题目内容
【题目】 Do you know how to be a healthy kid? Here are some rules you should follow.
Keep a balance diet | Eat different food, especially fruit and vegetables. You may have your favorite food, but you'd better eat something different. If you eat different food, you will probably get more nutrients(营养物质) your body needs. |
Drink water and milk. | Drink water and milk as often as possible. When you're really thirsty, cold water is the No.1 choice. Milk is a great drink that can give you more calcium(钙) your body needs to grow strong bones. |
Listen to your body. | How do you feel when you are full? When you are eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Eating too much will not make you feel comfortable and will make you fat. |
Limit screen time. | Screen time is the time you watch TV, DVDs and videos, or using computers. It is good to take more exercise such as basketball, bike riding and swimming. You can't watch TV for more than two hours a day. |
Be active. | One thing you'd like to do, as a kid, is to find out which activity you like best. Find ways to be active every day. |
Follow these rules and you can be a healthy kid.
【1】You should eat different food especially__________.
A.meatB.hamburgersC.sweetsD.fruit and vegetables
【2】Which kind of drinks can give you more calcium?
A.Juice.B.MilkC.Cold water.D.Tea.
【3】According to the passage, you should follow __________ rules if you want to be healthy.
A.fiveB.nineC.fifteenD.thirteen
【4】It's good for you to watch TV___________ a day.
A.more than two hoursB.less than two hours
C.two to five hoursD.more than three hours
【5】Which of the following is true according to this passage?
A.When you're eating, you don't have to notice how your body feels.
B.You can eat your favorite food as much as possible.
C.You can watch TV as long as you like to get more information.
D.We should try to live in an active way in our life.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
本篇属于日常生活类文章,文章大意:这篇短文主要讲述了如何成为一个健康的孩子,文章给出了五条规则,例如:吃不同食物,多喝水和牛奶,听从身体的需要,限制坐在电视等屏幕的时间,每天要多活跃等。
【1】细节理解题。根据文章第二段内容First,eat different foods,especially fruit and vegetables。首先,吃不同的食物,尤其是水果和蔬菜,故此题选D。
【2】细节理解题。根据文章第三段内容Milk is a great drink that can give you more calcium牛奶是一种可以给你提供更多钙的好饮料,故此题选B。
【3】细节理解题。根据文章内容得知,这篇文章一共给我们讲了五条规则,从五行表格可判断,故选A。
【4】细节理解题。根据文中“You can't watch TV for more than two hours a day.”判断,看电视不能一天超过两个小时,B是少于两个小时,意思相近。故选B。
【5】判断推理题题。从文中“When you are eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full.”判断A错误。根据“You may have your favorite food, but you'd better eat something different.”判断B错误。根据“You can't watch TV for more than two hours a day.”判断C错误。.根据文章倒数第二段内容Find ways to be active every day每天找到活跃的方式,判断D正确, 故选D。