题目内容

【题目】 Edward rose early on the new-year morning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to_______that to those he might meet.

When he came back, his father gave him two bright, new silver________.

His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some pretty ________that he had seen at the bookstore.

He left the house with a light heart, ________to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family.

"I wish you a Happy New Year, "said Edward, as he was passing on. The man shook ________head.

"You are not from this country?"said Edward. The man again________his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth, and to the_________shaking with cold, as if (好像) to say, "These little ones have had_________to eat for a long time.

Edward quickly understood that these poor people were________trouble. He took out his dollars, and gave one to the man, and the other to his wife.

They were_________and said something in their language, which doubtless meant, "We thank you so much that we will_________you all the time."

WhenEdwardcamehome,hisfatheraskedwhatbookshe hadbought.Hehunghisheadamoment,_________quickly lookedup. "Ihaveboughtnobooks," saidhe. " I gavemymoneyto somepoorpeople,whoseemedto bevery_________then."He went on,"IthinkIcanwaitformybookstillnextNewYear."

"Mydearboy,"saidhisfather," herearesomebooksfor you, moreasa_________foryourgoodnessof heartthanasanew year gift." "Isawyougivethemoney_________tothe poorGerman family. Itwasnice foralittle boytodoso.Bealwaysreadyto helpothersandeveryyearofyourlifewill betoyoua Happy New Year."

1A.agreeB.repeatC.cleanD.build

2A.dollarsB.cakesC.flowersD.cards

3A.videosB.ticketsC.booksD.stones

4A.expectingB.offeringC.refusingD.checking

5A.yourB.myC.herD.his

6A.noddedB.shookC.movedD.lifted

7A.studentsB.childrenC.actorD.adults

8A.nothingB.somethingC.anythingD.everything

9A.onB.atC.inD.under

10A.excitedB.surprisedC.angryD.bored

11A.mindB.beatC.hateD.remember

12A.ifB.andC.butD.so

13A.tiredB.healthyC.hungryD.thirsty

14A.modelB.coinC.toyD.prize

15A.sadlyB.happilyC.slowlyD.exactly

【答案】

1B

2A

3C

4A

5D

6B

7B

8A

9C

10A

11D

12C

13C

14D

15B

【解析】

本文是一篇记叙文。主要讲述一个叫爱德华的小男孩,用父母给自己的两美元去帮助更需要的穷人。最后小男孩从爸爸那得到了喜欢的书作为对他善良的奖赏。

1句意:然后他跑到街上对他遇到的人重复他刚才在家里说过的话。

agree同意;repeat重复;clean清理;build建造。分析句意,此处指跑到街上对他遇到的人重复在家里说过的话。此处表示重复,故选B

2句意:当他回到家,他父亲给了他两枚新的闪闪发光的银币。

dollars美元;cakes蛋糕;flowers花;cards卡片。分析句意,此处指父亲给了爱德华两个银元。故选A

3句意:他早就希望能买一些他在书店里看到的漂亮的书。

videos录像带;tickets票;books书;stones石头。根据at the bookstore可知是买书。故选C

4句意:他高兴地离开了家,希望去买书。

expecting期望;offering提供;refusing拒绝;checking检查。根据语境可知他期望去买书。故选A

5句意:男人摇了摇他的头。

your你的;my我的;her她的;his他的。分析句意,男人应该是摇了摇他自己的头。故选D

6句意:男人再一次摇了头,因为他听不懂或说不出他的语言。

nodded点头;shook摇头;moved移动;lifted举起。根据语境可知听到爱德华的问题之后男人再一次摇头了。故选B

7句意:但是他指了指他的嘴,又指了指冻得发抖的孩子。

students学生;children孩子;actors演员;adults成年人。根据下文的These little ones可知用children。故选B

8句意:这些小家伙们已经很长时间没有东西吃了。

nothing无事;无物;something某事;某物;anything任何事物;everything每件事情。根据上文"男人指了指他的嘴,又指了指那些冻得发抖的孩子"可知他们应该好长时间没有东西吃了。故选A

9句意:爱德华很快理解了这些可怜的人现在处于困境中。

on在…上;at(表示位置)在;在(某时间或时刻);in在…里面;under在…下面。分析题干,此处考查固定搭配in trouble处于困境中。故选C

10句意:他们很兴奋并且用他们的语言说了一些话。

excited兴奋的;surprised惊奇的;angry生气的;bored无聊的。根据上文可知爱德华把自己的两个银元给了这家人。因此这家人很兴奋。故选A

11句意:我们是如此感谢你我们会一直记住你的。

mind介意;beat打败;hate讨厌;remember记住。根据语境可知这一家人非常感谢爱德华会永远记住爱德华。故选D

12句意:他低头片刻但是他很快抬起头来。

if如果;and并且;but但是;so因此。此处抬头与前文低头对比,表示转折。故选C

13句意:我把我的钱给了一些可怜的人,他们看起来很饿。

tired累的;healthy健康的;hungry饥饿的;thirsty口渴的。根据上文可知这家人很长时间没有吃东西,应该是饥饿的。故选C

14句意:里有几本书送给你,与其说是作为新年礼物,不如说是作为对你善良心灵的奖赏。

model模型;coin硬币;toy玩具;prize奖品。根据语境可知此处指对爱德华善良的奖赏。故选D

15句意:我看到你愉快地把钱给了可怜的德国家庭。

sadly悲伤地;happily愉快地;slowly缓慢地;exactly确切地。根据语境可知男孩愉快的把钱送给了德国那家人,并没有表示出不愿意的意思。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What is the future of AI(人工智能)? Will it be a good thing? We asked four students what they think.

TinaI believe AI will be more useful in our future lives. It's now used in many fields, like phones and medicine. No one really knows what will happen if machines become smarter than humans. However, I'm sure AI will help us solve many problems.

BillI am worried that people create something that can be better than themselves. In the near future, AI will develop at a high speed. Humans may be replaced because AI robots will do lots of human jobs.

MaryI really think that AI will change the way we work, the way we live. And the way we think. Imagine if we could put a CPU inside our brain! Soon we'll be able to improve our math and memory. How exciting!

JohnThink of what's happening right now. Some robots are used to kill animals under human orders. The media often gives the impression that human-level AI of the sort we see in sci-fi movies is just around the corner, uncomfortably close. I think the killing-decision thing should not be given to the machine. Otherwise, Al will be very dangerous for humans. We need to be careful about what we ask machines to do.

1Who believes AI will help us solve many problems?

A.Tina.B.Bill.C.Mary.D.John.

2Bill thinks humans will be replaced because________.

A.we can't improve our memoryB.AI robots will do human jobs

C.we can put a CPU in our brainD.AI can help in the medical field

3Which of the following best describes John's attitude(态度)to AI in the future?

A.Worried.B.Hopeful.C.Curious.D.Uninterested.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网