题目内容
【题目】 Thanks to the world-famous Colombian writer Garcia Marquez, many people think of Latin America was a land of magic. In Marquez’s books, impossible things happen in this part of the world.
Where does the magic in his book come from? It may come from the mixture of different cultures in Latin America. Although some of their differences have caused problems, they have also been a kind of beauty and encouraged people in Latin America to be more open-minded. Most of the people there speak the same language--Spanish.
Latin America’s environment is quite diverse. People can enjoy beautiful sunshine on the Caribbean islands, ride horses in the green grasslands of Pampas, and experience the snow-covered mountains in the Andes. It even has the world’s biggest rainforest--the Amazon. Many of the world’s most unusual plants and animals live there.
The music and dance of Latin America is quite well-known. Latin American people have created the samba, rumba, chacha and tango. People often dance at parties. Latin dances are cheerful and can bring strangers together.
Latin America is an open and wonderful place. Its diverse environment and cultural traditions have made it a great place to visit.
【1】The magic in Marquez’s books may come from ________ in Latin America.
A.natural environmentB.the same languageC.different culturesD.unusual plants
【2】Most of people in Latin America speak ________.
A.FrenchB.SpanishC.GermanD.English
【3】The underlined word “diverse” in Paragraph 3 probably means “________ ”.
A.多样的B.公平的C.适当的D.有益的
【4】The ________ of Latin America can bring strangers together.
A.snow-covered mountainsB.biggest rainforest
C.beautiful sunshineD.cheerful dances
【5】This passage is probably taken from a ________.
A.book reviewB.grammar bookC.travel magazineD.science report
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
这是一篇说明文。由于世界著名的哥伦比亚作家加西亚马尔克斯,许多人认识到拉丁美洲是一块神奇的土地,作者介绍了拉丁美洲的多样的环境,丰富的文化等等。
【1】细节理解题。根据Where does the magic in his book come from? It may come from the mixture of different cultures in Latin America.可知那些迷可能来自丁美洲不同文化的混合,对比选项,故选C。
【2】细节理解题。根据Most of the people there speak the same language—Spanish可知拉丁美洲大部分人说西班牙语,故选B。
【3】词义猜测题。根据后文People can enjoy beautiful sunshine on the Caribbean islands, ride horses in the green grasslands of Pampas, and experience the snow-covered mountains in the Andes.“人们可以在加勒比海群岛享受美丽的阳光,在潘帕斯的绿色草原上骑马,体验安第斯山脉的雪山。”可知拉丁美洲的环境变化多样,故选A。
【4】细节理解题。根据Latin dances are cheerful and can bring strangers together可知“拉丁舞很欢快,能把陌生人聚在一起。”故选D。
【5】推理判断题。根据短文主要介绍了拉丁美洲的多变的环境,混合的文化等,对比选项,可知这篇短文可能来自旅行杂志,故选C。