题目内容

【题目】 In America, just as in Europe, men usually open doors for women, and women always walk ahead of men into a room or a restaurant, unless the men have to be ahead of the ladies to choose the table, to open the door of a car or do some other things like the above. On the street, men almost always walk or cross the street on the closer side of the ladies to the traffic. But if a man walks with two ladies, he should walk between them. Then if the host (男主人) or hostess (女主人) or both of them come in a car to get their guest for dinner, the guest should sit at the front seat and leave the back seat though there is no people sitting on it.

1In America, men usually ________

A.walk ahead of women

B.eat in a restaurant

C.walk behind women

D.eat out

2The men have to be ________ of the ladies to choose the table, to open the door of a car or do some other things like the above.

A.aheadB.behindC.middleD.under

3In the street men ________.

A.cross the street ahead of the ladies

B.walk on the right side of the ladies

C.walk on the closer side of the ladies to the traffic

D.walk on the left side of the road

4If a man walks with two ladies, he should ________.

A.walk between themB.run before them

C.follow themD.walk after them

5If Mrs. Green wants you to her house in a car, you should ________

A.sit beside a guestB.sit at the front seat

C.sit at the back seatD.drive the car

【答案】

1C

2A

3C

4A

5B

【解析】

短文大意:本文是说明文,介绍了美国人的交际习俗。

1题意:在美国,男人通常走在女人后面。考查细节理解。A. 走在女人前面;B. 在餐厅吃饭;C. 跟在女人后面;D. 出去吃。根据开头“In America, just as in Europe, men usually open doors for women美国和欧洲一样,男人通常为女人开门”,可知美国男人通常走在女人后面,故选C

2题意:男士们必须走在女士们前面才能选择座位、打开车门或做其他类似的事情。考查细节理解。ahead向前面;behind在……后面;middle在……中间;under在……下面。根据“unless the men have to be ahead of the ladies to choose the table, to open the door of a car or do some other things like the above除非男人必须走在女人前面才能选择餐桌,打开汽车的门或做其他类似上述的事情”,可知男士邀请女士进餐的时候,男士要在女士的前面为她服务,故选A

3题意:在街上,男人们走在比较靠近车辆的一边。考查细节理解。根据“On the street, men almost always walk or cross the street on the closer side of the ladies to the traffic在街上,男人们几乎总是走在或穿过离女士们较近的街道”,可知男士一般在街道的内侧行走,故选C

4题意:如果一个男人和两个女人走在一起,他应该走在她们之间。考查细节理解。根据“But if a man walks with two ladies, he should walk between them但是如果一个男人和两个女人走在一起,他应该走在她们之间”,可知选A

5题意:如果格林夫人想让你坐她的车去她家,你应该坐在前座。考查细节理解。根据最后“if the host or hostess or both of them come in a car to get their guest for dinner, the guest should sit at the front seat如果主人或女主人或他们都乘车来接客人吃饭,客人应该坐在前排”,可知应该坐在前排,故选B

本文介绍了美国的交际习俗,难度不大,容易理解。题目主要是细节理解,考生认真阅读原文,注意细节对照,即可选出正确答案。例如小题3,根据文中语句“On the street, men almost always walk or cross the street on the closer side of the ladies to the traffic.”可知,在街上男士一般走在比较靠近车辆的一边,walk on the closer side of the ladies to the traffic符合题意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,回答问题。

Do you ever feel no one really understands you? Well, “Pepper”, a robot could change all that. Pepper is the first robot to read human’s feelings. Using its emotional recognition functions, Pepper can react to people when it is close to them——making jokes, dancing and even singing in Japanese.

The man-like robot looks like a small girl. It is four-feet tall with a table computer set to its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to curious people in Tokyo stores on Friday by Softbank, a Japanese robotics company.

Pepper can examine facial expressions(面部表情)human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like Rosie who can do housework on the cartoon. Pepper is used at home or in the store, where we provide fun and entertainment.

Pepper gets power from love inside a family. Not only is he making jokes, making them laugh, but also it helps people when they are in trouble. In a natural accident, it can help make those people who are sad or lonely feel relaxed, encourage them or make them laugh.

Pepper was on sale in Japan for around $2,000 in February 2018. For now, several Peppers are at Softbank stores in Tokyo for people to visit. The creators say before selling Peppers, they want the robots to store more knowledge, so it can get along better with humans.

根据短文内容回答下列问题(每小题答案不超过7个单词)

1What kind of robot is Pepper?

_________________________________________________________________

2Where was Pepper shown to curious people on Friday?

_________________________________________________________________

3What can Rosie probably do at home?

_________________________________________________________________

4How much did a pepper cost in 2018?

_________________________________________________________________

5How can Peppers get along better with people?

_________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网