题目内容

【题目】完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABCD项中,选出最佳选并在答题卡上将该项涂黑.

The clock struck eleven at night. The whole house was____except my room which was as bright as the daytime. Everyone was in bed except me. Under the____light, I looked sadly at the huge pile of books. I was going to have my____the next day."When can I go to bed?"I asked myself. I didn't answer, in fact I dared not.

The clock struck 12."Oh, dear !"I cried."ten more books to read before I can go to bed ! "We pupils are the poorest creatures in the world. Dad does not____me on this. He did not have to____ so hard when he was a boy

The clock struck one. I was quite hopeless now. I forgot all I had learnt. I was too____to ____to work hard next time,Amen."____were heavy,so heavy that I could____open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell_____.

1A.busyB.noisyC.darkD.quiet

2A.weakB.softC.gentlyD.strong

3A.day tripB.examC.activityD.lesson

4A.agree withB.depend onC.learn aboutD.think of

5A.doB.rememberC.workD.read

6A.excitedB.hopefulC.tiredD.angry

7A.beginB.sayC.learnD.promise

8A.mouthB.eyesC.earsD.hands

9A.hardlyB.justC.almostD.already

10A.downB.illC.overD.asleep

【答案】

1C

2D

3B

4A

5C

6C

7D

8B

9A

10D

【解析】

短文主要讲述作者为考试熬夜学习的情况。

1句意:整个房子是黑的,除了我的房间像白天一样明亮。

A. busy忙碌的;B. noisy嘈杂的;C. dark黑暗的;D. quiet安静的。根据后面“which was as bright as the daytime像白天一样明亮”可知,前面应该是黑暗的。故选C

2句意:在强烈的灯光下,我难过地看着那一大堆书。

A. weak 虚弱的;B. soft柔软的;C. gently温柔地;D. strong强烈的。根据前文“except me which was as bright as the daytime除了我像白天一样明亮”可知,应该是强光下。故选D

3句意:第二天我将要考试。

A. day trip日间旅行;B. exam考试;C. activity活动;D. lesson课。根据前句“I looked sadly at the huge pile of books.我伤心地看着那一大堆书。”可知,应该明天有考试。故选B

4句意:爸爸对我这个观点并不赞同。

A. agree with同意;B. depend on依靠;C. learn about学习关于;D. think of想起。根据下句“He did not have to5so hard when he was a boy.”可知,此处应该是不同意我的观点。故选A

5句意:他小时候没这么努力学习。

A. do做;B. remember记得;C. work工作;D. read读。根据前文Dad does not___4___me on this.可知,爸爸小时候没这么努力学习。work hard意为“努力学习”。故选C

6句意:我太累了。

A. excited兴奋的;B. hopeful希望的;C. tired累的;D. angry生气的。根据上文 The clock struck one. 钟敲了一下”可知是凌晨一点,作者应是太累了。故选C

7句意:我太累了,承诺下次再努力吧。

A. begin开始;B. say说;C. learn学习;D. promise承诺。根据后面to work hard next time应该是承诺下次努力学习;promise to do sth.承诺做某事。故选D

8句意:眼睛很重。

A. mouth 嘴;B. eyes眼睛;C. ears耳朵;D. hands手。由were可知,主语应是复数;根据后面“open them”可知是眼睛。故选B

9句意:眼睛很重,我无法睁开。

A. hardly几乎不;B. just仅仅;C. almost 几乎;D. already已经。根据前文“so heavy”可知,我太困了几乎不能睁开眼睛。故选A

10句意:过了几分钟,我趴在桌子上睡着了。

A. down 向下;B. ill病的;C. over结束;D. asleep睡着的。根据with my head on the desk可知,我趴在桌子上睡着了。fall asleep睡着,固定短语。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容理解选择正确答案。
C
What is your favorite color? Ask famous persons like Cate Blanchett, Scarlett Johnson, and Bono (singer for the band U2), and maybe they will say “green.” That’s not because these artists like the color green best. Instead, they are interested in green fashion.
Green fashion is about making (and wearing) clothes that are good for humans, animals, and the Earth. In the past, green fashion made people think of ugly clothes. But today, green fashion is different. It is about looking good and caring about the Earth and other people. You can have interesting clothes and be green.
Around the world, green fashion is becoming popular. For example, the U.K. company People Tree sells men’s and women’s clothing and accessories(配搭物). They are made from natural fabrics(织物) like cotton and wool. Workers who make the clothes are from countries like Kenya(肯尼亚), and Bangladesh(孟加拉国). People Tree pays the men and women good money for the clothes they make.
Singer Bono and his wife also started a clothing company called EDUN. When the clothes are sold, EDUN uses most of the money to help people around the world.
(1)From this passage, we know that “green fashion” means________.
A.putting green color on your face
B.making clothes from green trees
C.wearing the color green all the time
D.wearing clothes that are good for the Earth
(2)Today, green fashion is ___________.
A.the same as it was in the past
B.making people work harder
C.more popular and interesting
D.mostly popular with famous persons
(3)Which sentence about green clothing companies is true?
A.They are all in Africa.
B.They do not pay their workers well.
C.They make clothes only for women.
D.They use natural fabrics to make clothes.
(4)What does EDUN do?
A.It teaches people to make clothes.
B.It makes interesting clothes for teenagers.
C.It sells clothes and uses the money to help people.
D.It pays people good money for the clothes they make.

【题目】 In the world ,soccer or football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.

To remember 2014 FIFA World Cup, children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called “Dream World Cups ”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a blue bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama. Some football teams will have games there.

Are you a football fanThe World Cup makes more and more people interested in (对……感兴趣)football. Teenagers(青少年)like playing and watching football. Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favorite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.

1If a country wants to take part in the World Cup ,she must have_____.

A. Many football fansB. a very good team

C. many football playerD. a big playground

2The next World Cup will be held in_______.

A. 2018B. 2017C. 2016D. 2019

3From the passage, in the picture children drew many things except(...之外)______.

A. people playing football

B. pictures of some football stars

C. a sunny sky

D. flowers

4In “Dream World Cup”,the children drew the flags of some countries____.

A. to show their love for their own country

B. to tell the people their stories

C. to show their good wishes for the football teams

D. to show their new ideas about football

5Many teenagers get the pictures of some football stars because______.

A. they are interested in football

B. they are football fans

C. they think their favorite players are great

D. all of A, B and C

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网