题目内容

【题目】

A. various B. walking C. settled D. simply E. awarded

Free energy is everywhere around us, There are many ways to make and collect energy from 1 sources(来源)like the sun, wind, water, etc. But people always make things difficult by not using these sources of energy. In the last few years there have been a great number of new ideas for generating(产生)energy. People suddenly realized that everyday things can be a source of energy. For example, riding a bike, running or just2, etc. But, is there anything else that can be used for collecting energy? We 3 have to change our way of thinking if we want to change the world.

So comes the idea of solar(太阳能)roadways. Are they the road of future? Why don't we use them for collecting energy?

The US Department of Transportation 4 $100,000 to Solar Roadways to build the first ever Solar Road.

【答案】

1A

2B

3D

4E

【解析】

本文介绍了我们周围的能源,特别指出了利用太阳能的公路。

1句意:从太阳、风、水等各种来源制造和收集能源的方法有很多。

根据like the sun, wind, water, etc可知,能源的种类是多种多样的;various是形容词,表示多种多样的,放在此处修饰名词sources。故选A

2句意:例如,骑自行车、跑步或只是步行等。

根据句中的for example可知,此处是在举例表述能量的来源,所以此处用walking符合题意,walking是名词,表示步行。故选B

3句意:如果我们想改变世界,我们只需要改变我们的思维方式。

根据上文But, is there anything else that can be used for collecting energy?以及下文So comes the idea of solar(太阳能)roadways.可知,在考虑能量的来源时,我们要想到收集能源,所以有了太阳能道路,所以此处是如果我们想要改变世界,我们只需要改变我们的思维方式;simply是副词,表示仅仅,用在此处符合题意。故选D

4句意:美国交通部给太阳能公路(项目)10万美元,用于建造第一条太阳能公路。

根据句中的$100,000可知,此处是交通部授予太阳能公路项目10万美元;award是动词,表示授予,用在此处符合题意。故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Jane Eyre(简爱)tells the story of a good and independent woman, who does not depend on others and does not give up even facing many difficulties. Jane is poor and an orphan(孤儿)and is treated badly by her rich aunt and cousins. She is sent away to a school where the pupils are treated very badly. Jane remains strong, because she knows she is good. And when she had the chance to run away, she does. Jane takes a job in the house of a rich man called Mr Rochester.

Jane falls in love with Mr Rochester who is twenty years older than her. Jane is sad when Rochester brings a beautiful woman Blanche to his house. Jane thinks Rochester will marry Blanche. So she decides to leave. Rochester asks her to stay but she will not. She tells him she loves him and says that she is poor and not beautiful, but it does not mean that she has no feelings. She speaks to Rochester as a ‘spiritual equal’.

Rochester asks Jane to marry him and she agrees, but on the day of the wedding she finds out that Rochester is already married. Jane decides to leave and even though Rochester says his wife is mad and begs Jane to stay, she cannot. Jane will not stay with a man who is already married. She has no family to protect her and no money, but she is proud and she wants to do the right thing.

When Jane Eyre by Charlotte Bronte was first published, it was called an autobiography(自传). In Jane Eyre, Charlotte Bronte, like Charles Dickens, shows the double-standards in Victorian Britain. The poor and especially orphans were not given any protection by the law, they were seen as animals not humans. The rich lived a life of luxury(奢侈) and by giving a little money to charity they thought they had done their best.

1What does the underlined “independent” mean in the first paragraph?

A.坚强的B.大方的C.自立的D.严谨的

2In this passage, how many names in the book are mentioned?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five

3The ‘double-standards’ in Victorian Britain refers to ________.

A.the unequal rights between men and women

B.the different thoughts between adults and children

C.the huge differences between the rich and the poor

D.the different lives between material and spiritual worlds

4The passage is mainly about ________.

A.British life in the 19th centuryB.English literature

C.Charlotte Bronte’s life and worksD.the book Jane Eyre and its value

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网