题目内容

1.Everyone likes living in a clean environment.If the environment(环境) is bad,it will affect(影响)our body,and make us not feel well.Sometimes we may be terribly ill.At that time we don't want to work,and we have to stay in bed and rest at home.So the environment is very important to us.
It's germs that make us ill.There are germs everywhere,They are very small and you can't find them with your own eyes,but you can see them with a microscope(显微镜)They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing,Germs can always be found in dirty water.When we look at dirty water under the microscope,we shall see them in it.Germs can also be found in air and dust(灰尘).If you cut your finger,some of the dust from the floor may go into it,and you will have much pain in it.Sometimes the germs will go into all of your body,and you will have pain everywhere.
To keep us healthy,we should try our best to make our environment become cleaner and tidier.This needs us to act together.

56.The writer tell us thatD.
A.we like working when we are ill
B.germs can't live in the water.
C.we can't feel ill if the environment is bad.
D.we feel well when the environment is good.
57.Germs areA.
A.very small things that you can't see with your eyes.
B.the things that don't effect people.
C.the things that you can find with your eyes.
D.the things that are very big.
58.Where can germs be found?They can be foundB.
A.in air and dust          
B.everywhere
C.only in dirty water              
D.on the small thing
59.How will you feel if germs go into the finger that is cut?D
A.I will feel nothing.
B.I won't mind.
C.I will feel tense.
D.I will feel painful.
60.From the passage we know thatC.
A.environment doesn't affect our life
B.we don't need to improve our environment
C.germs may make us ill
D.if the environment is better,germs will be more.

分析 这篇文章讲述的是环境的好坏直接影响我们的生活,环境太差的话,我们就会不舒服,就会生病,我们应该让我们的环境更干净整洁,使我们保持健康.

解答 答案:56.D  细节推理题.根据第一段第一行句子If the envionment(环境) is bad,it will affect(影响)our bodies,and make us not feel well.如果环境太糟糕的恶化,就会影响我们的身体,使我们不舒服.可知当环境好的话,我们就会感觉很好.故选D.
57.A   细节理解题.根据第二段第一行句子They are very small and you can't find them with your own eyes.它们是非常小的,你不能用你自己的眼睛发现它们.可知细菌非常小,肉眼是看不到的.细菌能够使人们不舒服.故选A.
58.B  细节理解题.根据第二段第一行句子There are germs everywhere.可知到处都有细菌.故选B.
59.D    细节理解题.根据第二段第二、三行句子If you cut your finger,some of the dust from the floor may go into it,and you will have much pain in it.如果你的手指被切了,一些灰尘会进入伤口,你就会感到很疼.可知我会感到很疼痛.故选D.
60.C  主旨归纳题.根据整片文章内容及其句子第二段第一行句子 It's germs that make us ill.There are germs everywhere. 病毒让我们生病.到处都是细菌.可知文章告诉我们环境的好坏直接影响我们的生活,我们需要提高我们的环境质量,环境好的话,细菌就会更少.细菌能够使我们生病.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网