aircraft carriers does China have according to the passage?

A. oneB. twoC. threeD. four

5How does the writer feel about the homemade aircraft carrier in China?

A. proudB. worriedC. upsetD. hopeless

【答案】

1A

2C

3D

4B

5A

【解析】

本文介绍了中国的第二艘航空母舰。2017426日中国第一艘自制航空母舰在辽宁大连下水。它是中国设计和中国建造的。它长约315米,宽约75米。航空母舰就像海上的机场。它能携带飞机和军队去作战。建造一艘航空母舰既困难又昂贵。它需要大量的钢材和其他特殊材料,以及复杂的技术。中国已成为继美国、俄罗斯、英国、法国、意大利和西班牙之后,世界上第七个自行建造航母的国家。

1细节理解题。根据第1On April 26, 2017, a big Chinese ship caught the eyes of the whole world. China's first homemade aircraft carrier(航空母舰)hit the water in Dalian, Liaoning.2017426日,一艘中国大船吸引了全世界的目光。中国第一艘自制的航空母舰在辽宁大连下水。)可知2017年中国第一艘国产航母下水;故选A

2主旨理解题。本文主要介绍了中国自制的航空母舰;可知这篇文章的最佳标题是中国国产的航空母舰;故选C

3细节理解题。根据第3段第8It costs a lot of money and needs a large amount of steel and other special materials.(它价格昂贵,需要大量的钢材和其他特殊材料。)和第10It also uses complex(复杂的)technologies, including radar, electrics, mechanics and weapons.(它还使用复杂的技术,包括雷达、电气、机械和武器。)可知建造航母需要特殊材料、技术和钢;不需要木材。故选D

4细节理解题。根据第2段第1The new big ship is China's second aircraft carrier.(这艘新的大船是中国的第二艘航空母舰。)可知根据本文,中国有2艘航空母舰;故选B

5细节理解题。根据第3段最后2Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one. China has become the seventh country in the world that can build an aircraft carrier by itself, after the USA, Russia, England, France, Italy and Spain.(如今,没有多少国家拥有或有能力建造航母。中国已成为继美国、俄罗斯、英国、法国、意大利和西班牙之后,世界上第七个自行建造航母的国家。)可知对中国国产航空母舰作者感到自豪,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

The spread of Western eating habits around the world is bad for human health and for the environment.

As nations developed, population increased and earning rose, more people began to adopt what has been called the Western diet1. By eating these foods, people began to get fatter and sicker.

In the Western diet, about 400 or 500 calories more than people need are eaten a day2. Overweight people have more chances for the diseases like heart disease and some cancers. Heart disease is a main cause of death in the Western countries.

Unfortunately, when people become rich, if they adopt this Western diet, they are going to have these same health problems. Now in Asia, people have them more likely than in the West.3. And that is happening all across the world, in Mexico, in Nigeria and so on, just nation after nation.

4. As the world’s population grows, more forests will become farmland or grasslands.5. Because of the change in diet, in the future the greenhouse gases from these areas will be more than all that which right now comes out of all kinds of transportation, such as cars, airplanes, boats and ships. So our change in diet is likely to be worse for the world, and for the weather warming than all the transportation we use now.

A. China is an example where the number of heart disease has jumped.

B. These areas will be needed to produce more food.

C. And that leads people to put on weight.

D. The Western diet is high in sugar, fat, oil and meat.

E. The diet is also bad for the environment.

【题目】

bad British consider fun hope pleasure power they total understand we win

Is it true that we British people have a different sense of humor from people in other countries? Let’s have a look at what we laugh at in 1.

To us British people, 2 and important people often cause laughter. It’s not just politicians (政客) who make us laugh, but anyone whose job is to tell other people what to do and who takes 3 too seriously.

We laugh at the power, but also, pitifully, at anyone who is treated 4. We know they cannot win, but if they do win sometimes, it’s even 5. Our clowns (小丑) are often silly people doing silly things, while in America, they are often clever people doing clever things-and 6 at last.

The fact that we laugh when other people might feel 7 is one of the strangest things to learn about British humor. We do have a strong sense of irony (反讽). After some terrible experience, we might say, “Not very 8.” And we might say in the middle of a typhoon, “It’s a bit windy today.” Or “There is a tiny problem,” when something has gone 9 wrong. We don’t like to express strong feelings, but just “keep calm and carry on”.

Another things that can make it difficult 10 British humor is that we don’t always laugh or even smile when we say something funny. We often keep a straight face or use an unsmiling expression when we’re making a joke.

Do you think the British sense of humor is special?

【题目】 When I saw Ronny for the first time, he looked like other kids in the first-grade classroom where I volunteered as a Reading Mom. However, he usually arrived at school wearing old clothes.

On the day when it was Ronny’s turn to read. he sat very close to me. I watched his fingers move slowly under each letter as he tried to speak out “Bud the Sub”. It sounded more like “Baw Daw Saw” when he said it because of his difficulty with the alphabet (字母).

The year passed quickly and Ronny had made some progress but he was still below the level of grade. A few weeks before the school year ended, I held an award(颁奖) ceremony. I had gifts and certificates(证书) for everyone. It took me a while to think about which Ronny fit; I believed the gift could cheer him up. I finally decided on “The Most Progressive Reader”. I showed his certificate and a book.

A few days later, I saw Ronny reading the book when I went back to the school. His teacher said, “He hasn’t put that book down. That’s the first book he’s ever owned. ”

Fighting back tears(眼泪) I came near Ronny and asked, “Will you read me your book, Ronny?” He nodded. And then, for the next few minutes, he read to me more smoothly than I’d ever thought. When he finished reading, Ronny closed his book and said, “Good book. ”

At that moment, I knew I should do what an author(作家) had done-care children and make them excellent.

1The writer found that there was something wrong with Ronny’s .

A. eyesB. talentC. pronunciationD. fingers

2The writer praised Ronny at the end of the school year because in the class.

A. he tried to do betterB. he could read the alphabet best

C. he was above the level of gradeD. he did as well as the other students

3The underlined phrase “fighting back (tears)”in the fifth paragraph means .

A. beginning to cry silentlyB. turning back to cry loudly

C. being filled with sad tearsD. trying hold not to show the feeling

4The writer was moved so deeply that she wanted to .

A. help more children become successfulB. take care of Ronny all the time

C. teach children in the school as a teacherD. write more novels for children

5Choose the main idea of this article.

A. Many children aren’t cared in some schools.

B. Children should be encouraged in their study.

C. Most children like to read if they have good books.

D. All the authors can be good teachers in primary schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网