题目内容

【题目】As space science develops, man has learned more and more about space. Space is not only amazing but also dangerous. While working in space, spacemen are facing danger as well as success.

Scientists have found out that the radiation(辐射) is the greatest danger to spacemen in space. When spacemen are working in space, they are in danger of the radiation from the sun and other stars, which is bad for their health. The harm of the radiation won’t be found until their children even grandchildren are born. Some special medicine may work a little, but no really effective medicine has been found so far.

Space rubbish is also thought to be a great danger to spacemen. It’s reported that there were 9,000 man-made things flying in space. About 30% of these are satellites, 10% are spaceships, and the rest are space rubbish. An explosion(爆炸)in space in 1999 made a cloud of 300,000fragments, each at least 4mm in size. A small piece of these even knocked a spaceship window and caused some damage(损坏).

Scientists are watching and reporting any possible danger all the time. They are working to deal with space rubbish. Although space is really dangerous, it interests many people on the earth. In the near future, it may become possible for people to spend a few days in a space hotel. We may even choose to leave the earth and live in space in a few years. So we should do something to help improve the space environment.

1______ shows the man-made things in space in the correct way.

A.B.C.D.

2The radiation from the sun and other stars is ______ to spacemen.

A.goodB.helpfulC.usefulD.harmful

3The underlined word “fragments”means “______”.

A.碎片B.泡沫C.烟雾D.飞碟

4The passage talks about _________ kinds of danger in space.

A.twoB.threeC.fourD.five

5Which of the following is TRUE?

A.Scientists have found out ways to solve any problem in space.

B.Every one of us can have a travel to space in ten years.

C.The harm of the radiation may be found in the spacemen’s children.

D.Space is really dangerous, so it doesn’t interest anyone on the earth.

【答案】

1B

2D

3A

4A

5C

【解析】

【主旨大意】文章介绍了宇航员们在太空当中也会面临着许多危险,其中主要是辐射和太空垃圾的威胁;辐射对宇航员们的伤害可能会在他们的第二代甚至第三代身上表现出来;太空垃圾中有一些是人造垃圾。太空垃圾对人们探测宇宙有很大的。

1B 推理判断题 由第三段中的句子“It’s reported that there were 9,000 man-made things flying in space. About 30% of these are satellites, 10% are spaceships, and the rest are space rubbish.”可推断出选项B是正确答案;

2D细节理解题 根据第二段的句子“Scientists have found out that the radiation(辐射) is the greatest danger to spacemen in space. ”可知道辐射是有害的,故选D

3A词意猜测题 根据下文中的small piece等可以看出该词意为碎片,故答案选A

4A总结归纳题 文章中共提到了两种太空威胁:一种是辐射;另一种是太空垃圾,故正确答案选A

5C 推理判断题 根据文中第一段中的句子“ The harm of the radiation won’t be found until their children even grandchildren are born.”可得到正确答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

阅读下列短文 从短文后各题所给的 ABCD 四个选项中 选出可以填入空白处的最佳选项 并在答题卡上将该项涂黑。

Philip is a school boy. On his twelfth birthday, he decided to give up eating I don’t think it’s right to eat animals, he said. They live on the Earth just like us and they are our friends. Philip s parents were not happy about that. You are a growing boy, his mother said. You need meat. Don t you want to become healthier and ?

His mother put some , rice and carrots in front of him. “I want you to eat all your food now,” she said. “Don’t anything.” Philip didn’t want to make his mother sad. But he ate only the rice and the carrots, not touching the beef.

You’re a silly boy! said his father . I’m getting very angry with you.

I'm sorry, Mum and Dad, answered Philip. I don't want you to be sad or angry. ____I really don’t want to eat any meat.

Then have some fish,dear, said his mother.

Oh no, I can’t! cried Philip. Fish are living things too. ”“Well, you can’t have to eat at all if you don't eat any meat or fish, said his father.

The next morning Philip got up hungry. His father walked to the with him and asked to see the teacher.

Is this what you teach the students at school? he asked the teacher. Philip to eat meat at home. He doesn' t listen to what I say.

I don’t agree with Philip, replied the teacher. But I think he’s to do what he thinks is right. We teach the students to do that.

【1】A.fruit B.vegetables C.meat D.rice

2A.shorter B.taller C. weaker D.lazier

3A.beef B.pork C.chicken D.duck

4A.eat B.have C.taste D.leave

5A.angrily B.happily C.rudely D.politely

6A.And B.But C.So D.Or

7A.nothing B.everything C.anything D.something

8A.factory B.hospital C.supermarket D.school

9A.agrees B.hopes C.wants D.refuses

【10A.brave B.kind C.foolish D.shy

【题目】 假如你是Alice, 你想写一封推荐信,推荐你的同学Daniel获得今年的新星奖。推荐信字数为100词左右。开头,结尾已给出,不计入总字数。

Excellent qualities

(优秀的品质)

Good examples

(好的事例)

乐于助人,善良

1.经常帮助邻居修电脑;

2.经常看望老人,为他们买东西,打扫房间

聪明

1.学东西快,努力学习各门学科;

2.野营时甚至会搭建帐篷。

勇敢

一个周日的早晨,他像往常一样,坐在湖边看书。突然听到一个女孩大声呼救,他跳进湖里,把小女孩从水里救了上来,并送她回家。

Dear Sir / Madam,

I would like to recommend Daniel for this year’s Young Star Award.

Daniel is a helpful and kind boy. ______________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

He is also clever._____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

He is brave, too._____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

All the students in our class think that Daniel should get the award. We look forward to hearing from you soon.

Yours faithfully,

Alice

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网