题目内容

【题目】亲爱的同学们,不知不觉中,你已跨入初中的校门半个学期了,新的学校,新的教室,新的同学,相信你都有所了解了吧?请你写一篇题为“I love my school and my classroom”,介绍你的学校和你的教室。

要求:

1.请根据你学校和班级的实际情况来描述

2.不得出现本人的真实姓名。

3.字数60词左右。

4.运用there be 句型。

关键词: classroom building, office building, science building, dining hall

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】I love my school and my classroom

My school is not big, but it is very clean. On the right at the gate is the office building and behind this is the classroom building. Behind the classroom building is the library.The science building is between the dining hall and the sports hall.And behind the dining hall,between the playground and the library there are trees.

My classroom is nice and big. There are forty desks and chairs in the classroom. There are two black boards on the walls. And there are two pictures, too. My classroom has eleven lights and twelve fans. What colour are the fans ? They are blue. At the corner, there is a shelf, and many books are in the shelf. I like the books very much.

I love my school and my classroom very much.

【解析】

这篇短文使用了大量的固定句式和短语,为文章增色不少,如on the right,at the gate,behind the classroom building,between and,the dining hall,nice and big,on the walls,at the corner,very much等。而并列句My school is not big, but it is very clean./ On the right at the gate is the office building and behind this is the classroom building.和多种there be结构的运用,丰富了短文内容,使表达多样化,是本文的最大亮点。在学习中注意总结牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章表达更有逻辑性,也更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many people use their mobile phones as the alarm clocks (闹钟) and often check e-mails before going to sleep.

Many years ago, my brother stayed up playing with his mobile phone and got badly ill because of that. Now he always leaves his phone in another room when going to sleep. And he encourages his friends to do so. “I sent each of my friends the same Christmas gift-an alarm clock. So they could stop using the phones as the alarm clocks,” he said.

If your mobile phone wakes you up in the morning, it may also keep you up at night. A study shows that people in mobile phone radiation (辐射) mostly have sleeping problems. And according to a Swedish study, a quarter of young people in this country feel like having their phones near them. Most of them feel sorry for not replying to messages, so they even have to reply to their friends before sleeping.

A recent study has shown that three quarters of people aged between 18 and 34 prefer to sleep with their phones near them. That number falls off a little in the middle age, but only people aged 65 and older like leaving the phones in another room while sleeping.

1The underlined word “that” here refers to________.

A.leaving the mobile phone in the bedroom.

B.staying up playing with the mobile phone.

C.using mobile phones as alarm clocks.

D.sending e-mails at night.

2According to the recent study, ________ of people age between 18 and 34 prefer to sleep with their phones near them.

A.15%B.25%C.75%D.85%

3Which of the following is TRUE according to this passage?

A.The writer’s brother likes leaving his mobile phone in his bedroom now.

B.The writer’s brother sent alarm clocks to his friends as gifts.

C.Only a few people use mobile phones as alarm clocks to wake them up.

D.People aged 55 like leaving the phones in another room while sleeping.

【题目】One day a mother rat and her babies were out in an open field. They were enjoying______ games when suddenly a hungry cat came up to them! She hid________ a big tree and then crawled() torward through the tall grass until she could almost hear them talk. After the mother rat and her babies knew________ , the cat jumped from her hiding-place and started to run after them.

The mother rat and her babies began to run away, they hurried towards their_______ , which was under a pole of large stones. But the baby rats were so_______ that they could not run very_______ . The cat came_____ . In no time the cat would be upon them. What was to be done?

The mother rat stopped running, turned round and faced the cat, shouting "Bow! Wow! Bowwow!" just like an angry dog. The cat was______ surprised and scared that she ran away. The mother rat turned to her babies, "Now you see how important it is to learn ______ a second language!"

Just then she heard a shout "Miao! Miao!" just like the cat ran away just now.

"Oh, the cat's come back. We must escape(逃脱) right now." The mother rat called out to her children. "Haha! It's only a ______ "said one of her children. "I have learned a second language."

1A.to playB.playingC.playedD.to playing

2A.onB.in front ofC.behindD.under

3A.what happenedB.what did happenC.that happened what D.that what had happened

4A.homeB.treeC.motherD.host

5A.happyB.tiredC.frightenedD.hungry

6A.quicklyB.slowlyC.farD.long

7A.close and closeB.closer and closeC.closer and closerD.close and closer

8A.soB.suchC.tooD.enough

9A.theB./C.aD.an

10A.jokeB.ratC.catD.dog

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网