题目内容

【题目】语法填空
“Sorry” is a word that people in Britain often say in their daily life.
One day while I was won the street, a young man ran by hurriedly, brushing(轻擦) against my handbag. He continued his way, but turned band said “sorry” to me. Even in a rush, he didn't fto say “sorry”. One day, after I bought some bananas, the shopkeeper was passing me the change, but I wasn't ready for it and a coin dropped onto the ground. “Sorry, Madam,” he said wbending to pick it up. I was swhy he said “sorry” to me. Another time, I stepped on a man's fat the entrance to a cinema. At the same time, we bsaid “sorry”.
Slowly, I got to know that when something unpleasant happens in daily life, the British don't cmuch about who is wrong. If someone is in trouble, a “sorry” is always n. Perhaps that is wI seldom see people quarrel on the buses or streets in Britain.

【答案】walking;back;forget;while;surprised;foot/feet;both;care;necessary;why
【解析】本文是一篇说明文,介绍了sorry这个词在英国人日常生活中被广泛使用,同时sorry也让人与人之间的关系更加和谐。
(1)考查现在分词。根据句意:一天,我在大街上散步。根据上下文可以看出这个句子是过去进行时,结合所给首字母可知该填写walking。所以答案是walking。
(2)考查副词。句意:他继续走他的路,但转身对我说了句“sorry”。结合所给首字母可知该填写副词back。所以答案是back。
(3)考查动词。句意:这个人虽然不停地跑着,也没忘记说sorry。结合所给首字母可知该填写forget。所以答案是forget。
(4)考查连词。句意:这个人一边说sorry,一边将掉在地上的硬币捡起。结合所给首字母可知该填写连词while,“当……时”。注意和when的区别,前者多强调动作的同时发生,后者主从动作有先后。所以答案是while。
(5)考查形容词。句意:我感到很惊讶,他居然对我说‘对不起'。(因为这不是他的错)。结合所给首字母可知该填写surprised。所以答案是surprised。
(6)考查名词。句意:还有一次,我在电影院的门口不小心踩到了别人的脚。一般的不可能两只脚都同时踩到,结合所给首字母可知该填写foot。所以答案是foot。
(7)考查代词。句意:我们两个都说了‘对不起'。结合所给首字母可知该填写代词both。所以答案是both。
(8)考查动词。句意:英国人不很在乎谁对谁错,结合所给首字母可知该填写care。所以答案是care。
(9)考查形容词。句意:如果某人处于困难之中,‘对不起'总是需要的”。结合所给首字母可知该填写necessary。所以答案是necessary。
(10)考查连词。句意:或许这就是我们为什么在英国很少见到大街上或者公共汽车上吵架的原因吧。结合所给首字母可知该填写why。所以答案是why。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
My name is Paul Miller. I was too fat before, but now I do not have this problem. My doctor tells me to jog(慢跑). So early every morning I run for two miles before breakfast. I do not run fast, but I do not stop to rest.
People call me a jogger. There are many joggers on my street. We often run together in the park or along the road. Jogging helps to keep us strong and healthy.
Jogging is very popular in the United States. People like to feel well and look nice. Some people do not jog, but they do not get fat. They work hard on their jobs and they do not need to run before they go to work.
Do you want to jog? Go to your doctor first. Your doctor can tell you something about jogging. My doctor tells me to eat only three meals a day. I feel healthy and my doctor is happy because I jog every day and I do not eat anything before or after meals.
(1)________ tells Paul Miller to jog.
A.No one
B.A PE teacher
C.A doctor
D.A jogger
(2)From the passage (短文) we know that people often jog _________.
A.after breakfast
B.in the park or along the road
C.to go to work
D.to get fat
(3)What's the result(结果) after Paul Miller started jogging?
A.A lot of people start to jog
B.He can eat something after meals
C.He feels healthy
D.Jogging is very popular in the USA
(4)Some people don't jog, but they don't get fat because __________.
A.they work hard
B.they are not ill
C.they likes eating snacks (零食)
D.they are doctors
(5)_________ first if you want to jog.
A.Eat much meat
B.Make friends with Paul
C.Work hard on your job
D.Go to your doctor

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网