题目内容

【题目】 Have you been to the school library lately? If you have, you’ve probably noticed that there is plenty of room for improvement. Something needs to be done to improve the school library.

The government and school leaders are all calling for better readers. They say that kids these days just don’t read enough! They say they watch too much television and play too many computer games. Well, if the adults want students to read more, they need to do their part to help the kids read.

When is the last time you spent time in the school library? You’ve probably noticed that there isn’t a very good selection of books. The collection of books is small, and the books on the shelves are old and outdated. The book have been falling apart(散开的)for a long time. It is not very fun to read a book that is missing pages or is torn or has dirty marks on it.

Not only the books old, but they are also very outdated. There isn’t a single book in the library that was written in the last 10 years. There have been so many new authors and new books that are great! Why can’t the students in this school have access to these great books? The school has got to put its money where its mouth is. If they want the students to read, give them better reading materials!

1The author wants the library to have more reading rooms, doesn’t he?

2What takes away students’ reading time?

3How are the books in the library?

4What damage have the students done to some books in the library?(Give one example)

5Whom does the author want to read the article?

Students, ____________, ______________etc.

6What should be done to improve the library?

【答案】

1No, he doesn’t.

2Watching TV and playing computer games.

3The collection of books is small, and the books on the shelves are old and outdated. And they may be torn, have missing pages or dirty marks.

4The students tear the pages of the books/make the books dirty.

5the government the school leaders.

6The school has got to put its money to improve the library, give the students better reading materials such as providing them with a bigger collection of books and up-dated new books.

【解析】

文章大意:本文主要介绍了图书馆里的书,这些陈旧且有污迹而且是过时的,作者在这里对政府和学校部门建议,进一步改善图书馆以及图书馆里的藏书,让书更加现代一点。

1主旨大意题。根据最后一段第一、二行Not only the books old, but they are also very outdated. There isn’t a single book in the library that was written in the last 10 years.“不仅这些书很旧,而且也很过时。图书馆里没有一本书是过去十年写的。”可知作者对图书馆里的书持否定的态度,因此他不主张有很多阅览室,故答案填No, he doesn’t

2细节理解题。根据第二段第二行They say they watch too much television and play too many computer games.“他们说他们看太多电视,玩太多电脑游戏。”可知看电视与玩电脑游戏花费了学生的阅读时间,故答案填Watching TV and playing computer games

3细节理解题。根据第三段第二、三、四行The collection of books is small, and the books on the shelves are old and outdated. The book have been falling apart(散开的)for a long time. It is not very fun to read a book that is missing pages or is torn or has dirty marks on it.“藏书少,书架上的书又旧又过时。这本书已经散架很久了。读一本缺页、撕破或有污迹的书不是很有趣。”可知书又旧又过时,有的书缺页、撕破并且有污迹,故答案填The collection of books is small, and the books on the shelves are old and outdated. And they may be torn, have missing pages or dirty marks

4细节理解题。根据文章第三段第三、四行It is not very fun to read a book that is missing pages or is torn or has dirty marks on it.“读一本缺页、撕破或有污迹的书不是很有趣。”可知撕破或者在书上乱涂,故答案填The students tear the pages of the books/make the books dirty

5细节理解题。根据第二段第一行The government and school leaders are all calling for better readers.“政府和学校领导都在呼吁更好的读者。”可知作者在这里批判政府和学校领导,文章想要给他们看,故答案填(1). the government (2). the school leaders

6推理判断题。根据最后一段第一行Not only the books old, but they are also very outdated.“不仅这些书很旧,而且也很过时。”第二、三行There have been so many new authors and new books that are great! Why can’t the students in this school have access to these great books?“有这么多的新作家和新书,是伟大的!为什么这所学校的学生不能读到这些好书?”,倒数第二行If they want the students to read, give them better reading materials! “如果他们想让学生阅读,就给他们提供更好的阅读材料!”可知,学校应该改善图书馆以及里面的阅读材料,让材料新一些,与时俱进一些,故答案填The school has got to put its money to improve the library, give the students better reading materials such as providing them with a bigger collection of books and up-dated new books

任务型阅读中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后根据关键词定位到文章具体位置,然后写出答案即可。

例如题目2中,关键词是takes away students’ reading time,可定位到文章二段第二行They say they watch too much television and play too many computer games.“他们说他们看太多电视,玩太多电脑游戏。”可知看电视与玩电脑游戏花费了学生的阅读时间,故答案填Watching TV and playing computer games

练习册系列答案
相关题目

【题目】Different countries have different customs. When you are in different countries, you should follow their customs.

In China, it`s impolite to talk when eating dinner. And you`re not supposed to start eating first if there are older people at the table.

Very often people who travel to the United States forget to tip(付小费). It is usual to tip waiters, taxi drivers andporterswho help carry your bags. Waiters expect to get a 15% tip on the cost of your meal. Taxi drivers expect about the same amount.

In England, make sure to stand in line even if there are only two of you. It`s important to respect(尊重) lines there. It`s a good idea to talk about the weather. It`s favorite subject of conversation with the British.

In Spain(西班牙)it`s a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner. People have dinner very late ,and restaurants do not generally open until after 9:00 pm.

In Saudi Arabia(沙特阿拉伯)men kiss one another on the cheek(脸颊).Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to do the same.

In Japan, people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time. When a person gives you a card, don`t put it into your pocket(口袋) as soon as you get it. The person expects you to read it.

Don`t forget to be careful of your body language to express something in conversations. A kind of body language that is acceptable in one culture may be impolite in another.

1How many countries are mentioned in this passage?

A.FourB.FiveC.SixD.Seven

2What does the underlined word“porters”mean in Chinese?

A.搬运工B.水电工C.建筑工D.环卫工

3If you travel to the US, you spend $200 on a taxi ride and $320 on a meal, you are supposed to tip _______in total.

A.$520B.$78C.$156D.$60

4Which of the following is True?

A.You are expected to kiss you host on the cheek in Japan.

B.Generally, restaurants don`t offer dinner after 9:00 pm in Spain.

C.It`s impolite to eat first if there are older people at the table in China.

D.You don`t need to stand in line if there are two people waiting for a bus in England.

5What does the passage mainly talk about?

A.Where to travel

B.How to tip in different countries

C.When to use body language

D.Customs in different countries.

【题目】 Last night my mother told me a story of an old man and I was touched by it. A girl became a volunteer in the activities of Deathbed Care, which meant ________ and taking care of a patient who was dying.

The girl was sent to look after an old man whose children lived abroadHe had cancer and was in great pain. Their living conditions were not satisfactory while the old man had a lot of savings, so she was expected to comfort him and keep up his ________ .

Every Saturday the girl came on time to keep him company, telling him stories. After a few days, the doctor found the patient much improved. The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom ________ at others.

But something that happened made the doctor uneasy and puzzled(困惑的). Each time the girl left, the old man would give her some money. The doctor did nothing to get involved in it, for he didn't want to make the old man ________ . Later the old man was in comas(昏迷) a few times. That showed he was dying.

When he was rescued(抢救) from the latest comathe old man told the doctor his last ________ , “I have deep sympathy(同情) for the girl. Will you be kind enough to help her ________ her studies?” But the doctor knew that her family was rich and she had no difficulty paying for her studies. Sometimes she ________ came to the hospital in her father’s car.

When the girl came at the weekend after the death of the old man, the doctor told her the bad news. She was very ________ and tears ran down her face. Then she handed $500 to the doctor, saying, “The old man had all along thought I came to do the job because I was poor. He gave me money so that I could_________ my schooling.”Now he got the answer to the puzzle. In the last period of his lifethe old man found it a real ________ to be able to help a girl badly in need. The story taught me that we are responsible for reaching out to others with kindness.

1A.visitingB.teachingC.leavingD.catching

2A.ideasB.emotionsC.spiritsD.abilities

3A.laughedB.shoutedC.smiledD.cheated

4A.unkindB.silentC.sleepyD.unhappy

5A.dutyB.storyC.wishD.answer

6A.finishB.improveC.chooseD.change

7A.neverB.evenC.stillD.just

8A.sadB.angryC.gladD.nervous

9A.preventB.examineC.allowD.continue

10A.promiseB.pleasureC.successD.surprise

【题目】C. Fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)

Can you remember where you were and what you were doing on Saturday, July 24, 2010? Probably not. However, at least 80,000 people around the world remember c1. They all shot videos about their lives on that particular day and uploaded (上传) them on the Internet. They hoped that their videos could be a p2 of a film.

After people had uploaded the videos, two famous directors, Ridley Scott and Kevin Macdonald, chose some videos and remade them into a complete film. It took them more than one year. The r3is Life in a Day, a 90-minute documentary (纪录片) about lives of ordinary people. The film starts with people waking up, brushing their teeth and preparing breakfast. Then it shows what people around the world do d4 the day.

To make the videos, people were given several basic questions: What do you love most? What do you fear most? Or simply, what’s in your pocket? People could also choose to shoot anything about their d5 life. Most of the stories were exciting and interesting.

One brief scene shows a Japanese boy who lives with his father in an apartment. When the boy says good morning to a picture of his mother on a table, we r6 his mother has died. The film also introduces us to many other memorable characters: an American soldier, an Afghan news photographer, a shoeshine boy…

The producers also sent about 400 cameras to people in the developing world who might not have heard of the project or were not connected to the Internet.

The film has m7 a lot of people, because everything shown in the film is so real and simple. It is about family, children, love, not being alone, not wanting to live through a war, feeling frightened of illness and death. That’s what life is.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网