题目内容

【题目】 It is expected that Pacific Island countries will become popular with Chinese tourists in 2020.

Which one would you like to choose for your summer holiday?

Country

What you need to know

Language

Fiji

The beaches and the forests there are well worth seeing.

Fijian & English

Papua New Guinea

It is the largest Pacific Island country.

English & Tok Pisin

Kingdom of Tonga

It is the first country in the world to start a new day. The Royal Palace of Tongan is very famous.

English & Tongan

The Republic of Vanuatu

In Vanuatu, you'll find the world's only underwater post office.

English, French & Bislama

1Which country is the first one to start a new day?

A.Fiji.B.Papua New Guinea.C.Kingdom of Tonga.D.The Republic of Vanuatu.

2People go to Fiji for their holidays mainly because .

A.things there are well worth seeingB.the underwater post office is exciting

C.they want to stay in the Royal PalaceD.it is the largest Pacific Island country

3Which language is spoken in all the four Pacific Island countries?

A.Tok Pisin.B.Bislama.C.French.D.English.

4What is the purpose of the text?

A..To ask for some help.B.To offer holiday choices.

C.To answer a question.D.To introduce some languages.

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】

预计2020年太平洋岛国将受到中国游客的欢迎。文章提供了四个好的假期选择,并分析了你需要知道什么,做什么,以及语言要求。

1细节理解题,根据“it's the first country in the world to start a new day.”这是世界上第一个开始新一天的国家,故选C

2细节理解题,根据“The beaches and the forests there are well worth seeing.”岛上的沙滩和森林都很值得一看,故选A

3细节理解题,根据language一列,都有English,故选D

4细节理解题,根据“Which one would you like to choose for your summer holiday?”你暑假应该选哪一个?可知提供假期选择,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On my way to the hospital where my mother was staying, a feeling of worries swept over me. The sky was clear and the wind was gentle, but it didn’t make me feel any better, because I was so worried about my mother.

Rushing into the ward (病房), I saw a woman with short hair lying on the bed in a mess, and in her arms a little baby was crying. As the woman turned around, I realized it was my dear mother. With tears running down my cheeks, I gave her a big hug. Then I noticed my little brother—a cute and small baby who was like a toy. Seeing him, I thought everything was just like a dream.

When my friends congratulated me on the birth of my little brother, every cell ( 细胞) in my body resisted (抵制), because I didn’t feel any joy. I felt so worried that I couldn’t imagine what life would be like living with a baby. Anyway, another new start of my life in a two-child family began.

At 5 every morning, I would be woken up by his crying. Then I had to play with him and try my best to make him happy. Yes, I had to act like a big sister. At first, I was tired of this, since nursing isn’t an easy job. But one day, while we were playing in front of the mirror, I smiled at him and suddenly he smiled back. Melted (融化于) by his cuteness, my heart was full of happiness.

All my tiredness was gone. I realized that living with a baby wasn’t always terrible. There was a moment when my father and I were dressing him while my mother was feeding him, and he suddenly stopped eating to look at me. A big smile appeared on his face. At that moment, we all laughed.

I’ve gradually found that life is more interesting ever since his birth. I also realized how hard my parents must have worked when I was a kid. I love my family.

The only-child days in my family are gone. I’m excited to start an unforgettable journey in my life with my dear brother.

1What does the new-born brother really mean to the writer according to the passage?

A.Worries.B.Tiredness.C.New start of life.D.Ending of being loved.

2Which of the following is TRUE?

A.The brother’s birth brought the family a mess.

B.Dressing and feeding are the girl’s work for his brother.

C.The writer was not pleased to have a brother when she first saw him.

D.The writer’s tears represented her sadness that her mother loved the baby only.

3What made the writer change her feeling about the little brother?

A.Nursing work.B.Little brother’s smile.

C.A big hug with Mum.D.Friends’ congratulations.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网