题目内容

【题目】 Wild animals are important to us. They _______ together with us on the earth. The earth without_______is like the blue sky without clouds, and we_______will not live on without them. So we should see them as family members. But some people_______don't know the importance of protecting them. They kill wild animals for_______and other things. Every day many wild animals are killed. So lots of them have died out. We can't see_______any more. Today wild animals are becoming fewer and_______. If people don't protect them, they will die out. If this_______, there will be no animals left on the earth.

_______, many children have begun to know the importance of protecting wild animals. They ask____________to stop killing them. They also teach persons about the importance of protecting them. So far, many countries____________some laws to ____________people from killing and eating wild animals. Protecting wild animals is the ____________ of each of us. We should try our best to do that, ____________protecting them is protecting ____________. Let’s take action now.

1A.playB.comeC.live

2A.animalsB.plantsC.people

3A.as well asB.alwaysC.also

4A.realB.very muchC.still

5A.waterB.foodC.fruit

6A.itB.theyC.them

7A.lessB.fewestC.fewer

8A.goes onB.comes onC.moves on

9A.LuckyB.LuckilyC.Unlucky

10A.the otherB.anotherC.others

11A.have madeB.had madeC.make

12A.letB.allowC.keep

13A.ruleB.lifeC.duty

14A.becauseB.thoughC.so

15A.myselfB.ourselvesC.yourselves

【答案】

1C

2A

3C

4C

5B

6C

7C

8A

9B

10C

11A

12C

13C

14A

15B

【解析】

本文主要向我们介绍了野生动物的现况,呼吁我们保护野生动物。

1句意:它们和我们一起生活在地球上。

play玩;come来;live生活,生存。根据后文“and we___3___will not live on without them.”可知,没有它们我们也将无法生存,此处强调“生活,生存”。故选C

2句意:没有动物的地球就像没有云的蓝天。

animals动物;plants植物;people人们。根据“Wild animals are important to us.”可知,文章是在说动物对人类的重要性。故选A

3句意:没有它们,我们也将无法生存。

as well as像……一样好;always总是;also也。分析上下句可知,此处拿动物对人类的重要性与云朵和蓝天做类比,此处表示“我们也将无法生存”的含义,用于句中表示“也”。故选C

4句意:但是有些人仍然不知道保护它们的重要性。

real真的;very much非常;still仍然。分析句子可知,此处用于句中修饰动词don't know,所以用副词修饰,根据句意可知,此处表示“有些人仍然不知道保护它们的重要性”,强调“仍然”的含义。故选C

5句意:他们捕杀野生动物来获取食物和其他东西。

water水;food食物;fruit水果。根据句意可知,捕杀野生动物是为了吃或者动物身上的其他东西。故选B

6句意:我们再也看不到它们了。

it它;they它们,主格形式;them它们,宾格形式。根据前句“So lots of them have died out.”可知,如果动物灭绝了,我们就再也看不到它们了,此处many wild animals使用了复数形式且用于动词see之后,所以用其宾格形式。故选C

7句意:今天野生动物越来越少了。

less更少,修饰不可数名词;fewest最少的,修饰可数名词;fewer更少,修饰可数名词。分析“Today wild animals are becoming fewer and___7___.”可知,此处构成“fewer and fewer”短语,翻译为“越来越少”,修饰可数名词复数wild animals。故选C

8句意:如果这种情况继续下去,地球上就没有动物了。

goes on继续;comes on开始;moves on前进。根据前后文可知,如果不保护野生动物它们就会灭绝,如果这种情况继续下去,那么地球上就没有动物了。此处强调“继续”,故选A

9句意:幸运的是,许多孩子已经开始意识到保护野生动物的重要性。

Lucky幸运的;Luckily幸运地;Unlucky不幸运的。分析句子可知,此处表示“幸运的是”,用来修饰整个句子,所以用其副词形式。故选B

10句意:他们要求其他人停止杀害它们。

the other(两者中的)另一个;another(三者或以上的)另一个;others其他人/物。分析上下文可知,许多孩子知道了保护野生动物的重要性,所以呼吁其他人停止杀野生动物。此处强调“其他人”。故选C

11句意:到目前为止,许多国家已经制定了一些法律,以防止人们杀害和食用野生动物。

have made现在完成时;had made过去完成时;make一般现在时。根据句中时间状语So far可知,本句应用现在完成时,表示“许多国家已经制定了一些法律”的含义。故选A

12句意:到目前为止,许多国家已经制定了一些法律,以防止人们杀害和食用野生动物。

let让;allow允许;keep保持。分析句子可知,此处表示“防止人们杀害和食用野生动物”的含义,构成“keep sb from doing sth”短语。故选C

13句意:保护野生动物是我们每个人的责任。

rule规则;life生活;duty责任,职责。分析本句和下句“We should try our best to do that”可知,我们应该尽最大的努力去做,所以保护野生动物是我们每个人的责任。此处强调“责任”。故选C

14句意:我们应该尽我们最大的努力去做,因为保护它们就是保护我们自己。

because因为;though尽管;so所以。分析前后句可知,我们应该尽我们最大的努力去做的原因是保护它们就是保护我们自己,此处强调原因。故选A

15句意:我们应该尽我们最大的努力去做,因为保护它们就是保护我们自己。

myself我自己;ourselves我们自己;yourselves你们自己。分析句子可知,本句主语是We,所以此处强调“我们自己”。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do foreigners find online shopping fun or painful? Some of my foreign friends have shared their online shopping stories with me.

Ari James (US)

One of the first things I was told about China is Taobao. When I arrived in Nanjing, it didn't long to start buying things from Taobao. I bought bags, shoes and many other things. The most funny thing is that I once ordered 15 large doughnut pillows (甜甜圈枕头) for my teachers. The pillows arrived the very next day in such a huge bag that I carried it to the school like Father Christmas.

Christine (Australia)

I've been shopping online for nearly three years. Now I'm completely in love with Taobao. I can find almost everything I want on it. It took me a long time to get used to online shopping, since most online shops serve Chinese people. But as soon as I got the knack (诀窍), online shopping became quite easy.

Barbara Gordon (US)

I've only used Taobao a few times. Compared with website like Amazon, Taobao is worse. You have to be very careful about what you will buy in order to avoid scams (诈骗). If Taobao can try harder to fight against online scams, it'll be more successful.

Lindy (Canada)

I can't stop shopping on Taobao! I often search for what I want through Taobao for a whole day! I so crazy about traditional Chinese gifts. I won't miss this year's shopping day.

Information Card

1What Ari James bought online? ___________________

2Which country Christine is from? ___________________

3What Taobao needs to fight against according Barbara? ___________________

4What Lindy enjoy buying on Taobao? ___________________

5How many of the foreigners mentioned above enjoy shopping online? ___________________

【题目】 Albert Einstein was born on 14th March,1879 in Germany. He was a special person since he was born. Einstein wasn’t able to speak a word until three. He was interested in everything and full of creative ideas. He loved watching things carefully and asked a lot of questions about them. His questions were often hard to answer for teachers.

Einstein started school in 1885. Though he did well in math and science, he failed in many subjects like history, geography and languages. He was not the teachers’ favorite. He didn’t enjoy going to school. Einstein finished high school in Switzerland and entered a university in Zurich. He graduated as a teacher of math and physics in 1900.

After graduation, Einstein worked at the Patent (专利) Office. He spent much time studying physics. By 1909, Einstein had become a top scientist. Though he became successful in the field of science, he still put great effort in scientific research. Finally, he won the Nobel Prize for physics in 1921.

Einstein kept at his research until he died in 1955. Scientists studied his brain after his death to see if there was anything special about it. However, there was no answer.

Today many famous scientists still think Einstein is the smartest man in the world.

Albert Einstein — the Smartest Man.

Early life

Being able to speak at the of three.

Schooling

a university in Zurich after finishing high school.

graduation

Becoming successful in the field of science.

Later life

Keeping at his research until he died.

His brain — being studied after his ⑤ .

任务5:根据短文内容完成表格,每空一词。

1________

2________

3________

4________

5________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网