题目内容

In the 13th century. Marco Polo the world known Italian travelled saw many wonderful things in China. One of the things he discovered was money made of paper. People in the West did not have such kind of money until the I5th century. However the Chinese began to use it in the 7th century

Paper was invented by a Chinese man called Cai Lun almost 2,000 years ago. But it was not made in Europe until the year I 100. Four hundred years later, a German discovered that he could make the best paper from trees. After that countries rich in forests, such as Canada Sweden. America. Finland became the most important ones in paper making

Paper can be used in many ways. The common uses include newspapers magazines and books. But do you know that paper can be used for keeping warm? In Finland. the farmers wear paper boots to keep their feet warm in the snow. And even houses can be insulated(使绝缘)from heat or cold with paper.

However. we have to understand that paper still comes from trees now. If we keep on wasting so much paper, there will not be any trees left on the earth some day in the near future. Every day people throw away about 2, 800 tons of paper in our city. It takes 17 trees to make one ton of paper. This means that we are cutting down nearly 48.000 trees every day. The fact is that it takes more than 10 years for a tree to grow.

So we must start saving paper right now. We can use both sides of every piece of paper. We can make useful things out of used paper. We can use china cups instead of paper ones. When shopping, we can use fewer paper bags and reuse them if we have some

In short, we should keep a balance (平衡)between using paper and protecting trees, and do it now before it is too late.

1.When did the Chinese begin to use paper money?

A. In the 5th centum B. In the 6th century

C. In the 7th centum D. In the 15th century

2.Why did Canada become an important country in paper making?

A. Because it was a large country B. Because it had lots of forests

C. Because it was a very rich country D. Because the inventor was from Canada

3.In Finland. paper is used for______.

A. making beds B. reducing waste

C. making umbrellas D. keeping warm

4.According to the passage. how many trees are needed to make one ton of paper?

A. 10 B. 17. C. 2,800 D. 48,000

5.Paragraph 5 mainly talks about______

A. how paper boots are made B. how paper was invented

C. how we can save paper D. how we can make useful things

1.C 2.B 3.D 4.B 5.C 【解析】本文主要说明纸的历史,用途、制作等。 1.细节理解题。根据第一段最后一句However the Chinese began to use it in the 7t century然而中国在七世纪开始使用它(纸)故选C。 2.推断题。根据Four hundred years later, a German di...
练习册系列答案
相关题目

翻译语篇 阅读下面短文,将文中画线部分译为汉语或英语

Nowadays, most of people know little about our traditional culture----BaLing Opera. 71.Young people prefer to watch talent shows or something about the entertainment.

In order to inherit(传承) Chinese culture, create the cultural atmosphere and develop students’ interests for the opera. Recently, “ The One Yuan Theater” is set up by BaLing Opera Research Center. 72.That’s to say, you only need to spend one yuan watching the opera.

According to the report, one of the organizers tells us that this activity is to help students to learn more from the stage, not only from books. 73. On the stage, actors who wear different kinds of costumes performed very well. They acted the classical cultural story and the traditional drama. This month, more than 60 pupils from Yueyang Tower primary school and over 200 adults are invited to see the BaLing Opera. The small fans showed such a great interest in it, some small fans are even crazy about it.

It’ s known that the BaLing Opera Research Center has set up some after school classes for students to learn some basic knowledge about the traditional opera. 74. 并且从去年起学生的数目增长了。Now, “One Yuan Theater” is hot among the old and the young in YueYang.75.我希望越来越多的人能了解我们的文化。

1.______

2.______

3.______

4.______

5.______

1.年轻人更喜欢看才艺表演或有关娱乐的东西。 2.那就是说,你只需要花一元钱看巴陵戏。 3.在舞台上那些穿各种各样服装的演员表演得很好。 4.And the number of the students has risen since last year. 5.I hope more and more people can learn about our culture. ...

I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the most wonderful thing in the world.

Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she would say again, “it’s for Elizabeth. ”

I never saw her be angry, and never saw her cry. I knew she loved me—she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.

They never happened. And agulfopened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.

As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅)me.

I posted the letter and waited for her answer. None came.

My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.

Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠)and refolded many times.

Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.

1.The writer began to love her mother’s desk ______.

A. after Mother died

B. before she became a writer

C. when she was a child

D. when Mother gave it to her

2.The passage shows that ______.

A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter

B. mother was too serious about everything her daughter had done

C. mother cared much about her daughter in words

D. mother wrote to her daughter in careful words

3.The word “gulf” in the passage means ______.

A. deep understanding between the old and the young

B. different ideas between the mother and the daughter

C. free talks between mother and daughter

D. part of the sea going far in land

4.What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?

A. She had never received the letter.

B. For years, she often talked about the letter.

C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.

D. She read the letter again and again till she died.

5.What’s the best title of the passage?

A. My letter to Mother

B. Mother and Children

C. My mother’s Desk

D. Talks between Mother and Me

1.C 2.A 3.B 4.D 5.C 【解析】本文主要讲了作者从小就喜欢母亲的书桌,她和母亲之间从来心与心的交谈,因此她们之间有代沟。作者成年后,给母亲写信希望她原谅她,但一直没有收到回信,母亲在最后时刻把书桌留给了作者,作者深刻地感受到母亲表面上很冷酷,实际上内心很体贴自己的女儿。 1.C 推理判断题。根据I've loved my mother's ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网