题目内容

【题目】 Answer the questions.

The place is perfect, the weather is wonderful, but if you’re with the wrong person, a vacation can be a disaster!

Joe 28, a flight attendant

Last October, I went on vacation to Thailand for two weeks with my girlfriend, Mia. The vacation began well. We spent two days in Bangkok and saw the Floating Market and the Royal Palace. But things went wrong when we left Bangkok. I wanted to stay in hostels, which were basic but clean, but Mia said they were too uncomfortable. So we stayed in very expensive hotels. I wanted to experience the local atmosphere, but Mia just wanted to go shopping. I thought I knew Mia well, but you don’t know a person until you travel with him or her. It was awful! We argued about everything.

For our last four days we went to Ko Chang, a beautiful island. It was like being in paradise. The weather was beautiful and the beaches were wonderful, but we just sunbathed without speaking. We spent our last night back in Bangkok, and we met some travelers from Australia. They were really friendly, and Mia started flirting with one of the boys. That was the end.

When we arrived at O’Hare International Airport the next day, we decided to break up. I took hundreds of photos, but when I got home I didn’t show them to anyone.

Laura 26, a nurse

Last spring, my best friend Isabelle and I booked a vacation in Costa Rica(哥斯达黎加). We rented a small house for a week with a fantastic view of the ocean. At the last minute, another friend, Linda, asked if she could come, too. We felt sorry for her because she had problems with her boyfriend, so we said yes.

Costa Rica was magical and the weather was perfect, but the vacation was a disaster for one simple reason: Linda was so cheap! She has a good job so she’s not poor, but she just didn’t want to pay for anything. When we went sightseeing, she didn’t want to go on any cruises or do any nature activities that cost money. When we went on a zipline tour, she complained that it was too expensive. When we went to have lunch or dinner, she always wanted to go to cheap restaurants or she bought a sandwich and ate it in the house. But the night I invited her and Isabelle out on my birthday, she chose the most expensive food on the menu! The worst thing was that although Isabelle and I paid for the house, Linda never once bought us a coffee or a snack.

I’d love to go back to Costa Rica one day … but without Linda!

1Did Joe get along well with his girlfriend Mia during their vacation in Thailand?

2What job does Joe do?

3Instead of experiencing the local atmosphere, what did Mia want to do?

4Who went on a vacation with Laura in Costa Rica?

5What did Linda choose on Laura’s birthday?

6Do you agree with the sentence “You don’t know a person until you travel with him or her”? Why or why not?

【答案】

1No,he didn’t.

2A flight attendant.

3Mia just wanted to go shopping.

4Linda,Isabelle and I

5She chose the most expensive food on the menu!

6Yes,I do. Because the place is perfect, the weather is wonderful, but if you’re with the wrong person, a vacation can be a disaster!

【解析】

文章大意:虽然地方很完美,天气也很好,但是如果你和错误的人在一起,度假可能是一场灾难!乔28岁,空中服务员。去年十月,他和女朋友米娅去泰国度假两周。他们在曼谷度过了最后一晚,遇到了一些来自澳大利亚的旅客。因为米娅和其中一个男孩调情。第二天他们决定分手。劳拉26岁,护士。去年春天,劳拉和她最好的朋友伊莎贝尔在哥斯达黎加订了一个假期。还有伊莎贝尔的一个朋友琳达。当劳拉邀请她和伊莎贝尔在我的生日那天晚上,她选择了菜单上最贵的食物!最糟糕的是,尽管劳拉和伊莎贝尔付了房钱,琳达却从来没有给她们买过咖啡或点心。劳拉很想有一天回到哥斯达黎加但是没有琳达!

1细节理解题。根据When we arrived at O’Hare International Airport the next day, we decided to break up. 当我们第二天到达奥黑尔国际机场时,我们决定分手。可知,故答案为No,he didn’t.

2细节理解题。根据Joe 28, a flight attendant28岁,空中服务员。可知,故答案为A fight attendant.

3细节理解题。根据I wanted to experience the local atmosphere, but Mia just wanted to go shopping. 我想体验一下当地的氛围,但米娅只是想去购物。可知,故答案为Mia just wanted to go shopping.

4细节理解题。根据Last spring, my best friend Isabelle and I booked a vacation in Costa Rica.At the last minute, another friend, Linda, asked if she could come, too. 去年春天,我和我最好的朋友伊莎贝尔在最后一分钟预订了去哥斯达黎加的假期,另一个朋友琳达问她是否也能来。可知,故答案为Linda,Isabelle and I

5细节理解题。根据But the night I invited her and Isabelle out on my birthday, she chose the most expensive food on the menu! 但当我邀请她和伊莎贝尔在我的生日那天晚上,她选择了菜单上最贵的食物!可知,故答案为She chose the most expensive food on the menu!

6理解总结题。根据文章内容可知,同意在和一个人一起旅行之前,你不认识他这句话,是因为如果你和错误的人在一起,度假可能是一场灾难!故答案为Yes,I do. Because the place is perfect, the weather is wonderful, but if you’re with the wrong person, a vacation can be a disaster!

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Maybe you know floods, droughts, earthquakes, sandstorms and so on. But have you ever heard of typhoons(台风)?

Typhoons are some of the worst storms, usually around the Pacific Ocean and the South China Sea. Most happen in July, August and September.

How does a typhoon happen? When lots of sea water gets hot in the summer sun, it evaporates(蒸发) into the air. This makes the air hotter. When the air gets warm enough, it starts to move higher up into the sky. Then, cooler air rushes in. It fills the space that is left. After the air gets warmer, it starts to move quickly, making wind. The wind goes in circles, and it keeps moving higher in the sky. The warmer the air gets, the quicker the wind moves. And when the wind moves faster than 30 meters a second, a typhoon begins.

A typhoon has two parts, One is called the “eye”. In the eye, the wind does not move so fast.

The other part is the wall of clouds around the eye. This is where the strongest winds and hardest rains are.

Typhoons are very dangerous. In 2004, Typhoon Yunna killed 164 people in Zhejiang, and 24 people were missing. In May 2006, Typhoon Pearl hit Guangdong and Fujian, and thousands of houses were damaged(毁坏).

What to do when a typhoon hits:

Stay inside, Close all the windows and stay away from them.

Try to bring all of your things inside. Strong winds could even blow away your bikes!

Listen to the radio or TV for important information.

If you’re told to go to a safer place, do so right away.

1Typhoons often happen .

A.in the hot seasonB.in the cold seasonC.only in ChinaD.under the sea

2When a typhoon comes, we cannot .

A.close all the windowsB.listen to typhoon news

C.stay outside with our bikesD.stay inside the strong house

3This passage is mainly about .

A.the knowledge of typhoonB.the eye of a typhoon

C.the most dangerous typhoon YunnaD.the names of typhoon

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The warmer the air gets, the slower the wind moves.

B.In 2006, Typhoon Peal killed 164 people in Zhejiang.

C.The strongest winds and hardest rains are in the eye of typhoon.

D.A typhoon will happen when the wind goes faster than 30 meters a second.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网