题目内容

Do teenagers in small villages(村子) do chores at home? How about the teenagers in big cities? Here is a survey(调查). We asked 4,000 teenagers in China several questions. Half of them come from big cities like Beijing, Shanghai and Guangzhou. The others are from small villages(村子). We made a diagram(表格) of the result(结果) of our survey(调查). Let’s have a look at it. We found out that teenagers from small villages do more chores than those from big cities. Maybe it is because they live a harder life. Our advice to parents in big cities is that parents should give their children some chores to do. Doing chores teaches teenagers to take care of themselves.

Chores

2000 teenagers in small villages

2000 teenagers in big cities

Take out the trash

1600

1000

Sweep the floor

1200

850

Make the bed

1400

750

Do the dishes

1100

600

Fold the clothes

900

1500

1.They surveyed(调查)______ teenagers from small villages.

A. 1,000 B. 2,000 C. 3,000 D. 4,000

2.There are 1,000 teenagers from the cities who ______.

A. take out the trash B. do the dishes C. make the bed D. fold the clothes

3.Less than ______ teenagers in big cities sweep the floor and make the bed.

A. 500 B. 1,000 C. 1,500 D. 2,000

4.The number of teenagers ______ in big cities is bigger than that in small villages.

A. making the bed B. taking out the trash

C. folding the clothes D. doing the dishes

5.Why did they make the survey?

A. Because they don’t want teenagers in China to do chores at home.

B. Because they thought it’ll help teenagers to take good care of themselves to do chores at home.

C. Because they wanted to know if(是否)teenagers in China do chores at home.

D. Because they thought it’s not necessary for teenagers to look after themselves.

 

1.B

2.A

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要是关于一个青少年做家务社会调查。这个调查分别对来自小乡村和大城市的各2000名青少年进行的,内容包含了倒垃圾,拖地板,洗碗等。调查显示来自小乡村的青少年会做更多的家务。这也呼吁家长们要多让孩子们做点家务,这样他们学会照顾自己。

1.细节理解题。根据表格内容得知2000 teenagers in small villages两千名来自小乡村的青少年;故选B。

2.细节理解题。根据表格内容得知,有1000个来自城市的青少年倒垃圾,故选A。

3.细节理解题。根据表格内容得知,有850名来自大城市的青少年会拖地板,故选B,少于1000。

4.判断推理题。根据表格内容得知,有900名来自小乡村的青少年会叠衣服;而来自大城市的有1500名,故选C。

5.判断推理题。这个调查的目的是想告诉家长们,Doing chores teaches teenagers to take care of themselves.做家务可以让青少年学会照顾自己,故选B。

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网