题目内容
【题目】The chart shows the challenges people face when they settle in a new country and how the challenges vary according to people's ages.
The most challenging part for young people aged 18 to 34 is making new friends,a problem experienced by 46% of the people in this age group. However,only 36% of 35~54-year-old people find it hard to make friends,and even fewer people over 55(23%) have this problem.
55% of the people in the oldest age group find learning the local language is the biggest obstacle(障碍) when settling. In comparison,the youngest age group finds that easier,and the percentage of young people who have problems learning the local language is much lower,only 24%.
In contrast to their language-learning difficulties,only 22% of the people in the oldest age group have trouble finding accommodation(住所).However,this is a significant problem for the other two age groups.
In general,all age groups experience the same problems to some extent,but people over the age of 55 report that they face fewer challenges settling in a new country than the younger respondents(调查对象).
Percentage of Challenges
![]()
【1】How many kinds of challenges are mentioned in the chart?
________________________________________________________________________
【2】What is the biggest challenge for the people aged 18 to 34?
________________________________________________________________________
【3】What's the percentage of the people aged 35 to 54 who have problems learning the local language?
_________________________________________________________________________
【4】Which age group faces the fewest challenges according to the chart?
__________________________________________________________________________
【5】What do you think is the most challenging thing for you to live in another country?
___________________________________________________________________________
【答案】
【1】3./Three.
【2】Making new friends.
【3】25%.
【4】People aged over 55.
【5】Cultural difference. It can be very hard for me to get used to the different lifestyle.
【解析】
这篇短文主要讲述了图表显示了人们在新国家定居时所面临的挑战,以及这些挑战如何根据人们的年龄而变化。
【1】根据文中The most challenging part for young people aged 18 to 34 is making new friends;55% of the people in the oldest age group find learning the local language is the biggest obstacle(障碍) when settling.;In contrast to their language-learning difficulties,only 22% of the people in the oldest age group have trouble finding accommodation(住所).可知是3个问题,交朋友;语言;找住所。故填3./Three.
【2】根据文中The most challenging part for young people aged 18 to 34 is making new friends,可知是交朋友。故填Making new friends.
【3】根据文中及图表显示and the percentage of young people who have problems learning the local language is much lower,only 24%.可知是25%.故填25%.
【4】根据文中but people over the age of 55 report that they face fewer challenges settling in a new country than the younger respondents(调查对象).可知,55以上 的人们.故填People aged over 55.
【5】通读整篇短文可知,我认为在另一个国家生活,最具挑战性的是文化差异。我很难适应不同的生活方式。故填Cultural difference. It can be very hard for me to get used to the different lifestyle.
【题目】阅读下列五个动物的介绍,将其与上面动物园里的六个动物相匹配。其中一项为多余选项。
26.The animals are the largest animals on land today. Some of them weigh even about 5,000 kilograms and are about one meter high when they are born. When they are 12 years old, they can reach over three meters high. They are usually grey in color, having a long nose with large ivory.
26.The animals are the largest animals on land today. Some of them weigh even about 5,000 kilograms and are about one meter high when they are born. When they are 12 years old, they can reach over three meters high. They are usually grey in color, having a long nose with large ivory.
(续表)
27.The animals look like cats, but much bigger than cats. They are very ferocious( 凶猛的) and mainly eat meat. They are yellow and black all over their body and look very beautiful. Their tails are long and strong. The animals live in the thick forests and small animals are their food. |
28.This is a kind of cruel( 残暴的) animal so it's the king in the forest. It has a big head and two big eyes. It often jumps up and down with its mouth wide open. Its strong body makes it become a symbol of power. And it is also thought of a kind of lucky animals. |
29.The animals are one of the world's tallest mammals. They are wellknown for their long necks, long legs and spots. They have small “horns(角)” on top of their heads that grow to be about five inches long. These horns are used to protect their heads in fights. They weigh between 2,400 and 3,000 pounds and stand up to 19 feet tall! |
30.They are one of the most valuable animals in the world living only in China. They are white and black and look fat and funny. Each of them eats lots of bamboo every day. Some of them are sent to other countries, which shows that China is friendly to them. WWF chose the animal to be its symbol. |
【1】_______
【2】_______
【3】_______
【4】_______
【5】_______