题目内容
【题目】Mr. Smith works in an office. He is very busy and has no time to have a good rest. Every evening, when he comes from his office, he’s always tired and wants to go to bed early. But his wife often has a lot of interesting things to tel l him after supper. She doesn’t stop talking until she falls asleep, but it’s usually too late and Mr Smit h has to get up in time in the morning when she is asleep.
One day the man felt terrible and couldn’t go to work. He decided to go to see a doctor. And Mrs Smith went to the hospit al with him. Before her husband said what was the matter with him, the woman had told the doctor all and the man understood why. He erote out a prescription(处方)And when Mr.Smith brought the medicine to the resulting room,the doctor said to her, “The bottle of medicine is for your husband and the pills are for you.
“For me?” the woman said in surprise, “I’m fine .I don’t need any medicine!” “ I don’t think so, madam,” said the doctor, “They are sleeping pills, Your husband will soon be all right if you take them.”
【1】 Mr. Smith is _______.
A. too busy to have a good rest.
B. too busy not to have a good rest.
C. busy enough to have a good rest.
D. not busy enough to have a good rest.
【2】The sentence “His wife doesn’t stop talking until she falls asleep”means________.
A.she doesn’t stop talking when she falls asleep.
B. she
C.She keeps talking until she falls asleep.
D.She likes talking as she falls asleep.
【3】Why does Mr. Smith have to get up when his wife is asleep in the morning?
A.Because he can’t fall asleep.
B. Because he has to go to work.
C. Because he doesn’t want to sleep.
D. Because his wife asks him to get up.
【4】Why couldn’t Mr. Smith go to work one day?
A.Because he didn’t want to work.
B. Because his wife didn’t let him go.
C. Because he fell ill.
D. Because he was too tired to go to work.
【5】The sentence “Your husband will be all right if you take them.” means Mr. Smith will soon be all right if ________.
A. Mrs Smith takes the bottle of medicine.
B. Mr. Smith takes the pills.
C. Mr. Smith takes the bottle of medicine.
D. Mrs Smith stops talking too much at night.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:本文大意:史密斯先生在办公室工作,他工作很忙没时间休息,每天回到家吃完晚饭,史密斯夫人就不停地和他说话,说到很晚,直到她睡着,但史密斯先生为了上班还要按时起床。一天早上他感觉不舒服,不能上班了,史密斯夫人陪着他去看医生。她的丈夫还没开口说自己怎么了,她就告诉医生他怎么回事,医生就明白为什么了。后来医生把一瓶药给了她丈夫,给了她一些安眠药片,说只要她吃了,她的丈夫就会好的。
【1】A考查细节理解题。根据第一段第二句He is very busy and has no time to have a good rest.可知选A。
【2】C考查句意理解题。Not…until…:直到……才……;“His wife doesn’t stop talking until she falls asleep”意思是他的妻子直到她睡着她才不说话。A.she doesn’t stop talking when she falls asleep.当她睡着了她不说话。 B. she doesn’t stop talking after she falls asleep.在她睡着后她不说话。C.She keeps talking until she falls asleep.在她睡着以前她一直说话。D.She likes talking as she falls asleep.当她睡着了她喜欢说话。故选C.
【3】B考查细节理解题。根据第一段第二句He is very busy and has no time to have a good rest.可知选B。
【4】C考查细节理解题。根据One day the man felt terrible and couldn’t go to work. 一天这个男人感觉不舒服,不能上班了,可知答案选C.
【5】D考查主旨大意题。根据She doesn’t stop talking until she falls asleep,她不停地说话直到她睡着,They are sleeping pills, your husband will soon be all right if you take them.它们是安眠药,如果你吃了你的丈夫很快就会好的,可知答案选D.
【题目】短文还原
It’s Sunday morning. 【1】 There are a lot of people in the park. 【2】A dog is running after them. Four women are sitting there. They are talking. Two girls are playing with a big ball near them. 【3】 They are watching the children. There is a river there. Many young people are dancing near it. There is a boat on the river. 【4】 He is fishing. ____【5】 We are having a good time, too.
选择合适的句子补全短文
A. Some children are running. B. And an old man is sitting in the boat. C. Everyone in the park is having a good time. D. My mother and I are going to the park. E.Three old men are standing under a big tree. |