题目内容

【题目】二、(2017 山西)请根据对话内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余项。

(At break, Amy meets Ken in the hallway.)

Amy: Hi, Ken. Jane’s birthday is coming. Have you received her invitation?

Ken: Yes. 1

Amy: Me too. I’m just thinking about the gift. 2

Ken: Well, she likes writing. Why not get her pens and books?

Amy: 3 I think she’ll be happy to get them.

Ken: Yeah. By the way, how will you buy the gift? Will you ask your parents for money?

Amy: 4 I’ve already saved my pocket money.

Ken: You’re right. I think we should learn to manage pocket money. I just spend it on the things I really need.

Amy: That’s true. 5

Ken: What a kind girl! Learning to save and use money are both important to us.

A. Yes, please.

B. Sounds good.

C. Of course not.

D. How about you?

E. Can you come to my party?

F. Have you got any good ideas?

G. I also use it to help others in need.

【答案】

1D

2F

3B

4C

5G

【解析】这是KenAmy课间时在走廊里的对话。她们谈论了要为Jane买什么生日礼物,并且不打算跟家长要钱,而是要花自己积攒下来的钱。

1句意:-你好,Ken,Jane的生日就要来了,你收到她的邀请了吗?-是的,你呢?-我也收到了。根据Amy的回答Me too可知,这里是KenAmy是否也收到了Jane的生日聚会的邀请,故选D。

2句意:-我正想着买什么礼物,你有什么想法吗?-哦,她喜欢写作,为什么不买笔和书呢?根据上句话I’am just thinking about the gift以及Ken的回答Why not get her pens and books? 可知,Amy在考虑买礼物的事,她想征求Ken的意见,是问他是否想好了故选F。

3句意:-为什么不给她买笔和书呢?-听起来很好。我想她会非常高兴的。根据I think she’ll be happy to get them.可知,Amy赞同Ken的想法。故选B。

4句意:-你会向你的父母要钱吗?-当然不,我已经攒了一些零花钱。根据下句话I’ve already saved my pocket money.可知,Amy不会向父母要钱买礼物。故应选C。

5句意:-我认为我们都应该学会管理零花钱,我只是用他们买我真正需要的东西。-我还用零花钱帮助有需要的人。根据对话最后Ken的赞叹What a kind girl!可知,Amy还要用零花钱去帮助有需要的人。故选G。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Billy Dengler, a 14-year-old boy, is in the eighth grade. When he was born a month later, Billy’s mother, Terri, noticed that his eyes weren’t quite as big as a normal baby’s. She took Billy to the hospital, and the doctor said Billy would never be able to see.

Although Billy can’t see, he has never let that hold him back or make him different. Billy began teaching himself computer programming by using a screen reader when he was just seven years old. He is a certified Google developer (谷歌认证开发者) now. Google even tried to offer him a job last year when he discovered a problem in one of its systems, but Billy wasn’t old enough.

Billy’s dream school would be Stanford University or MIT, where he could get a very good education in computer science. After he leaves school, whether he will go to work at a company like Google or design a software company of his own is still to be decided. However, he says he will definitely (绝对地) do something great.

“It’s a sighted world,” Billy said. “You can’t let anything get in the way of your dreams, and if you do that, you can’t move forward and make your dreams come true.”

【1】Billy’s mother found there was something wrong with Billy’s eyes when________________.

A. he was 14 years old

B. he left school

C. he was in the eighth grade

D. he was a month old

【2】Billy started to learn computer programming by himself with the help of__________________.

A. a screen reader B. his mother

C. a computer D. his teacher

【3】The underlined word “systems” means “_____” in Chinese.

A. 电脑 B. 系统 C. 机器 D. 计划

【4】What will Billy do after school?

A. He will work for Google.

B. He will open a company.

C. He has not decided on that.

D. He will do nothing.

【5】We can learn that______________ from the passage.

A. blindness is not a big problem

B. it’s easy to be a certified Google developer

C. nothing should get in the way of our dreams

D. Billy is a student of Stanford University

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网