题目内容
【题目】原创阅读
Walk to School Day
I'm a middle school student from America. I live far away from my school. So I often go to school by bus. It takes me about twenty minutes from my home to school.
But at my school and other schools in our town, there is a “Walk to School Day”. It is on Wednesday every week. On that day, parents send their kids to a bus stop. There are many bus stops in our town. At each bus stop, two parent volunteers(志愿者) gather(聚集)us to walk to school together.
The “Walk to School Day” stops us taking cars and buses. That is good for the air. We get exercise too. On the way to school, we talk to each other. We can also make new friends. I like the “Walk to School Day”. I walk about five miles with other students on that day.
Our school will give some students beautiful backpacks if they do well. And I got one last year.
阅读短文,回答问题
【1】How does the writer often go to school? How long does it take?
______________________________________________________
【2】Does the writer like the “Walk to School Day”?
______________________________________________________
【3】Translate the underlined sentence into Chinese.
______________________________________________________
【答案】
【1】By bus. About twenty minutes.
【2】Yes, he/she does.
【3】从我家到学校花费我大约20分钟的时间。
【解析】本文作者介绍他们学校的发起的“步行上学日”。作者认为这个有很多好处,因此非常喜欢它。而且学校对做得好的学生给漂亮的背包。
【1】根据So I often go to school by bus. It takes me about twenty minutes from my home to school可知作者乘坐公交车去上学,从家到学校需要大约20分钟。故此处为By bus. About twenty minutes.
【2】根据I like the “Walk to School Day”.可知作者喜欢“步行上学日”,故此处用肯定回答,故为Yes, he/she does.
【3】句型It takes somebody some time to do sth表示“做某事花费某人一段时间”,from…to…“从……到……”,故此处的意思为:从我家到学校花费我大约20分钟的时间。
【题目】Reading is very important. World Book Day falls on April 23 every year. It encourages
people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading. 【1】_____________
Many countries celebrate World Book Day. On that day, millions of school children can buy
books at a much lower price than usual in any bookstore in England. It has been done every year
since 1998. 【2】___________________ Wen Jiabao, Premier of China, is an avid (热心的) reader. He does lots of reading every day though he is very busy. On World Book Day 2009, he called on (号召) people to do more reading. Wen suggested that young people should spend more time reading. “Books can not change the world, but people can change the world by changing themselves through reading,” he said.
【3】_____________ Reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Reading gives us information about other cultures and places in the world. Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English. We all know that it is
diliicult to learn everything in the classroom, for example, the ways English people are living and working today can be learnt by reading.
Books, magazines, newspapers and other kinds of reading materials can help us to know
more about the outside world. 【4】_______________
A. So it is necessary for us to spend time reading every day. B. It is also the day to honor great writers. . C. Reading helps us become more knowledgeable and smarter. D. World Book Day is also celebrated in China. |
【5】 What’s the best title for the article?
A. World Book Day in England.
B. Suggestions on Reading.
C. World Book Day in China.
D. World Book Day and the Advantages of Reading.