题目内容

【题目】

根据表格信息,选择最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1The Long Night was written by ______.

A.David ReillyB.MahaC.JoannaD.Marcie Jacome

2The story of Hard Work happened in ______.

A.AustraliaB.ThailandC.IndiaD.England

3From the passage we can see Tina is ______.

A.a doctorB.a film starC.a writerD.a college student

4______ is about a difficult journey.

A.Hospital or CinemaB.Hard Work

C.The Long NightD.Harry Potter

5The passage above is ______.

A.an adB.a storyC.a novelD.a diary

【答案】

1A

2B

3D

4C

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了这个月出版的三本书的主要内容。

1细节理解。根据文中“The Long Night This is David Reilly's first book The Long NightDavid Reilly的新书。故选A

2细节理解。Australia澳大利亚;Thailand泰国;India印度;England英国。根据文中“This exciting story is Joanna's twentieth. Hard Work is about Sombat. He works with his father, a carpenter, in Thailand. 这个激动人心的故事是乔安娜的第二十个故事。努力工作是关于梭巴特。他在泰国和他父亲一起工作,他父亲是个木匠。可知,这个故事发生在泰国。故选B

3推理判断。a doctor一名医生;a film star一个电影明星; a writer一个作家; a college student一名大学生。根据文中“Tina is a young Indian woman whose dream is to become a doctor. She goes to London to study English and medicine, 蒂娜是个年轻的印度女人,她的梦想是成为医生,她去伦敦学习英语和医学。可知Tina是一名大学生。故选D

4细节理解。根据文中“One day a baby is so ill that Maha has to drive all night to get her to the nearest big city. They have a lot of problems getting there and ... 有一天,一个婴儿病得很重,玛哈不得不开一整夜的车把她送到最近的一个大的城市。他们有一个去那里有很多问题……。可知,这个故事主要描述了一段艰难的路程。故选C

5推理判断。an ad一个广告;a story一个故事; a novel一部小说; a diary一本日记。这篇短文主要介绍了这个月出版的三本书的主要内容。可知,这是与三本书有关的广告。故选A

阅读理解题通常从细节、文章主旨、推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据。例如第3题。根据关键词“From the passage we can see Tina”可定位至“Tina is a young Indian woman whose dream is to become a doctor.She goes to London to study English and medicine, 蒂娜是个年轻的印度女人,她的梦想是成为医生,她去伦敦学习英语和医学,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everywhere in the world there are different ways of behaving. When we meet someone, everything we say and do expresses our cultural background. So if you want to get on with someone from another culture, it helps to understand something about these differences.

Even how we stand depends on our culture. English people talk to each other at an average(平均) distance of 130cm, while Italians chat at an average distance of 80cm. So Italians can think that English people are unfriendly because they stand too far away! And English people can think that Italians are too close.

Touching is also cultural. The French touch much more than Americans. A French couple may touch 100 times in half an hour while an American couple may only touch twice! And French teenagers touch each other much more than American teens.

Canada Indonesia France

If you are invited for a Never point to When eating out,

meal, you should arrive anything with your foot. Keep both hands on

on timenot early or late. or above the table.

1任务一 将画线句子翻译成汉语。

___________________________________________________________________

2任务二 根据短文内容回答问题。

In which country should you arrive on time for a meal?

___________________________________________________________________

3What do French people do when they eat out?

____________________________________________________________________

任务三 根据短文内容,完成下面的句子。

4According to the passage, Italians stand _____ than English people. American teens touch ______ than French teenagers.

【题目】

Charles Chaplin was born in London on April 16, 1889. His parents were music hall actors. The Chaplin family were very poor, and life was difficult in London. Charlie, as he was called, used to do his mother’s job in the theatre when she was ill.

When he was only 17 years old, Chaplin got his first real job as an actor. What he did was to do silly things to make people laugh in the theatre. Seven years later he went to the USA. And over the next four years, he formed his own way of art. He developed the character (~J ~, )of a homeless gentleman which became very popular.

From the 1920s to the 1950s, Chaplin made his most famous films. The film Modern Times (1936) shows his care about the modern industry workers. Many of his films describe the poor life and hard time of the working people during that period.

Although Charlie Chaplin was British, he lived in the USA until 1953. But he never got US nationality. Then Chaplin, his wife’ and his five children had to move to Switzerland where he lived until he died. When he was 83 years old, he won his only Oscar for the music he wrote for the film Limelight. He was named Sir Charles Chaplin at the age of 85. Charlie Chaplin died in Switzerland on December 25th, 1975.

1Chaplin used to __ when his mother was ill.

A.look after herB.do the housework

C.do his mother’s jobD.do his father’s job

2From Paragraph 2, we can know that __

A.Chaplin went to the USA when he was 24 years old ~

B.Chaplin became famous when he was 17 years old

C.people liked Chaplin because he was a homeless gentleman

D.Chaplin did many silly things to make people laugh in the street

3__ Chaplin made his most famous films.

A.From 1889 to 1936B.From the 1920s to th~ 1950s

C.From 1953 to 1975D.From the 1950s to the 1980s

4We can infer.from the passage that Chaplin left the USA because of __

A.his familyB.his work

C.the US governmentD.the Swiss government

5Chaplin won the Oscar for __ when he was 83 years old.

A.the actingB.the artC.the filmD.the music

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网