题目内容
【题目】Do you sleep well?If your answer is no, the following may help you.
Set a certain bedtime and rising time A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don't change your bedtime and rising time on weekends. |
Avoid (避免) exciting activities just before sleep Exciting activities get your mind running. At the same time, if you make tomorrow's plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn't give you enough time to relax before you try to sleep. |
Keep the bedroom for sleeping only It's a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Stop that habit to get better sleep. |
Don't go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep not to have daytime sleepiness. |
Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45℃-50℃ not only is great relaxation at day's end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature of your body will make you feel sleepy. |
【1】If you want to build up your body clocks, you should .
A. set a certain bedtime and rising time
B. not go to bed too early or too late
C. keep the bedroom for sleeping only
D. take a warm shower before sleeping
【2】Why should you avoid exciting activities just before sleep?
A. Because they will get your mind running.
B. Because you have to make tomorrow's plan.
C. Because you should read an exciting story.
D. Because you will have to turn off the light.
【3】What will make you feel sleepy according to the passage?
A. Taking a cold shower. B. The drop in your body temperature.
C. Your daily experience. D. Raising your body temperature.
【答案】
【1】 A
【2】 A
【3】 B
【解析】
本文讲的是关于睡眠的几条建议。设置一定的就寝时间和休息时间;在睡觉前尽量避免刺激的活动;让卧室仅仅是睡觉的地方;不要太早上床睡觉;在睡前洗澡。
【1】细节理解题.根据第一条建议A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks.可知设定固定的睡眠和起床时间能帮助建立生物钟.故选A.
【2】细节理解题.根据第二条建议Exciting activities get your thoughts running可知兴奋的活动会使你的思维活跃,故选A.
【3】细节理解题,根据第四条建议The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy.可知,身体温度的下降会让你感到困倦,故答案为B.