题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。

How can we lessen(减少) traffic accidents? All of us m 【1】 obey(遵守) the traffic rules. For the d 2 , they shouldn’t drive too fast. If they drive too fast, it will be very d 3 to stop the cars in a very short time. For the pedestrians(行人), it’s very important to be careful when they are w 4 on the road. Therefore, when we walk a 5 the road, we must try to walk along the pavements. We must stop and look both ways b 6 crossing the road. Look left first, next look right, then look left again. O 7 when we are sure that the road is clear, we can cross it. The r 8 way to cross the road is to walk quickly. It’s not safe to run. If people run across the road, they may fall down. We teens should try to h 9 children, old people or blind people to cross the road, and n 【10 play in the street.

【答案】

【1】must

【2】drivers

【3】difficult

【4】walking

【5】across

【6】before

【7】Only

【8】right

【9】help

【10】never

【解析】

试题分析:本文叙述了我们应该如何减少交通事故。我们都必须遵守交通规则。司机不要开车太快,行人过马路要小心。在过马路之前,我们必须要停下来,向两边看。当我们确定路上是没有车,我们才可以穿过。

【1】根据Therefore, when we walk a the road, we must try to walk along the pavements.可知此处应是必须要做的,故用情态动词must。句意:我们都必须遵守交通规则。

【2】根据they shouldn’t drive too fast.可知此处指开车的,应是司机,故此处为drivers。句意:对于司机来说,他们不应该开车太快。

【3】根据 If they drive too fast,可知开车太快,因此快速停车是很难的,故此处用形容词difficult。句意:如果他们开得太快,很难在短时间内停下车。

【4】根据 For the pedestrians(行人), 可知行人在马路上应是步行,根据系动词are,故此处用现在分词walking。句意:对于行人来说,重要的是在马路上走路要小心。

【5】walk across the road“穿过马路”,故此处为across。句意:因此当我们穿过马路时,我们一定要沿着人行横道走。

【6】根据We must stop and look both ways可知向两边看,应是在过马路之前,故用连词before。句意:在过马路之前,我们必须要停下来,向两边看。

【7】根据we can cross it.可知我们穿过马路,只有路上没有车辆,故此处为副词Only。句意:只有当我们确定路上是没有车,我们才可以穿过。

【8】根据It’s not safe to run. 可知跑着过马路是不安全的,因此快速地走,是正确的,故此处为right。句意:穿过马路的正确方法是快点走。

【9】根据children, old people or blind people to cross the road,可知此处是帮助这些弱势人群过马路,故此处为动词help。句意:我们青少年应该努力帮助孩子们,老人或盲人过马路。

【10】结合上下文可知在马路上玩是不安全的,因此不要在路上玩,故此处为副词never。句意:不要在路中间玩。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Everyone knows that exercise is important. We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. Children who often exercise are more alert(灵活). That means they do better in tests and schoolwork than those who don’t exercise.

They are many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games. Make sure you exercise in the following(以下的) ways: You have to like what you are doing. Exercise enough(足够的)--- but not too much. It’s best to exercise twice a week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of sports until you find one, two or even three sports that feel right for you. You can exercise at fitness centers. They have a lot of equipment(设备)there. The equipment will help exercise your arms, legs and other parts of your body to make you healthy. Some people buy equipment for their homes. But it’s very expensive.

【1】the underline word “fitness centers” in the passage means _____.

A. 商务中心 B. 购物中心 C. 医疗中心 D.健身中心

【2】The sport “_____” is not told(提及) in the passage.

A. playing soccer B. skateboarding

C. walking D. running

【3】The doctors say that exercise can make your heart and body _____.

A. ill B. happy C. strong D. health

【4】About “exercise”, which statement of the following is NOT right?

A. You have to exercise too much every day.

B. Thirty minutes’ exercise each time is enough.

C. You needn’t do all kinds of sports to keep healthy.

D. You have to like the sprts that you are doing.

【5】It’s best to exercise _____.

A. at fitness centers B. in groups

C. in the morning D. twice a week

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网