题目内容

【题目】 Kobe Bryant was killed in a helicopter(直升机) crash on January 26th, 2020, in California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. He was 41 years old.

Bryant was an 18-time All-Star player. He won five NBA championships and two Olympic gold medals. He was widely considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20-year career with the Los Angeles Lakers.

The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions outside Los Angeles. Bryant lived south of Los Angeles and often used helicopters to travel around the area to save time and avoid Southern California traffic.

The cause of the crash is under investigation( ). It took place about 32 kilometers from Bryant's Mamba Sports Academy, a basketball training center in Newbury Park, California. Bryant was on his way to attend a youth basketball competition on Sunday with his daughter. Bryant and his wife, Vanessa, had four daughters.

When he retired(退 )from the NBA in 2016, Bryant was the third-leading scorer in NBA history with 33,643 points. He is widely expected to be elected to the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame this year.

The basketball world and the Los Angeles community reacted to Bryant's death with an outpouring of sadness, disbelief and support.

根据短文内容,选择最佳答案。

1How many people were killed in a helicopter crash in California?

A.Two.B.Seven.C.Nine.D.Five.

2Why did Bryant take this helicopter on January 26th, 2020?

A.Because he wanted to travel the area.

B.Because he wanted to save the time.

C.Because he wanted to avoid Southern California traffic.

D.Because he was on his way to attend a youth basketball competition with his daughter.

3What was the weather like that day when Bryant was killed in a helicopter crash?

A.Sunny.B.Foggy.C.Rainy.D.Cloudy.

4After Bryant’s death, what’s the reaction of the basketball world and the Los Angeles community?

A.Surprised.B.Excited.C.Terrible.D.Sad and dis-believable.

5What can we know according to the passage?

A.The helicopter carrying Bryant and others crash into a sea.

B.Bryant retired( 退 ) from the NBA in 2016, and was the third-leading scorer in NBA history with 33,634 points.

C.Bryant was widely considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20-year career with the Lakers.

D.Bryant is widely expected to be elected to the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame in 2019.

【答案】

1C

2D

3B

4D

5C

【解析】

这是一篇记叙文,文章主要讲述了NBA篮球明星科比和他的女儿在飞机事故中丧生,全世界的球迷都在默哀,事故的原因还在调查之中。

1细节理解题。根据文中第一段“Kobe Bryant was killed in a helicopter(直升机) crash on January 26th, 2020, in California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people.”可知Kobe Bryant,他13岁的女儿Gianna及其他七名人员全部坠机身亡,即总共9人坠机。故选C

2细节理解题。根据文中第四段“Bryant was on his way to attend a youth basketball competition on Sunday with his daughter.”可知那天科比和他的女儿在去参加一个青少年篮球比赛的路上。故选D

3细节理解题。根据文中第三段“The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions outside Los Angeles.”可知当时是有雾的天气情况。故选B

4细节理解题。根据文中最后一段“The basketball world and the Los Angeles community reacted to Bryant's death with an outpouring of sadness, disbelief and support.”可知篮球界和洛杉矶社区对科比的死反应强烈,充满了悲伤、怀疑。故选D

5推理判断题。根据文中“The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions outside Los Angeles.”可知载着科比和其他人的直升机在丘陵地区坠毁。所以A选项错误。根据文中第五段“When he retired(退 ) from the NBA in 2016, Bryant was the third-leading scorer in NBA history with 33,643 points.”可知科比在2016年从NBA退役,当时科比以33643分成为NBA历史上第三个得分王。而题干是“33,634 points”所以B选项错误。根据文中第二段“He was widely considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20-year career with the Los Angeles Lakers.”可知科比在洛杉矶湖人队20年的职业生涯中被广泛认为是他这一代最伟大的篮球运动员之一。与C选项句意相符。故C选项正确。根据文中“…He is widely expected to be elected to the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame this year.”可知在科比被广泛期待入选2020年奈史密斯纪念篮球名人堂。所以D选项错误。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 People use their mouths for many things. They eat, talk, shout and sing. They smile and they kiss. In the English language, there are many expressions about the word “mouth”. But some of them are not so nice.

For example, if you say bad things about a person, the person might protest and say “Do not bad mouth me.”

Sometimes, people say something to a friend or family member that they later regret because it hurts that people’s feelings. Or they tell the person something they were not supposed to. The speaker might say: “I really put my foot in my mouth this time”. If this should happen, the speaker might feel down in the mouth, In other words, he might feel afraid for saying the wrong thing.

Sometimes when one person is speaking, he says the same thing that his friend was going to say. When this happens, the friend might say: “You took the words right out of my mouth!” Sometimes a person has a bad or unpleasant experience with another person. He might say that experience “left a bad taste in my mouth”. Or the person has possibly had a very scary experience, like being chased by an angry dog. He might say, “ I had my heart in my mouth.”

Some people have lots of money because they were born into a very rich family. There is an expression for this, too. You might say such a person “was born with a silver spoon in his mouth”. This rich person is the opposite of a person who lives from “hand to mouth”. This person is very poor and only has enough money for the most important things in life, like food.

1When a man says “I had my heart in my mouth”, usually he means he is ________.

A.scaredB.excitedC.surprisedD.satisfied

2Your best friend Tony said what you were going to say, you might say:“________”

A.You were born with a silver spoon in your mouth

B.You took the words right out of my mouth

C.You really left a bad taste in my mouth

D.You really put my foot in my mouth.

3A person who lives from “hand to mouth” is very________.

A.happyB.healthyC.richD.poor

4According to the passage, ________ are not so nice.

A.some bad people’s mouthsB.some people using the word “mouth”

C.some expressions about mouthD.some things people use their mouths to do

【题目】 Guess what Facebook CEO Mark Zuckerberg and the United States president Donald Trump’s granddaughter, Arabella Kushner, have in common? 1 Although Chinese is known as one of the hardest languages to learn, a lot of people from different backgrounds are studying it.

On Novemeber 2, the 12th “Chinese Bridge” Competition was held in Zheng zhou, Henan . And more than 120 foreign students from 105 countries took part in it. 2 After it, the competitors also visited shaolin Temple, Longmen Grottoes(石窟)and other historical sites in Henan.

Although they have different reasons for learning Chinese, the competitors were all excited about the country’s rich culture and rapid development. Raissa, a 17-year-old girl, developed a strong emotional connection with China. 3 This led her to learn Chinese at a local Confucius Institute. Fascinated by Chinese culture, she has taken part in activities on traditional Chinese medicine and folk arts during her first trip to China. 4 For Fekete Marcell Zoltan, from Hungary, studying Chinese may offer him a better future job . “After graduation from high school, I would like to further my studies in China,” he said.

Since a bridge has been set up between the competitors and China , where will their journeys take them? Robert Davis, a director of a Chinese-language school in Chicago, may give you a reply. 5

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整,并在答题卡上将该项涂黑。

A.They all study Chinese as a second language.

B.Her dream is to study Chinese medicine to treat patients.

C.Her grandmother was cured by Chinese doctors three years ago.

D.Speech contests and talent shows were included in the competition.

E.He said Chinese would be the new international language in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网