题目内容
【题目】根据短文内容和首字母提示, 填写所缺单词。
Do you like traveling? How can you make your trip interesting? Here i【1】 some advice(建议).
Read!
Before you leave, you should find some information about the place, such as its g【2】, history and people.
You can understand that place better by reading.
Take p【3】
If you want to take some photos, remember to choose the most s【4】 sights(景色). Don't choose the sights you can see somewhere c【5】. For example, Qingdao and Ningbo are castal(沿海的)cities, so don't o【6】 take photos of the sea. You can take photos of other interesting things.
Taste!
You'd better taste some local food in the a【7】. Food in some places is very delicious. So why not taste it?
M【8】 you have just one chance(机会)to taste it in your life.
Write!
W【9】 you visit a place, you should take a pen and a notebook, so you can write down what you see and how you f【10】during the trip.
【答案】
【1】is
【2】geography
【3】photos
【4】special
【5】else
【6】only
【7】area
【8】Maybe
【9】When
【10】feel
【解析】
本篇文章主要就如何让旅途变得有趣快乐给出四条建议:阅读了解旅游地的信息;拍照留下美好的记忆;享受美食;用纸和笔记下所见所感。
【1】句意:这儿是一些建议。
根据“How can you make your trip interesting? Here__ some advice.可知,是here is/are句式;本文主要讲述旅行的建议,advice建议,不可数名词,且空位于advice前,故填is。
【2】句意:当你离开之前,你应该找一些关于这个地方的信息,例如他的地理,历史和人。
根据“Before you leave, you should find some information about the place, ”可知,当你离开之前,你应该找一些关于这个地方的信息;横线后面是history and people,结合首字母是g,可知本单词是地理geography。故填geography。
【3】.句意:照相。
根据横线后面的“If you want to take some photos, remember to choose the most s___4___ sights”,可知,如果你想拍照,找一些___的景色。空处前是take,可知此处是photos,故填photos。
【4】句意:如果你想照相,记得选择最特殊的风景。
根据后面的“Don't choose the sights you can see somewhere c___5___.”可知不要选择在别处可以看到的风景,上文应该是别处看不到的,也就是特殊的special,故填special。
【5】句意:不要选择在别处也能看到的风景。
根据前面的“If you want to take some photos, remember to choose the most s___4___ sights”,可知,如果你想拍照,找一些最特殊的景色。可知是不选择在别处也能看到的风景,其他的地方somewhere else。故填else。
【6】句意:不要只照大海。
根据后文的“You can take photos of other interesting things.”,你可以拍照其他有趣的东西,可知前文是不要只照大海。仅仅only。故填only。
【7】句意:你最好尝尝这个地区当地的食物。根据后面的“Food in some places is very delicious”结合首字母,可知是地区area,故填area。
【8】句意:或许这是你一生中能尝这些食物的仅有的一次机会。根据前面的“why not taste it?”,可知这“可能是”仅有的一次机会,故填Maybe。
【9】句意:当你要去某个地方,带一支笔和一个笔记本。
根据 “you should take a pen and a notebook, so you can write down what you see …”可知,当你要去某个地方,带一支笔和一个笔记本,结合首字母应该是when,故填When。
【10】句意:当你要去某个地方,带一支笔和一个笔记本,写下你所见到的和所想的。
根据“When you visit a place, you should take a pen and a notebook,”可知,写下你所见到的,结合横线前的how,可知是“什么感受”,故填feel。
【题目】 Students in Star Middle School will hold the activities in March to raise money for Project Hope.
School Uniform Show Ticket: 5 yuan each person Time: 7.00 p.m.一9:30 p.m. (March 23) Place: The school hall |
Kite Show Ticket: 5 yuan each person Time: 9:00 a.m. -11:00 p.m. (March 23) Place: The playground |
Flower Show Ticket: 2 yuan each person Time: 2:00 p.m.一4:30 p.m.(March 23) Place: The playground |
Flea Market Just bring your old things, such as books and toys. Students who need them will buy them. Ticket: free Time: 9:30 a.m.·11:30 a .m. (March 24) Place: Room 307 and Room 308 |
【1】Alice likes designing clothes. She can go to the
A.Kite ShowB.Flower ShowC.Flea MarketD.School Uniform Show
【2】What does the underlined phrase "Flea Market" mean in Chinese?
A.演唱会B.图书架C.菜市场D.跳蚤市场
【3】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The Flea Market costs nothing.B.The Kite Show is in the playground.
C.The School Uniform Show begins at 7: 30 p.m.D.The Flower Show lasts for two and a half hours.