题目内容

【题目】根据短文内容完成表格,每空一词。

A city without cars would be very strange, right? Venice is such a city. Venice is in the northeast of Italy. It isn’t built on land, like Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is every where around the city. Even So, travel isn’t difficult. The waterways have always been the best way to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can take you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy cool summer nights while they are taking boating trips. Water makes the city special, but it is also a big problem. Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimeters. Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower.

A 1 Without Cars--Venice

Its position

In the 2 part of Italy

Its traffic

Seawater is here and there around the city even so, travel is 3

Its problem

This made the city get lower 4

Its summer scenery

They like to enjoy cool summer nights while 5 boat trips

【答案】

1City

2northeastern

3easy

4gradually

5taking

【解析】

文章大意:文章主要介绍了意大利的水城威尼斯。从文章中我们可以知道威尼斯在意大利东北部,人们的主要交通工具是船。这个城市因为水而出名,同时也面临着海平面上升,城市面临被淹没的问题。

1根据文章中的“A city without cars would be very strange, right? Venice is such a city”可知,应该是威尼斯—一个没有车的城市,city意为“城市”,故填City

2根据文章中的“Venice is in the northeast of Italy”可知,威尼斯在意大利的东北部,由所给空后面的part可知,应该填的是形容词,northeast的形容词形式是northeastern“东北的”,故填northeastern

3根据文章中的“travel isn’t difficult”可知,旅行是很容易的,easy意为“容易的”,故填easy

4根据文章中的“This made the city get lower little by little”可知,这使得城市逐渐地降低,由所给空前面的get可知,应该填的是副词,gradually意为“逐渐地”,是副词,故填gradually

5根据文章中的“They like to enjoy cool summer nights while they are taking boating trips”可知,应该是他们喜欢在乘船旅行时享受凉爽的夏夜,take boat trips意为“乘船旅行”,当while引导的时间状语从句,主句和从句主语一致且谓语动词中含有be时,从句的主语和be动词可以省略,故填taking

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was a man who had four sons. He hoped that his sons could learn not to judge (判断)things too _______. So he sent them to go and see a pear tree that was far away. The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest in autumn.

One year passed. When they returned home, he called them together to describe________they had seen.

The first son said the tree was _______ and stark(荒凉的). It wasn’t worth seeing at all.

The second son said the tree was covered with green buds(芽)and was full of _______.

The third son disagreed, saying that it was full of flowers. He said they _______ sweet and looked beautiful. And he had never seen such beautiful scene that everyone would love it.

The _______ son disagreed with them, saying that the tree was hung with fruits and full of life. People would _______ it.

The man then explained to his four sons that _______ of them were correct, but they only saw one season in the tree’s life. He told them that they could not judge a tree or a person _______ only one season.

If you give up during the coldness of winter, you will _______ the hope of spring, the beauty of summer and the harvest(收获) of autumn in your life.

1A.slowlyB.quicklyC.seriously

2A.howB.whyC.what

3A.uglyB.beautifulC.wonderful

4A.differenceB.hopeC.experience

5A.tastedB.feltC.smelled

6A.firstB.lastC.short

7A.be friendly toB.be worried aboutC.be satisfied with

8A.allB.bothC.either

9A.withB.atC.by

10A.missB.enjoyC.get

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网